11.05.2016 11:43

Ünal wil met NAC naar de Eredivisie

Manchester City-huurling Enes Ünal baalt na het missen van een kans tegen Almery City (22.04.2016).
Manchester City-huurling Enes Ünal baalt na het missen van een kans tegen Almery City (22.04.2016).

NAC Breda hoopt via de play-offs weer terug te keren in de Eredivisie. Om dat te bereiken is de hoop gevestigd op Enes Ünal. De jonge Manchester City-huurling maakt veel indruk in Breda met acht doelpunten sinds zijn debuut in februari.

"Als ze aan mij vragen hoe het hier is, zal ik goede dingen over de club vertellen", begint hij zijn verhaal tegenover FOX Sports. Ünal heeft het naar zijn zin in Breda en hoopt ook volgend seizoen nog te spelen bij NAC. Het liefst dan in de Eredivisie: "Promoveren is heel belangrijk. Als je in de schijnwerpers wilt staan, moet je Eredivisie spelen."

Ünal weet hoe belangrijk het is voor zijn ontwikkeling om volgend seizoen een niveau hoger te spelen. "Je moet in grote stadions tegenover goede spelers staan om je te ontwikkelen, dus ik wil daar spelen en daar ga ik alles aan doen."

Vrijdag begint de nacompetitie voor NAC met een uitwedstrijd tegen FC Eindhoven. De jonge Turk heeft er vertrouwen in: "Er is hier veel druk, maar ook veel steun van supporters. Dat is ook belangrijk als je je goed wilt ontwikkelen. Je speelt hier voor minimaal twaalfduizend supporters en dat is altijd goed voor een speler."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner