Almere City FC Vrijdag, 13. Mei 2016
Willem II
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 15. / Schot met rechts  (Bruno Andrade)

90'
Samenvatting

Beide ploegen waren in de tweede helft meer aan elkaar gewaagd. De beste kansen waren tijdens het tweede bedrijf zelfs voor Almere City. Tot twee keer toe wist Ricardo Kip echter niet te scoren. In de slotfase werd Dries Wuytens nog met rood van het veld gestuurd, maar dat hielp Almere City niet meer. Maandagmiddag staat de return in Tilburg op het programma.
90'
90'
Gele kaart voor Tim Receveur (Almere City FC)
Receveur schoffelt Achenteh onderuit en gaat ook nog op de bon.
90'
Lindhout heeft er nog drie minuten blessuretijd bijgetrokken.
90'
Almere City mag nog een paar minuten met een man meer spelen. Kan het nog?
89'
Geel-rode kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
Oh, oh... Wuytens begaat een stomme overtreding op Boldewijn en krijgt zijn tweede gele kaart van scheidsrechter Lindhout.
89'
Willem II is uitgewisseld. Robbie Haemhouts komt nog voor Falkenburg.
88'
Wissel in bij Willem II -> Robbie Haemhouts
88'
Wissel uit bij Willem II -> Erik Falkenburg
86'
Willem II loert in de slotfase op de counter, terwijl Almere steeds meer mensen richting het doel van Lamprou stuurt.
84'
Als het zo blijft, dan zal Willem II tevreden zijn. Maar de tweede helft was niet goed van de Tilburgse kant.
81'
We gaan richting de slotfase van deze wedstrijd. Almere heeft een doelpunt nodig om enigszins een goede uitgangspositie te hebben voor maandag.
80'
Ook Almere heeft gewisseld. Tim Receveur komt in plaats van Salasiwa.
80'
Wissel in bij Almere City FC -> Tim Receveur
80'
Wissel uit bij Almere City FC -> Gaston Salasiwa
76'
Tweede wissel bij Willem II. Nick van der Velden komt voor Bruno Andrade.
76'
Wissel in bij Willem II -> Nick van der Velden
76'
Wissel uit bij Willem II -> Bruno Andrade
75'
Gevaar van Willem II. Een hoekschop valt plotseling voor de voeten van Jordens Peters, maar zijn poging wordt geblokt.
74'
Willem II heeft niet meer de controle zoals in de eerste helft. De tijd begint echter te dringen voor Almere.
73'
Gele kaart voor Terell Ondaan (Willem II)
Invaller Ondaan schoffelt Paul Questen onderuit en krijgt geel van Lindhout.
70'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Terell Ondaan komt voor Hupperts.
70'
Wissel in bij Willem II -> Terell Ondaan
70'
Wissel uit bij Willem II -> Guus Hupperts
68'
Gele kaart voor Erik Falkenburg (Willem II)
Falkenburg is het niet eens met een beslissing van scheidsrechter Lindhout en krijgt geel.
66'
Gele kaart voor Dries Wuytens (Willem II)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is voor Dries Wuytens. De Belg trekt aan het shirt van Jason Oost en krijgt geel van Lindhout.
66'
De beste kansen zijn in de tweede helft voorlopig voor de thuisploeg. Willem II begint steeds slordiger te spelen.
64'
Weer Kip! Wederom is het Salasiwa met de voorzet vanaf de linkerkant. De bal komt voor de voeten van Kip die meteen uithaalt, maar zijn poging wordt geblokt.
62'
Ahannach mag een vrije trap nemen. Zijn poging gaat over de muur, maar ook over het doel.
61'
Almere zet weer eens aan, maar de thuisploeg is vooral gevaarlijk via standaardsituaties.
58'
Het is nog niet gespeeld in Almere. Het spel golft op en neer. Een doelpunt hangt in de lucht, maar aan welke kant is de vraag.
54'
De paal! Bijna de 1-1 van Almere. Enzio Boldewijn snelt langs zijn directe tegenstander en geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Kip staat bij de tweede paal te wachten, maar raakt vervolgens de paal. Wat een kans!
53'
Een hectisch moment voor het doel van Willem II! Salasiwa geeft de bal voor vanaf de linkerflank. De bal blijft hangen voor het doel van Lamprou, maar de Griekse doelman weet de bal - met moeite - weg te werken.
50'
Nog weinig spektakel in de tweede helft. Beide ploegen proberen te voetballen, maar zodra het vijandige doel in zicht komt gaat het mis.
47'
Daar is de eerste poging van de tweede helft. Van Buuren probeert het met een schot van afstand, maar zijn poging gaat nipt naast het Tilburgse doel.
46'
We zijn weer begonnen in Almere. Willem II heeft afgetrapt.
46'
45'

Willem II had tijdens de eerste helft het meeste balbezit en controleerde de wedstrijd. Al na een kwartier spelen kwamen de Tilburgers op voorsprong. Anouar Kali bracht de bal na aan voorzet van Guus Hupperts opnieuw in. De bal raakte Bruno Andrade en kwam daardoor voor de voeten van Erik Falkenburg terecht. Falkenburg schoot vervolgens de 1-0 tegen de touwen. Willem II domineerde daarna de wedstrijd, toch kreeg Almere City nog één grote kans via Ricardo Kip. Maar het bleef 0-1 in Almere.
45'
45'
Nog een kans voor Willem II. De bal valt gelukkig voor Lucas Andersen, maar de Deen schiet voorlangs.
45'
Lindhout trekt er nog een minuut blessuretijd bij.
41'
We gaan richting de rust. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
39'
Een poging van Almere... Maar Kees van Buuren produceert een afzwaaier.
38'
Hupperts zit geblesseerd op de grond en heeft een blessurebehandeling nodig.
35'
Het spelbeeld blijft onveranderd. Willem II controleert, Almere probeert af en toe in de omschakeling toe te slaan. Maar dat lukt amper.
32'
Poging van Willem II. Funso Ojo schiet vanuit de tweede lijn, maar Etemadi brengt redding.
31'
Wat een kans! Almere krijgt plotseling een grote kans op de 1-1. Ahannach lanceert Ricardo Kip. De middenvelder komt oog in oog met Lamprou, maar staat in een moeilijke hoek. Kip probeert het, maar schiet in het zijnet.
30'
Willem II controleert grotendeels de wedstrijd, maar kansen op een tweede treffer zijn er eigenlijk ook nog niet geweest.
26'
Almere lijkt langzamerhand zich weer terug te knokken in de wedstrijd. Maar gevaarlijk is de thuisploeg al heel lang niet meer geweest.
23'
Willem II heeft het meeste balbezit, maar is ook niet van plan om veel risico's te nemen. De bal gaat - vooral achterin - van voet tot voet.
20'
Willem II is na de treffer een stuk zorgvuldiger in balbezit. Almere heeft het moeilijk.
17'
Willem II heeft het belangrijke uitdoelpunt te pakken. Nemen ze genoegen met één treffer of gaan de Tilburgers op jacht naar een tweede?
15'
Doelpunt voor Willem II, 0:1 door Erik Falkenburg
Daar is het doelpunt van Willem II! Guus Hupperts geeft de bal voor vanaf de rechterflank. De bal wordt weggewerkt, maar valt voor de voeten van Kali. De middenvelder schiet, maar raakt Bruno Andrade. Via het lichaam van de Braziliaan valt de bal voor Falkenburg. Laatstgenoemde neemt aan en schiet de bal hard in het doel: 0-1.
13'
Buitenspel! Soufyan Ahannach wordt gelanceerd en gaat langs doelman Kostas Lamprou, maar de aanvaller van Almere wordt buitenspel gegeven.
12'
Weer een kansje voor Willem II. Bruno Andrade krijgt de bal aangespeeld en gaat op zoek naar het schot. De Braziliaan komt uiteindelijk tot een schot, maar schiet een meter of twee voorlangs.
9'
Komt dat schot! Anouar Kali ziet kans om vanaf een meter of 25 te schieten, maar de middenvelder schiet huizenhoog over het doel van Almere.
8'
Een lompe overtreding van Falkenburg op Paul Quasten, maar scheidsrechter Allard Lindhout slingert Falkenburg niet op de bon...
7'
Het eerste gevaar van Almere komt van Gaston Salasiwa. De linkspoot krijgt tot twee keer toe een kans om de schieten. In eerste instantie raakt hij een speler van Willem II, daarna schiet hij de bal bijna het stadion uit.
6'
Achenteh begint vanavond als linksback bij Willem II. De afgelopen tijd stond Guus Joppen op die plek, maar Joppen speelt nu als rechtsback.
3'
Daar is de eerste kans van de wedstrijd. Rochdi Achenteh geeft de bal voor vanaf de linkerflank. Erik Falkenburg kan koppen, maar Almere City-doelman kan de poging van Falkenburg - met moeite - pakken.
1'
We zijn begonnen in Almere. Almere City FC heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Almere City FC tegen Willem II. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Almere City

Almere City begon moeizaam aan het seizoen in de Jupiler League, maar de laatste maanden is de ploeg uit Flevoland in bloedvorm. Almere City pakte een periodetitel en eindigde uiteindelijk als achtste. In de eerste ronde van de play-offs om promotie/degradatie werd FC Emmen eenvoudig aan de kant gezet. Almere City won twee keer met 4-1, waardoor Willem II Almere City niet mag onderschatten.

Willem II

Willem II kan niet terugkijken op een goed seizoen. De Tilburgers vochten met Excelsior om directe handhaving, maar ondanks een overwinning op de slotdag tegen Roda JC Kerkrade (3-2) moet Willem II het doen met een plek in de play-offs. De kans is dus aanwezig dat Willem II na twee seizoenen in de Eredivisie weer terug zal keren naar de Jupiler League en dat zou voor Willem II een flinke klap betekenen.

Historie

Willem II heeft in totaliteit vier keer een wedstrijd tegen Almere City afgewerkt. Drie keer wisten de Tilburgers te winnen, één keer trok Almere City aan het langste einde. De laatste ontmoeting tussen beide clubs was op 25 april 2014. In Almere won Willem II met 2-1 dankzij Norair Arslanyan-Mamedov (inmiddels Almere City) en Mats van Huijgevoort. Ricardo Kip scoorde namens Almere City.

Twee keer wist Willem II ruim van Almere City te winnen. Het werd 5-0 en 4-1. De enige keer dat Almere City als winnaar uit de strijd kwam dateert van 18 november 2011. Het werd 2-1 voor de ploeg uit Almere dankzij treffers van Jerson Ribeiro en Mitchell Burgzorg. Het doelpunt van Willem II kwam op naam van Joonas Kolkka.