03.12.2014 19:43

Roda JC voelt zich genaaid vanwege bekerduel

De KNVB heeft eindelijk een nieuwe datum voor PSV - Feyenoord gevonden, maar daar is niet iedereen blij mee. Omdat het Eredivisieduel naar 17 december gaat wordt de achtste finale van de KNVB Beker tussen PSV en Roda JC verplaatst naar 20 januari. Dat tot grote teleurstelling van de Limburgers.

"Je zou kunnen zeggen dat we zijn genaaid", zegt Roda JC-woordvoeder Rob Goossens tegen BNR. Hij liet aan de radiozender weten dat de Kerkraders niet betrokken zijn geweest in het besluit van de KNVB.

PSV - Feyenoord heeft een andere datum gekregen, omdat de Eindhovenaren afgelopen vrijdag hun Europa League-wedstrijd met Estoril af moesten maken. Daarom werd de competitiewedstrijd al twee keer verschoven. "We beseffen dat Roda en diens supporters nu gevolgen ondervinden van het staken van Estoril - PSV. We hebben er begrip voor als zij dit liever anders hadden gezien", zegt operationeel directeur Gijs de Jong van de KNVB.

De voetbalbond geeft aan tevreden te zijn met de gevonden oplossing. "De competitie loopt op deze manier snel weer gelijk en de wedstrijd wordt hierdoor zoveel als mogelijk onder gelijke omstandigheden gespeeld als op de oorspronkelijke datum. Mede met dank aan de constructieve houding van de NS en de gemeente Kerkrade kunnen ook supporters van Feyenoord naar de topper tegen PSV."
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner