04.10.2015 22:22

Madrileense derby eindigt zonder winnaar

Ángel Correa probeert met zijn uitgestoken been een pass van Raphaël Varane te voorkomen tijdens de derby tussen Atlético Madrid en Real Madrid. (04-10-2015)

Een tegenvallende derby in Madrid leverde op zondagavond geen winnaar op. In de Primera División scoorde beide ploegen eenmaal en gingen daardoor allebei ook met één punt naar huis.

De eerste uitvoering van de Derby van Madrid begon met een sterk Real Madrid. De bezoekers stonden positioneel goed en kwamen na tien minuten dan ook verdiend op voorsprong. Een voorzet vanaf de rechterkant via Carvajal werd door Karim Benzema op waarde geschat en bij de tweede paal goed binnen gekopt.

Na de openingstreffer bleef Real de bovenliggende partij, maar door twee opvolgende fouten van Sergio Ramos kwam de ploeg toch in de problemen. Na ruim twintig minuten verloor hij de bal aan Fernando Torres, die ervandoor leek te zijn. Ramos herstelde die fout zelf, maar bij het wegdraaien haalde hij Tiago neer in de zestien. De strafschop voor Atlético werd door Antoine Griezmann echter matig ingeschoten, waardoor Keylor Navas de bal uit zijn goal kon duiken.

In het laatste kwart van de eerste helft waren de kansen vervolgens spaarzaam. Cristiano Ronaldo probeerde het met enkele schoten van afstand, maar uitgespeelde kansen waren er niet voor beide ploegen. Ondanks dat feit bleven de bezoekers wel de bovenliggende partij en kwamen 3amper in de problemen.

In de tweede helft gebeurde er amper iets. Zoals was te verwachten bij deze derby vielen er wel de nodige gele kaarten, ondanks dat de wedstrijd nauwelijks hard en stevig genoemd kon worden. De teller van de gele kaarten liep sneller op dan die van de doelpogingen, die uiteindelijk op één hand waren te tellen.

Uit het niets viel een kleine tien minuten voor de tijd zowaar alsnog de gelijkmaker binnen voor Atlético. Aan de linkerkant zette invaller Jackson Martinez goed door en wist nog een lage voorzet af te leveren. Griezmann kon niet goed bij die bal, maar doordat hij hem nog wel aanraakte, lag de bal voor een leeg goal voor het intikken voor Luciano Vietto. Ook hij raakte de bal maar half, maar zag de bal toch binnen rollen voor de 1-1.

Na de gelijkmaker vielen er nog enkele kaarten en waren er vlak voor tijd zowaar nog een aantal kansen aan beide kanten. Gescoord werd er door beide ploegen niet meer, waardoor de 1-1 bleef staan. Door dit gelijke spel is Real Madrid niet de nieuwe koploper van Spanje. Beide Madrileense ploegen pakken wel een punt winst op FC Barcelona en dat is voor beide ploegen toch ook niet geheel onbelangrijk.

Door: Dennis Korpel