NAC Breda
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Gervane Kastaneer 71. / Schot met rechts

90'
Tot de 71e minuut gebeurde er vrijwel niets. Gervane Kastaneer bracht daar echter verandering in. De ADO-huurling zorgde met een schot van buiten de zestien voor de openingstreffer. Doelman Jelle ten Rouwelaar was kansloos op de geplaatste poging in de verre hoek. Tien minuten later was de beste kans nog voor invaller Wimilio Vink. Ten Rouwelaar voorkwam echter een tweede Eindhovense goal. NAC stelde teleur en moet maandag de achterstand zien goed te maken in eigen huis.
90'
90'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Anıl Koç
90'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jinty Caenepeel
89'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Ivo Rossen
89'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Anthony van den Hurk
89'
Een schotje van Kevin Brands is gemakkelijk te verwerken voor Ruud Swinkels. De invaller kan met een poging vanaf rand strafschopgebied de Eindhovense doelman niet verschalken.
86'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
86'
Wissel uit bij NAC Breda -> Enes Ünal
86'
Toch nog wat gevaar voor de doelmond van Eindhoven. Een indraaiende vrije trap van Michael Dingsdag wordt teruggekopt door Danny Verbeek en kan in het vervolg niet op doel worden getrapt door Sjoerd Ars en Joey Suk.
83'
Grote kans voor Vink! Wimilio Vink draait knap weg bij Joey Suk en haalt hard uit richting de verre hoek. De invaller ziet zijn poging echter knap gered worden door Jelle ten Rouwerlaar.
82'
De tijd begint te dringen voor de Bredase bezoekers. Het team van coach Dijkhuizen heeft doelman Swinkels nog steeds niet op de proef kunnen stellen.
78'
Gele kaart voor Sebastiaan De Wilde (FC Eindhoven)
De Belgische verdediger trekt aan het shirt van Sjoerd Ars en krijgt een gele kaart.
78'
NAC zal in de slotfase aan de bak moeten. De aanvallend ingestelde Divine Naah is in de ploeg gebracht door coach Marinus Dijkhuizen.
76'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
75'
Wat een mokerslag voor de Bredase bezoekers. Twintig minuten is de wedstrijd zonder mogelijkheden ineens helemaal los. Gervane Kastaneer is de man die het dan toch doet.
73'
Wissel in bij FC Eindhoven -> Wimilio Vink
73'
Wissel uit bij FC Eindhoven -> Jari Vandeputte
71'
Doelpunt voor FC Eindhoven, 1:0 door Gervane Kastaneer
Uit het niets valt dan toch het doelpunt. ADO-huurling Kastaneer plaatst van buiten de zestien de bal in de verre hoek. Eindhoven neemt de leiding.
71'
Een lage voorzet vanaf de rechterkant wordt op een opmerkelijke wijze opgepikt door doelman Ruud Swinkels. De Eindhoven-goalie klemt de bal tussen zijn benen en vermijdt zo gevaar.
70'
Zou er nog een mogelijkheid komen in deze wedstrijd? Er zijn nog twintig minuten te gaan om de keepers aan het werk te zetten.
67'
Het derde kwart van de wedstrijd zit erop in Eindhoven. De thuisploeg lijkt iets aanvallender te gaan spelen. Onder leiding van Kastaneer en Caenepeel schuift het voorzichtig naar voren.
63'
Wellicht dat de invallers een van de teams aan kansen kan helpen. Bij NAC zit bijvoorbeeld Kevin Brands op de bank. De aanvallende middenvelder is hersteld van een buikgriep.
60'
Het eerste uur van de wedstrijd zit erop. We wachten nog altijd op de eerste mogelijkheid voor het doel.
57'
Als er al wat dreiging is van de thuisploeg komt deze van Jinty Caenepeel. De 19-jarige Belg is topscorer van de club met vijftien doelpunten.
53'
Er vallen weinig doelpunten vanavond in de play-offs. Enkel De Graafschap heeft eerder op de avond het net gevonden. Bryan Smeets is de matchwinner op bezoek bij MVV Maastricht: 0-1.
50'
Coach Mitchell van der Gaag van FC Eindhoven stapt na de play-offs op. Van der Gaag vertrekt ook bij promotie naar de Eredivisie uit Eindhoven. Ricardo Moniz staat volgend jaar aan het roer.
47'
De tweede helft is begonnen zonder wijzigingen aan beide kanten. Het goede vooruitzicht is in ieder geval dat het niet slechter kan dan voor rust. Laat de mogelijkheden maar komen!
46'
45'
In een zeer tegenvallende eerste helft is de brilstand tevens de ruststand. Mogelijkheden zijn er niet geweest. Desondanks is de spanning hoog omdat beide teams niet voor elkaar onder doen. Het lijkt er in ieder geval op dat er vanavond geen beslissing gaat komen.
45'
43'
Gele kaart voor Lerin Duarte (NAC Breda)
Ook een gele kaart voor de bezoekers. Scheidsrechter Mulder is los en geeft Duarte geel na een overtreding op Tibeau Swinnen.
42'
Gele kaart voor Jinty Caenepeel (FC Eindhoven)
Opnieuw een identieke overtreding van Eindhovense kant. Caenepeel trekt Kenny van der Weg naar de grond en ontvangt geel. Alle aanvallers van FCE hebben nu een kaart op zak.
42'
De rust nadert in het Jan Louwers Stadion. De overtuiging ontbreekt bij beide teams in het eerste bedrijf. Helaas hebben we nog geen enkel gevaar gezien in het strafschopgebied.
39'
Gele kaart voor Anthony van den Hurk (FC Eindhoven)
Ook Van den Hurk blokkeert een Bredase counter en krijgt door het vasthouden van Vlatko Lazić de tweede gele kaart.
38'
Gele kaart voor Jari Vandeputte (FC Eindhoven)
De Belgische middenvelder haakt Uroš Matić en krijgt het eerste geel van de wedstrijd.
38'
De eerste helft valt tot nu toe zwaar tegen. In Eindhoven voltrekt zich een risicoloos schaakspel tussen Eindhoven en Breda.
35'
FC Eindhoven wil vanavond voornamelijk geen doelpunt tegen krijgen in eigen huis. NAC daarentegen lijkt het vizier al meer op maandag te hebben. De ploeg van Marinus Dijkhuizen wil het in eigen huis afmaken.
31'
De kans op een tweede Brabantse ploeg in de Eredivisie is 75%. Brabanders NAC, Eindhoven en Willem II vechten namelijk met Almere om één ticket naar het hoogste niveau.
28'
Mocht FC Eindhoven promoveren krijgt de stad Eindhoven volgend seizoen twee Eredivisie-clubs. De Blauw-Witten mogen dan namelijk op bezoek bij landskampioen PSV.
25'
De vele toeschouwers worden niet vermaakt in het eerste kwart van de wedstrijd. Beide ploegen spelen verdedigend en zorgen voor weinig offensieve drang.
21'
Er zijn nog geen noemenswaardige momenten geweest in dit duel. Beide clubs willen geen onnodige risico's nemen en doen het voorlopig rustig aan.
18'
NAC kant vanavond niet beschikken over Mats Seuntjens. De aanvaller is geschorst vanwege kaarten in de play-offs van vorig seizoen. Kevin van Diermen ontbreekt vanwege achillespeesklachten.
15'
Eindhoven heeft dus weer Jinty Caenepeel terug in de opstelling. De topscorer met vijftien goals had de voorbije weken last van een neusblessure. Aanvoerder Chiró N'Toko ontbreekt nog.
11'
Het spel gaat in de openingsfase zeer gelijk op. Net als op de ranglijst zijn ook de verschillen op het veld miniem. FC Eindhoven heeft iets meer van het balbezit momenteel.
8'
FC Eindhoven eindigde als nummer vier in de Jupiler League. Een plekje hoger was voor NAC Breda de eindbestemming. Eerder dit seizoen werd het 2-1 in het voordeel van de Eindhovenaren in eigen huis.
5'
Vanavond vindt de eerste wedstrijd plaats in de play-off. Maandag is de return in Breda. De winnaar van deze tweestrijd neemt het in de finale op tegen Almere City FC of Willem II.
2'
Scheidsrechter Siemen Mulder heeft het startsignaal gegeven aan de wedstrijd tussen FC Eindhoven en NAC Breda! Het Jan Louwers Stadion is erg sfeervol vanavond en zit nagenoeg vol.
1'
De opstellingen
FC Eindhoven wijzigt het basisteam op vele plekken. Aanvoerder Chiró N'Toko ontbreekt wegens een blessure en wordt vervangen door Sebastiaan De Wilde. In de voorhoede keren Gervane Kasteneer en Jinty Caenepeel terug ten koste van Anil Koç en Roald van Hout.

NAC Breda start in Eindhoven met Michael Dingsdag in de defensie. De ervaren verdediger komt te spelen naast Kenny van der Weg en vervangt Luis Pedro. De diepste spitsen aan Bredase zijde zijn Enes Ünal en Sjoerd Ars.

Welkom bij de Brabantse strijd tussen FC Eindhoven en NAC Breda. In de tweede ronde van de play-offs om promotie/degradatie stromen de nummers vier en drie van de Jupiler League in. Vrijdagavond wordt er om 19.45 uur afgetrapt in het Jan Louwers Stadion. Mijn naam is Koen Larmit en ik zal live verslag doen van het treffen in Eindhoven. Rond de klok van zeven uur worden de opstellingen bekend gemaakt onder het kopje wedstrijddetails.

FC Eindhoven
Drie weken geleden kwamen de Eindhovenaren voor het laatst in actie. In het competitieduel op bezoek bij stadsgenoot Jong PSV werd met 2-0 verloren. Hierdoor eindigde het team van coach Mitchell van der Gaag op een vierde eindrangschikking in de Jupiler League. In een tweeluik moet er afgerekend worden met provinciegenoot NAC Breda. Daarna wacht eventueel Almere City FC of Willem II voor promotie naar de Eredivisie.

De Lichtstedelingen kunnen in de thuiswedstrijd tegen NAC niet beschikken over Chiró N’Toko. De Belgische aanvoerder is geblesseerd en niet fit genoeg om te spelen. Eerder dit seizoen, in de tweede speelronde, wist FC Eindhoven in eigen huis te winnen tegen NAC. Een 0-1 achterstand werd omgebogen in een 2-1 overwinning door doelpunten van Anıl Koç en Anthony van den Hurk.

NAC Breda
Ook NAC verloor de laatste wedstrijd van de competitie. Op bezoek bij nummer vijf Go Ahead Eagles liep het team van coach Marinus Dijkhuizen tegen een flinke zeperd aan. De Eagles versloegen NAC in De Adelaarshorst met 4-1. Na dat duel vertrok de Trots van het Zuiden richting Manchester. Daar mocht NAC vier dagen trainen op de Etihad Campus bij Manchester City. De komende jaren zal tussen beide clubs een samenwerking op touw worden gezet.

Tweede pinksterdag speelt NAC in het eigen Rat Verlegh de return tegen FCE. Maar allereerst gaan de Bredanaars voor een goed resultaat in Eindhoven. Danny Verbeek heeft weer getraind na een enkelblessure en lijkt aan te kunnen sluiten bij de wedstrijdselectie. Mats Seuntjens en Kevin van Diermen ontbreken daarentegen bij NAC. Seuntjens is geschorst van eerdere play-offs en verdediger Van Diermen kampt met een achillespeesblessure.