0 : 1 Torinfos in de Ticker Karim Benzema 9. / Kopbal  (Dani Carvajal)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Luciano Vietto 83. / Schot met rechts

90'
90'
Ronaldo beperkt zich vanavond tot pogingen van veraf. Dit was zijn eerste binnen de palen, maar was recht op de doelman af.
90'
Een geweldige redding van Navas! Jackson Martínez krijgt ineens alle tijd om uit te halen en dwingt de doelman tot een ultieme redding.
90'
Er komen nog drie extra minuten bij
89'
Gele kaart voor Arbeloa (Real Madrid)
88'
Gele kaart voor Diego Godín (Atlético Madrid)
En de kaartenteller tikt gewoon door. Godin haalt Ronaldo neer en komt ook in het boekje terecht.
83'
Gele kaart voor Antoine Griezmann (Atlético Madrid)
Ook Griezmann moet op het middenveld aan de rem grijpen, wat de vijfde kaart voor de thuisploeg oplevert.
83'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:1 door Luciano Vietto
Uit het niets is daar de gelijkmaker! Viettto, die net nog de kopkans naast mikte, is nu het meest alert. Een voorzet van Jackson Martínez wordt door Griezmann half gemist. Hierdoor valt de bal voor de voeten van Vietto. Hij raakt de bal vervolgens ook helemaal verkeerd, maar ziet tot zijn opluchting de bal binnen vallen bij de tweede paal.
81'
Het heeft even geduurd, maar eindelijk is er weer een kansje voor de thuisploeg. Vietto staat bij de tweede paal te wachten op een hoge indraaiende voorzet. Uiteindelijk komt de bal op het hoofd van de man die zojuist geel kreeg, maar hij kopt naast het doel van Navas.
80'
Gele kaart voor Luciano Vietto (Atlético Madrid)
De zevende kaart van de wedstrijd is weer voor de thuisploeg, nadat Vietto Modrić op het middenveld onderuit schopt.
76'
Wissel in bij Real Madrid -> Mateo Kovačić
76'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
75'
Daar was Ronaldo weer eens! Lange tijd was hij onzichtbaar, maar in een counter komt hij aan de rechterkant nu snel op. Nadat hij naar binnen draait, haalt hij met links uit en zoekt de korte hoek. Zijn poging eindigt in het zijnet.
72'
Het tempo zakt, indien mogelijk, nog veel verder weg in de laatste minuten. Atlético lijkt geen idee te hebben hoe ze door het blok van Real heen moeten komen en Real is te slordig om de wedstrijd op slot te gooien.
68'
Met nog een kwart wedstrijd te spelen is het afwachten tot een van de ploegen de wedstrijd wat aanzien gaat geven. Beide ploegen maken al minuten lang weinig aanstalten tot het opzetten van een kans.
66'
Wissel in bij Real Madrid -> Gareth Bale
66'
Wissel uit bij Real Madrid -> Isco
65'
Deze wedstrijd kent inmiddels meer gele kaarten dan kansen. Het publiek wordt maar mondjesmaat verwend door de sterren op het veld.
64'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Jackson Martínez
64'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Fernando Torres
63'
Gele kaart voor Juanfran (Atlético Madrid)
Juanfran jaagt Marcelo op, maar gaat veel te hard door op de verdediger. Dat kost hem een kaart.
61'
Gele kaart voor Casemiro (Real Madrid)
61'
Gele kaart voor Raphaël Varane (Real Madrid)
Varane laat zijn arm hangen in een luchtduel en krijgt een gele goedkope kaart van de scheidsrechter.
59'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Luciano Vietto
59'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Ángel Correa
57'
Ronaldo, waar bij Madrid het spel toch nog altijd op is afgestemd, heeft vanavond zijn avond nog niet. De aanvaller loopt wat gefrustreerd rond en er lijkt maar weinig te lukken bij de superster.
54'
De wedstrijd wordt een stuk feller. Zojuist ging de ingevallen Ferreira-Carrasco al een flink duel aan met Ronaldo en nu zijn Griezmann en Arbeloa samen bezig. Het publiek lijkt er wakker door te worden en laat zich horen.
50'
De eerste kans van de tweede helft is voor Torres. De spits krijgt de bal aan de rechterkant goed mee in de loop. Hij raakt de bal daarna met zijn binnenkant, waardoor het tussen een schot en een voorzet in komt te zitten. De bal rolt over de zijlijn het veld uit.
46'
Real heeft in de competitie nog nooit verloren na een voorsprong in de rust op bezoek bij de buurman. Weten de bezoekers vandaag ook weer de punten mee te nemen in de bus naar huis?
46'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
46'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Óliver Torres
46'
45'
Ondanks dat ook Real niet echt veel echte kansen heeft gekregen, is de 0-1 voorsprong van de bezoekers terecht. Atlético heeft een strafschop gemist, maar daarnaast ook amper iets te vertellen in eigen huis. De ploeg van Simeone zal in de tweede helft uit een ander vaatje moeten gaan tappen.
45'
43'
Real komt na de strafschop geen moment meer in de problemen. Overal op het veld zijn de bezoekers de baas. Real vergeet zichzelf alleen te belonen met een tweede treffer.
42'
Carvajal is in een persoonlijk duel geblesseerd geraakt en moet zich laten vervangen.
41'
Wissel in bij Real Madrid -> Arbeloa
41'
Wissel uit bij Real Madrid -> Dani Carvajal
40'
Gele kaart voor Ángel Correa (Atlético Madrid)
Correa duikt bij Ronaldo in zijn rug, wanneer de aanvaller opstoomt richting het doel, Dat komt Correa op een gele kaart te staan.
38'
Vanaf ruim dertig meter probeert Ronaldo het in één keer met een vrije trap. Zijn bal daalt net te laat, waardoor deze over het doel van Moyá heen vliegt.
36'
Waar het stadion normaal echt kolkt in de derby, is het publiek net zo rustig als de ploeg op het veld. De echte heksenketel ontbreekt vooralsnog.
33'
Ronaldo schiet hoog over! Na een lange opbouw komt Real steeds dichterbij het doel. Ronaldo staat net te ver van de bal, waardoor hij veel te ver achterover leunt wanneer hij schiet. Vanaf de rand zestien, mikt hij dan ook zeer hoog over.
30'
Real wordt ook steeds slordiger en verliest de bal geregeld op onnodige wijze. Al het balverlies van beide kanten komt de wedstrijd niet ten goede.
27'
Atlético speelt mak. Het felle spel wat de ploeg normaal typeert zit er vooralsnog totaal niet in. Hierdoor blijft Real redelijk eenvoudig overeind.
24'
Sergio Ramos mistte voor deze wedstrijd ritme, doordat hij net terugkomt van een blessure. Dat gebrek brak hem zojuist pijnlijk op.
22'
Penalty gemist door Antoine Griezmann, Atlético Madrid
Navas blijft op slechts één tegentreffer staan dit seizoen. Hij kiest de goede hoek en bokst de bal uit het doel.
21'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Real Madrid)
Ramos gaat twee keer achter elkaar in de fout. Zijn eerste kan hij nog herstellen, maar bij de tweede haakt hij zijn tegenstander. Daarvoor krijgt hij een gele kaart en een strafschop tegen.
17'
Gele kaart voor Gabi (Atlético Madrid)
Nadat Benzema in de middencirkel is gehaakt, schiet Gabi de bal keihard tegen hem aan. Dat komt Gabi op een kaart te staan.
16'
Ronaldo loert op een snelle uitbraak en is weg aan de linkerkant. Hij probeert de bal subtiel bij de tweede paal te bezorgen bij de meegelopen Benzema, maar zijn bal is te hard en gaat over de achterlijn.
14'
Voor de wedstrijd is de vroege treffer van de bezoekers heel goed. De verwachting was dat Real voornamelijk de wedstrijd zou moeten maken, maar met deze tussenstand moet Atlético wel aan de bak.
11'
Bijna de gelijkmaker! Wederom is het Correa die voor Atlético gevaarlijk wordt. Ditmaal heeft hij de bal aan de rechterkant van het doel, maar nu schiet hij net aan de verste paal voorbij.
10'
Doelpunt voor Real Madrid, 0:1 door Karim Benzema
Voetbal is soms zo simpel. Benzema springt in het centrum het hoogst van iedereen, waarna hij de voorzet van Carvajal prima binnen kopt in de verre hoek.
8'
Real is in de openingsfase de baas en bepaalt het tempo van de wedstrijd.
5'
En daar is ook de eerste kans voor Atlético. Ook deze kans verloopt via links. Ángel Correa pikt de bal op, die voor zijn voeten valt. Met links haalt hij uit, maar schiet naast het doel van Navas.
3'
De eerste aanvallende actie is van de bezoekers. Modrić slingert de bal vanaf links voor en bereikt Benzema. De spits kopt de bal net naast het doel.
1'
De bal rolt in een uitzinnig stadion. De sfeer zit er goed in en alles wijst op een prachtige voetbalavond.
1'
Beide ploegen uit Madrid kwamen dit seizoen pas in vier van de zes competitiewedstrijden tot een zege. Daardoor staan de twee grootheden uit de Spaanse hoofdstad al op een kleine achterstand in de Primera Division. Maar concurrent Barcelona ging gisteravond in de fout op bezoek bij Sevilla. Welke Madrileense club weet hier vandaag het meest van de profiteren? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Atlético Madrid
In het zuiden van Madrid beleefden de mensen geen goede week. Na de nederlaag in de competitie tegen Villareal ging de ploeg midweeks ook onderuit in de Champions League tegen Benfica. En dat is geen goede generale repetitie voor de wedstrijd van het jaar. Thuis winnen van de grote buurman maakt voor velen dit seizoen al een geslaagde. En met het oog op de ranglijst is een zege ook zeer belangrijk. Met twee punten achterstand op Real is een nederlaag al bijna fataal in de strijd om het kampioenschap. Atletico heeft met een groep van achttien spelers toegewerkt naar de Derby. De belangrijkste naam die niet bij deze achttien zit is Koke. De verdediger moet door een blessure deze wedstrijd aan zich voorbij laten gaan.

Real Madrid
Bij Real Madrid loopt het dit seizoen nog niet op rolletjes. De doelpuntenmachine van Ronaldo hapert nog een beetje, maar wanneer de superster scoort, doet hij dat dit seizoen ook structureel meer dan éénmaal per wedstrijd. Zo ook in de uitwedstrijd tegen Malmo FF. En die twee treffers waren belangrijk om de nare smaak van het 0–0 gelijke spel tegen Malaga weg te spoelen. Vanaf het blessurefront kwam er afgelopen week ook goed nieuws voor Real. Zowel Gareth Bale als Sergio Ramos zijn weer fit verklaard en zullen bij de selectie zitten. Of ze al direct in de basis beginnen is nog niet duidelijk, aangezien beide spelers wedstrijdritme missen. Voor James Rodriguez komt deze stadsderby nog te vroeg. Zonder de creatieve Colombiaan gaat Real op zoek naar een eerste zege in Vincente Calderon sinds februari 2014. De vijf bezoeken aan de buurman sindsdien werden allemaal niet gewonnen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Alberto Undiano Mallenco. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.