18.12.2015 15:48

Kuyt: "Wij kunnen duels winnen op karakter"

Dirk Kuyt (l.) kan het niet geloven dat scheidsrechter Ed Janssen tegen Feyenoord fluit in de bekerwedstrijd tegen Willem II. (17-12-2015)
Dirk Kuyt (l.) kan het niet geloven dat scheidsrechter Ed Janssen tegen Feyenoord fluit in de bekerwedstrijd tegen Willem II. (17-12-2015)

Dirk Kuyt vindt dat Feyenoord niet sterk speelt de laatste wedstrijden, maar dat het op een andere manier toch de nodige punten sprokkelt of zelfs de wedstrijden wint. Kuyt ziet dat de ploeg veel karakter heeft.

Tegen FC Groningen (competitie) en Willem II (beker) speelde Feyenoord een slechte eerste helft. Daardoor kwam het tot twee keer toe op 1-0 achterstand. "Dat is voetbal. Iedere ploeg heeft gedurende het seizoen te maken met mindere wedstrijden", zegt de aanvoerder tegen RTV Rijnmond. "Waar ik het positieve uit haal, is dat wij het in ons hebben om de wedstrijd om te zetten. Wij kunnen op karakter een wedstrijd winnen en dat is een kracht van dit team."

Hoewel Feyenoord niet in topvorm verkeerd speelde het het wel gelijk tegen Groningen en won het van Willem II na verlenging. Zondag staat NEC Nijmegen als laatste duel voor de winterstop op het programma. "Deze wedstrijden bepalen de tendens van het seizoen. Als je wint sta je tussen PSV en Ajax en doe je volop mee om de bovenste plek", zo concludeert Kuyt. "Laat je een steek vallen, loop je achter de feiten aan. Het is weer een finale. We moeten winnen en dat is ook de mentaliteit van dit team. Tegen wie we ook spelen, wij hebben de kwaliteit om te winnen."

Vermeer
Dat Feyenoord de nodige punten sprokkelt heeft het vooral te danken aan Kenneth Vermeer. De doelman is in topvorm. "Zijn waarde moet je niet onderschatten", complimenteert Kuyt zijn ploeggenoot. "Hij heeft al meerdere kampioenschappen meegemaakt. Weliswaar bij de verkeerde club, maar dat neemt niet weg dat het een jongen is met veel ervaring, die in deze fase cruciaal is voor ons."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner