21.01.2015 08:57

Cocu: "Dit was echt ver beneden alle peil"

PSV-trainer Phillip Cocu coacht zijn team vanaf de zijlijn tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC. (20-01-2015)
PSV-trainer Phillip Cocu coacht zijn team vanaf de zijlijn tijdens de bekerwedstrijd tegen Roda JC. (20-01-2015)

Phillip Cocu was dinsdag na de bekerblamage van PSV keihard in zijn oordeel. "We hebben onszelf belachelijk gemaakt", zei de trainer, die zijn ploeg in de verlenging zag verliezen van Roda JC (3-2).

"We hebben alleen maar gevoetbald als we achter stonden. Op de momenten dat het gelijk was, dachten we het wel even te doen op zestig, zeventig procent. Nou, dat gaat dus niet."

Slap en ongeconcentreerd, zo omschreef Cocu het optreden van zijn ploeg. "Ik voelde die openingsgoal gewoon al aankomen. We waren niet honderd procent, het tempo lag te laag, dit was echt ver beneden alle peil. De beker is de kortste weg naar een prijs en dan laten we het zo liggen. Ik wil de prestatie van Roda niet tekort doen, maar we hebben deze uitschakeling volledig aan onszelf te wijten. Laat dit een les zijn voor de wedstrijden die we nog in de competitie moeten spelen."

Cocu vond het een collectief falen van zijn team. "Ik heb geen uitzonderingen gezien", liet hij voor de camera's van FOX Sports weten. Ook Memphis Depay viel tegen in Kerkrade. "Hij hoorde ook bij de rest", reageerde de oefenmeester van PSV

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner