17.12.2015 23:19

Feyenoord na verlenging voorbij Willem II: 2-1

Feyenoord had er 120 minuten voor nodig, maar het is de ploeg gelukt om de kwartfinale van de KNVB beker te bereiken. Willem II stevende lang op winst af, maar door een treffer in de dying seconds van Tonny Vilhena en een strafschop van Dirk Kuyt in de verlenging konden de Rotterdammers alsnog feestvieren (2-1).

De openingsfase bood het publiek in De Kuip weinig spektakel. Beide ploegen waren meer met elkaar bezig dan met hun eigen spel en dat zorgde ervoor dat er amper iets noemenswaardigs gebeurde. Het was uitgerekend Marko Vejinović, die afgelopen zondag tegen FC Groningen (1-1) gepasseerd werd door Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst, die de wedstrijd openbrak met een verkeerde terugspeelbal. Lucas Andersen wist het leder daardoor op te pikken, waarna hij fraai Sven van Beek passeerde om vervolgens binnen te schieten in de verre hoek (0-1).

Feyenoord wist op haar beurt amper iets te creëren in de eerste helft en de voorhoede kwam dan ook amper in het spel voor. Daar kwam na de theepauze verandering in, toen Feyenoord een offensief startte. De voorzetten van de beide flanken volgden elkaar in het eerste kwartier na de rust in hoog tempo op, maar behoudens een kopbal van Kramer en een schot van Elia werd Willem II nauwelijks aan het wankelen gebracht. Aan de andere kant was het invaller Richairo Živković die tweemaal alleen op Kenneth Vermeer af kon, maar beide keren zijn ploeg niet de beslissing wist te schenken.

Op het moment dat zelfs de meest positief ingestelde Feyenoord-fan het geloof in een goede afloop begonnen te verliezen, wist Elia een loopactie van Tonny Vilhena te belonen met een fraai passje. De middenvelder twijfelde vervolgens geen moment en schoof de bal met zijn linker voorbij Lamprou, waarmee hij de 1-1 in de 88e minuut op het scorebord zette. Hierna scoorde Feyenoord ook nog de 2-1, maar deze treffer werd afgekeurd wegens buitenspel, waardoor een verlenging voor de beslissing moest zorgen.

In de verlenging golfde het spel op en neer. Feyenoord kreeg haar kansjes via onder meer Elia en Immers, terwijl Živković aan de andere kant een plaag bleef voor de defensie van de thuisploeg. Toen het einde nabij leek, was het wederom Feyenoord dat nog wist te scoren. Kramer werd vastgehouden in het strafschopgebied door Dries Wuytens, die daarbij zijn tweede gele kaart kreeg en kon gaan douchen. Tevens werd de bal op de penaltystip gelegd door scheidsrechter Ed Janssen, waarna aanvoerder Kuyt zijn verantwoordelijkheid nam en de bal tegen het net schoot. Deze klap in de 118e minuut kwam Willem II niet meer te boven.

Door de winstpartij voegen de Rotterdammers zich bij de overige kwartfinalisten HHC Hardenberg, FC Den Bosch, Roda JC, FC Utrecht, AZ, VVSB en PSV. De wedstrijden in de kwartfinale worden begin februari afgewerkt.

Door: Joey Knobben

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner