18.12.2015 15:17

Bankzitter Immers: "Zie mijzelf als onkruid"

Lex Immers mocht na lang op de tribune te hebben gezeten op donderdagavond eindelijk weer invallen in het duel met Willem II. De middenvelder spreekt zich uit over zijn situatie.

Immers was altijd basisspeler tot dit seizoen. Hij startte twee keer in de basis, maar vervolgens koos trainer Giovanni van Bronckhorst voor Simon Gustafson of Tonny Vilhena. Toch is Immers nog steeds vastberaden om zich terug te knokken. "Ik zie mijzelf als onkruid, dat vergaat niet en komt altijd terug", zegt hij in gesprek met RTV Rijnmond.

Zijn trainer gaf Immers nog wel complimenten, maar Immers ontkent niet dat hij een moeizame periode doormaakt. "Het is lastig dat ik tien wedstrijden op de tribune heb gezeten en nu door een schorsing van Gustafson weer bij de selectie mag zitten. Als beloning voor hoe ik mijzelf gedraag mag ik dan invallen, dat geeft een bepaalde voldoening en vertrouwen van de spelersgroep", aldus Immers die vorig seizoen nog reserveaanvoerder was. "Het vertrouwen in mijzelf heb ik in ieder geval nooit verloren."

Ondertussen heeft Immers zich bij het besluit van de trainer neergelegd. "In het begin was dat erg lastig en dacht ik bij mijzelf: waarom? Maar nu een tijd krijg je er vrede mee. Ik kan wel gekke dingen gaan doen, dat zouden mensen misschien van mij verwachten, maar ik heb maling aan wat iedereen vindt en denkt."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner