0 : 1 Torinfos in de Ticker Lucas Andersen 25. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tonny Vilhena 88. / Schot met links  (Eljero Elia)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Dirk Kuyt 119. / Penalty

120'
Samenvatting verlenging:
In de verlenging lag het initiatief wederom bij Feyenoord dat kansen kreeg, maar moest uitkijken voor een gevaarlijke Živković. Na 118 minuten werd Wuytens van het veld gestuurd met een tweede gele kaart nadat hij Kramer had neergetrokken in het strafschopgebied. De penalty die volgde werd binnengeschoten door Kuyt, die daarmee de wedstrijd besliste.
120'
120'
De tien man van Willem II krijgen drie minuten blessuretijd om nog wat terug te doen.
118'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:1 door Dirk Kuyt
Wie anders dan Kuyt neemt de strafschop. De aanvoerder van Feyenoord blijft ook na 118 minuten koelbloedig en schuift de bal tegen het net!
117'
Gele kaart voor Freek Heerkens (Willem II)
Heerkens probeert Kuyt nog te intimideren, maar dat levert hem slechts een gele kaart op.
117'
Geel-rode kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Penalty Feyenoord! Kramer wordt vastgehouden door Wuytens en Janssen legt de bal op de stip! Kramer kan tevens inrukken omdat hij zijn tweede gele kaart van de wedstrijd ontvangt.
115'
Karsdorp wordt geraakt op de enkel, maar kan doorspelen.
113'
Nog zeven minuten te gaan tot aan strafschoppen. Komt de beslissing er nog? Beide ploegen lijken zich al op te maken voor de penaltyreeks. De voorbije minuten gebeurde er niet heel veel.
108'
Daar is Živković weer! De aanvaller is Vilhena en Kongolo de baas en haalt maar weer eens uit. Ook ditmaal voorkomt Vermeer een treffer van de invaller die zichzelf laat zien als counterspits.
106'
Volgt er in het komende kwartier een beslissing? Zo niet, dan zullen strafschoppen bepalen wie de achtste kwartfinalist wordt.
106'
Aanvang 2e helft verlenging
105'
Einde 1e helft verlenging
104'
Gele kaart voor Robert Braber (Willem II)
Braber is te laat bij een duel en maait daardoor een Feyenoord-speler naar de grond. De middenvelder is de vierde speler van Willem II die geel krijgt.
104'
Het einde van de eerste helft van de verlenging nadert. De stand is nog altijd 1-1. Beide ploegen hebben hun kansen alweer gehad.
101'
De kansen volgen elkaar in rap tempo op! Immers denkt te profiteren van geklungel van Van der Struijk, maar schiet hard op de vuisten van Lamprou.
99'
Aan de andere kant is daar Živković weer! De aanvaller kapt naar binnen en wil de bal met zijn rechter naar de verre hoek krullen. Vermeer weet redding te brengen.
98'
Elia haalt weer eens uit, maar zijn bal wordt geblokt. Vervolgens komt het leer weer voor de voeten van de linksbuiten, maar ditmaal schiet hij in de handen van Lamprou.
93'
Met de komst van Nemec is Willem II door haar wissels heen. Feyenoord mag nog eenmaal een speler vervanger.
92'
Wissel in bij Willem II -> Adam Nemec
92'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
91'
Spannend, spannend, spannend! Het leek er in de openingsfase van de wedstrijd niet op, maar het is een fraai bekeravondje geworden!
91'
Aanvang 1ste helft verlenging
90'
Een verlenging leek onafwendbaar, maar kort voor het laatste fluitsignaal was het Vilhena die na een fraai passje van Elia de 1-1 binnenschoof. We zijn daardoor verzekerd van nog een half uur bekervoetbal in de achtste finale van het toernooi. Welke ploeg wordt de achtste kwartfinalist?
90'
Einde tweede helft
90'
Bilal denkt het publiek op haar wenken te bedienen met een kopdoelpunt, maar hij staat buitenspel. Wederom heeft de arbitrage het goed gezien.
90'
De blessuretijd bedraagt minstens twee minuten.
90'
De Feyenoord-supporters willen echter meer. Kan de thuisploeg het karwei nog klaren voordat een verlenging eraan te pas komt?
88'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:1 door Tonny Vilhena
Daar is dan toch de gelijkmaker! Elia heeft op twintig meter van het doel een paar mooie bewegingen in huis, maar let ook op een loopactie van Tonny Vilhena. De middenvelder krijgt de bal vervolgens op tijd aangespeeld en schuift met zijn linker voorbij Lamprou. Het Legioen ontploft!
87'
Zojuist wederom een fase met grote druk op het doel van Willem II, maar mede dankzij Lamprou krijgen de bezoekers de bal weg van het doel.
85'
Een extra aanvaller komt in de ploeg bij Feyenoord. Waar Kongolo last lijkt te hebben van zijn hamstring, gaat niet hij, maar Nelom naar de kant. Bilal komt in de ploeg voor de verdediger.
85'
Wissel in bij Feyenoord -> Bilal Başaçıkoğlu
85'
Wissel uit bij Feyenoord -> Miquel Nelom
83'
Uit de corner schiet Immers met een halve omhaal net langs de verkeerde kant van de paal.
83'
Goede kans voor Kuyt! Elia dreigt en geeft goed laag voor op Kuyt. De aanvoerder van Feyenoord ziet zijn lepe schot echter van richting worden veranderd en net naast gaan. Het is en blijft enorm spannend in De Kuip.
81'
In de vorige ronde van de KNVB beker scoorde Feyenoord overigens pas in de blessuretijd. Destijds was Ajax het slachtoffer (1-0).
80'
Daar is Živković weer! Weer ontsnapt de rappe invaller aan de aandacht van de Feyenoord-verdedigers. Oog-in-oog met Vermeer schuift de aanvaller de bal in zeer kansrijke positie echter naast. Dat kon de beslissing zijn!
80'
Nog tien minuten op de klok. Gaat Feyenoord nog terugkomen?
77'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Kongolo kan na een goede combinatie doorlopen, maar wordt opgevangen door Dries Wuytens, die daarvoor de gele kaart ontvangt.
74'
Wissel in bij Feyenoord -> Lex Immers
74'
Wissel uit bij Feyenoord -> Marko Vejinović
73'
Živković! De invaller kan alleen op Kenneth Vermeer af, maar wordt op het laatste moment met een tackle afgestopt door Terence Kongolo, die daarbij wel lichte schade lijkt op te lopen.
71'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Feyenoord)
De ongelukkige Vejinović maakt een overtreding op Wuytens en krijgt daarvoor een gele prent. Vejinović gaat zo dadelijk gewisseld worden.
70'
De ene Ajax-huurling komt voor de andere. Živković maakt zijn entree onder een striemend fluitconcert en doelpuntenmaker Andersen gaat er moegestreden van af.
70'
Wissel in bij Willem II -> Richairo Živković
70'
Wissel uit bij Willem II -> Lucas Andersen
68'
Feyenoord blijft pressen, maar Willem II houdt vooralsnog knap stand. Van de laatste 35 bekerduels wisten de Rotterdammers er overigens in 34 te scoren.
66'
Wissel in bij Willem II -> Freek Heerkens
66'
Wissel uit bij Willem II -> Lesly de Sa
65'
El Ahmadi volleert de bal een meter over het vijandige doel. Willem II gaat overigens als eerste wisselen. Met Freek Heerkens komt er een extra verdediger in de ploeg. Aanvaller De Sa verlaat het strijdtoneel.
65'
Opvallend genoeg hebben beide trainers nog altijd niet gewisseld. Ongetwijfeld houden Van Bronckhorst en Streppel een verlenging in het achterhoofd.
62'
Elia kapt en draait zichzelf naar binnen en haalt verraderlijk uit. Lamprou zit er in de verre hoek echter goed bij en tikt de bal naast.
61'
Gele kaart voor Miquel Nelom (Feyenoord)
Nelom houdt het shirt van De Sa vast en gaat daarom op de bon. Hij is de eerste Feyenoorder die geel krijgt.
57'
Ook het aantal voorzetten neemt toe. Nu is het Kramer die een fraaie curvebal van Nelom neemt weet binnen te koppen. Al vallend raakt de spits de bal veel te zacht.
54'
Hoe dan ook: de druk van Feyenoord neemt toe.
52'
En wederom maakt Janssen zich niet populair in De Kuip. Kuyt weet de bal al glijden richting het doel te krijgen, maar daar lijkt hij op de hand van een Willem Ii-speler te komen. Het Legioen wil dan ook een strafschop, maar krijgt niets.
50'
Daar is de 1-1? Ooh nee, toch niet. Eljero Elia wordt door een koppende Kramer vrijgespeeld en schuift binnen, maar dat doet hij in buitenspelpositie. Janssen fluit terecht af, maar Elia kan dat niet waarderen.
47'
De kans is groot dat Bilal Başaçıkoğlu straks in de ploeg komt bij Feyenoord. In dat geval gaat Kuyt net als Kramer in de spits spelen. Başaçıkoğlu is inmiddels begonnen aan zijn warming-up.
46'
De tweede helft is begonnen zonder wissels.
46'
45'
Het is rust in De Kuip, waar Willem II de leiding wist te nemen door een treffer van Lucas Andersen na 25 minuten. Dat gebeurde na een foute pass van Vejinović. Feyenoord creëerde op haar beurt amper iets en gaat dan ook onder begeleiding van een fluitconcert de kleedkamers opzoeken.
45'
45'
Een corner van Stijn Wuytens wordt door Guus Joppen voorlangs gekopt. De minimale blessuretijd in de eerste helft bedraagt een minuut.
43'
Na 43 minuten komt Dirk Kuyt voor het eerst in het spel voor. De aanvoerder van Feyenoord wil een leep balletje van Van Beek ineens op de slof nemen, maar raakt de bal net niet lekker.
39'
De daaropvolgende vrije trap op 27 meter van het doel wordt maar net naast gekruld door Vejinović!
39'
Gele kaart voor Jordens Peters (Willem II)
Op het moment dat Vejinović de spits vrij wil spelen, trekt Peters zijn tegenstander Kramer naar de grond. Janssen geeft de eerste prent van de wedstrijd daarom aan de verdediger.
35'
Tien minuten voor de theepauze heeft Feyenoord nog geen enkele uitgespeelde kans gehad. Willem II slaagt er keer op keer in om de Rotterdammers de lange bal te laten spelen.
33'
Het Feyenoord-legioen maakt een opgefokte indruk, terwijl de het uitvak van Willem II een geweldige sfeer heeft.
31'
Aan de andere kant had het zomaar 0-2 kunnen staan, maar Erik Falkenburg kan net niet bij een voorzet van Lesly de Sa.
29'
Een voorzet lijkt goed te gaan vallen voor Kramer, maar de Feyenoord-spits mist de bal. Een snelle tegentreffer van Feyenoord blijft daarmee uit.
27'
Echter... Het is ook een mooi moment voor een treffer. De bal komt nu figuurlijk en letterlijk bij Feyenoord te liggen.
26'
Enorm balen voor Vejinović die weer een basisplaats kreeg nadat hij afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-1) werd gepasseerd.
25'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Lucas Andersen
Ai ai ai Vejinović speelt de bal zomaar in de voeten bij Andersen, die er met het leer vandoor gaat. Eén op één gaat de linksbuiten voorbij Sven van Beek met een fraaie schaarbeweging om vervolgens goed binnen te schieten in de verre hoek.
23'
Nee beste mensen, als u de wedstrijd niet op de televisie kunt kijken, heeft u nog niets gemist. Feyenoord en Willem II maken er nog geen spectaculaire bekeravond van.
17'
Frank van der Struijk raakte zojuist Elia in zijn gezicht. De aanvaller van Feyenoord probeert de vleugelverdediger nu te intimideren met een gebaar waarmee hij probeert te zeggen: 'Ik heb je wel door'.
15'
We zijn een kwartier onderweg. Van grote kansen is nog geen sprake. Beide ploegen spelen vanuit een gedegen organisatie en zijn vooral bezig geen doelpunt tegen te krijgen. Hopelijk verandert hier in de eerste helft nog wat aan.
11'
Daar doet scheidsrechter Janssen geen goede zaken in De Kuip. Nadat Elia de bal niet helemaal lekker meekreeg denkt het Legioen recht te hebben op een hoekschop. De oefenmeester oordeelt echter anders.
8'
Marko Vejinović waagt het erop vanaf een meter of 25. De middenvelder, die bekend staat als een goede afstandsschutter, vindt echter 'slechts' de handschoenen van Lamprou.
7'
Het eerste buitenspelmoment komt op naam van Nick van der Velden. De Willem II-spits staat achter de laatste Feyenoord-linie bij een diepe bal.
5'
De eerste minuten golft het spel op en neer. Feyenoord probeert het initiatief te krijgen, maar Willem II stoort de Rotterdammers waar het kan.
4'
Daar is het eerste moment van Feyenoord! Wie anders dan Rick Karsdorp komt goed door op de rechterflank, maar zijn voorzet op Michiel Kramer kan door Jordens Peters en Kostas Lamprou onschadelijk worden gemaakt.
1'
HHC, FC Den Bosch, Roda JC, FC Utrecht, AZ, VVSB en PSV zijn al zeker van de kwarfinale. Gaat Feyenoord of Willem II zich aan dit rijtje toevoegen?
1'
In een uitverkochte Kuip staan de spelers op het veld. We gaan zo beginnen!
De opstellingen:
Marko Vejinović krijgt van trainer Giovanni van Bronckhorst weer een kans in de basis bij Feyenoord. De middenvelder werd afgelopen zondag tegen FC Groningen gepasseerd (1-1), maar mag donderdag in de KNVB beker tegen Willem II het ongelijk van zijn coach bewijzen.

Door de basisplaats voor Vejinović zit Jens Toornstra op de bank als scheidsrechter Ed Janssen om 20.45 uur voor de start van de wedstrijd fluit. Door een schorsing voor Jan-Arie van der Heijden start ook linksback Miquel Nelom in de basis. Terence Kongolo schuift daardoor naar een plek centraal achterin.

Bij Willem II kiest trainer Jurgen Streppel ervoor om Richairo Živković te passeren. Met Lesly de Sa als diens vervanger maakt de oefenmeester de keuze voor een traditionele rechtsbuiten. De voorhoede van de Tilburgers wordt gecompleteerd door Nick van der Velden en Lucas Andersen.
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalfans,
Zeven van de acht kwartfinalisten van de KNVB beker zijn bekend, maar welke club wordt de achtste? Daar gaan Feyenoord en Willem II deze donderdagavond om strijden in een goed gevulde Kuip. De scheidsrechter is Ed Janssen en hij zal om 20.45 uur fluiten voor de start van de wedstrijd. Mijn naam is Joey Knobben en ik voorzie u op deze pagina van live verslag.

Feyenoord en Willem II troffen elkaar dit seizoen al in Rotterdam. Tijdens die wedstrijd wist de thuisploeg amper iets te creëren tegen het defensief ingestelde bezoek uit Tilburg. Na 68 minuten werd Eljero Elia echter fraai vrijgespeeld door ‘assistkoning’ Rick Karsdorp, waarna de linksbuiten snoeihard de beslissende 1-0 binnenschoot. Het was voor Feyenoord het startschot van een uitstekende periode, want in de daaropvolgende vijf wedstrijden werden dertien punten behaald. Tevens werd aartsrivaal Ajax uitgeschakeld in de beker (1-0).

Dat is de reden waarom de nummer twee van de Eredivisie vanavond mag aantreden tegen Willem II, dat op de vijftiende plek bivakkeert. Het elftal van trainer Jurgen Streppel bereikte de achtste finale door uitzeges op DOVO (0-3) en Go Ahead Eagles (0-2). Ook in de competitie draait Willem II de voorbije weken goed. Na een gelijkspel op bezoek bij PSV sprokkelden de Noord-Brabanders in de laatste drie wedstrijden zeven punten bijeen. Wellicht geeft dit de ploeg net dat beetje vertrouwen voor een stunt in Rotterdam.

De ploegen die al verzekerd zijn van de kwartfinale van de beker zijn HHC, FC Den Bosch, Roda JC, FC Utrecht, AZ, VVSB en PSV. Deze ploegen zullen vanavond met de winnaar van Feyenoord – Willem II in de loting gaan voor de kwartfinale.

De wedstrijd in De Kuip start vanavond om 20.45 uur. Zodra de opstellingen bekend zijn, kunt u deze vinden onder het kopje ‘Wedstrijdetails’.