Valencia CF Zondag, 3. Januari 2016
20:30 uur
Real Madrid
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Karim Benzema 16. / Schot met rechts  (Cristiano Ronaldo)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Dani Parejo 45. / Penalty
1 : 2 Torinfos in de Ticker Gareth Bale 82. / Kopbal  (Toni Kroos)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Paco Alcácer 83. / Kopbal  (Rodrigo)

90'
Lange tijd was de tweede helft vrij saai, tot na bijna zeventig minuten Real Madrid een penalty werd onthouden en Kovačić rood kreeg. De wedstrijd brak open en Real Madrid leek met tien man de overwinning binnen te slepen dankzij een kopgoal van Bale. Valencia maakte echter een minuut later al de 2-2, wat ook de eindstand was.
90'
En ook Valencia kan in blessuretijd nog de winnende maken! Negredo krijgt de bal er echter niet in, terwijl hij één op één met Navas staat.
90'
90'
Oh oh oh, wat is Real Madrid daar nog dichtbij de 2-3. Ronaldo en Bale krijgen de bal van dicht bij niet in het doel.
90'
Marcelo krijgt in blessuretijd nog een kans om te schieten. Hij struikelt eerst over de bal en probeert het vervolgens vanuit moeilijke hoek. Het levert nog een corner op.
89'
Spannende slotminuten met kansen voor beide teams. Gaat er nog een winnaar komen?
86'
Wissel in bij Valencia CF -> Javi Fuego
86'
Wissel uit bij Valencia CF -> Rodrigo de Paul
84'
Wissel in bij Valencia CF -> Álvaro Negredo
84'
Wissel uit bij Valencia CF -> Parejo
83'
Doelpunt voor Valencia CF, 2:2 door Paco Alcácer
En het staat alweer gelijk! Rodrigo de Paul slingert de bal voor, Rodrigo kopt door en Paco Alcácer maakt het met het hoofd af.
82'
Doelpunt voor Real Madrid, 1:2 door Gareth Bale
Haalt Real Madrid met tien man de overwinning binnen? Bale kopt een vrije trap van Kroos prima binnen!
80'
Wissel in bij Valencia CF -> Rodrigo
80'
Wissel uit bij Valencia CF -> Lucas Orbán
76'
Voorzet van Bale vanaf de linkerflank richting Ronaldo, die in het strafschopgebied klaar staat. De bal is echter voor Jaume.
73'
Modrić probeert Jaume te verrassen van afstand, maar dat lukt niet. De doelman verricht opnieuw goed werk.
69'
Rode kaart voor Mateo Kovačić (Real Madrid)
Gekkenhuis in Mestalla! Kovačić krijgt terecht rood na een snoeiharde tackle van achteren.
68'
Dat moet een penalty zijn voor Real Madrid! Jaume zit er volledig naast en Ronaldo wordt naar de grond verwerkt door een verdediger, maar krijgt de strafschop niet.
68'
Wissel in bij Real Madrid -> Lucas Vázquez
68'
Wissel uit bij Real Madrid -> Karim Benzema
66'
Eindelijk laat Real Madrid zich weer eens zien. Ronaldo heeft weinig tijd en volleyt de bal over het doel van Jaume.
64'
Opnieuw is Gomes gevaarlijk! Hij vuurt de bal op Navas af, maar de doelman redt.
61'
De Danilo van Real Madrid probeert het maar eens met een schotje van afstand, maar daarmee valt Jaume niet te verrassen.
58'
Gele kaart voor Barragán (Valencia CF)
Geel voor Barragán, die Ramos stevig onderuit haalt.
54'
Marcelo loopt in het strafschopgebied tegen Barragán aan en wil een penalty, maar de scheidsrechter geeft deze niet.
50'
Ook de openingsfase van de tweede helft is levendig, maar resulteert niet in een kans voor een van beide ploegen.
46'
45'
Bij rust staat het 1-1 in Mestalla, nadat Valencia vlak voor het einde van de eerste helft via een penalty de gelijkmaker wist te maken. Daarmee maakte het de 0-1 achterstand goed, die tot stand was gekomen na een goal van Benzema. Real Madrid had voldoende kansen om de voorsprong uit te breiden, maar liet dat dus na, waardoor Valencia terug kon komen.
45'
45'
Doelpunt voor Valencia CF, 1:1 door Parejo
Daar is dan de verdiende 1-1! Valencia heeft er een penalty voor nodig, maar Parejo faalt niet vanaf de stip.
44'
Gele kaart voor Pepe (Real Madrid)
Geel voor Pepe, nadat hij een domme overtreding op Gomes begaat.
40'
Real zakt in en Valencia wordt sterker, terwijl Real zojuist nog op weg leek naar de 0-2.
37'
Een prima kans voor Valencia om de gelijkmaker te maken! André Gomes staat randje buitenspel en weet daarna te schieten, maar knalt de bal over het doel.
34'
Bale blijft liggen nadat hij op de enkel wordt geraakt door André Gomes. Hij lijkt verder te kunnen.
31'
Na een fraaie voorzet van De Paul krijgt João Cancelo een goede mogelijkheid om helemaal vrij in te koppen, maar hij plaatst de bal naast het doel van Navas.
29'
Marcelo maakt het zijn eigen doelman moeilijk door de bal verkeerd terug te koppen, Navas is echter alert en is er op tijd bij.
26'
Valencia probeert het met een counter en komt ver dankzij een geweldige lange bal van André Gomes. João Cancelo weet de bal het strafschopgebied in te krijgen, maar het resulteert niet in een schietkans.
24'
Het spel ligt even stil omdat Benzema op de grond blijft liggen na een duel en naar zijn voet grijpt, hij kan echter verder.
21'
André Gomes slalomt zich een weg door de verdediging van Real Madrid, maar loopt zich vast op Pepe. Hij claimt een vrije trap, maar krijgt deze niet.
16'
Doelpunt voor Real Madrid, 0:1 door Karim Benzema
Benzema zet na een fraaie aanval de 0-1 op het scorebord! Hij zet de aanval zelf op, gevolgd door een hakje van Bale en een combinatie met Ronaldo, waarna hij zelf van dichtbij binnen schiet.
14'
Vrije trap voor Valencia op zo'n twintig meter van het doel, Parejo ramt de bal in de muur.
10'
Hoekschop voor Valencia, Parejo kopt net voor het doel langs.
9'
Bale krijgt de bal op een kansrijke positie en moet de bal eigenlijk afgeven aan Ronaldo, maar die ziet hij over het hoofd. Benzema krijgt de bal en loopt zich vast.
7'
Pepe komt ongelukkig in botsing met Paco Alcácer en raakt de aanvaller op het hoofd, maar hij kan verder.
6'
Ook Real Madrid valt voor het eerst aan, Danilo bouwt de aanval op over de rechterflank en geeft de bal vervolgens aan Benzema. Het resulteert uiteindelijk niet in een schot op doel.
4'
Valencia is de ploeg die al eerste serieus aanzet, maar Marcelo werkt de bal tot twee keer toe weg.
1'
Real Madrid en Valencia hebben beide twee wijzigingen doorgevoerd in de basiself. Bij Real Madrid wordt de niet fitte James Rodríguez vervangen door Mateo Kovačić. Daarnaast keert Sergio Ramos terug, waardoor Nacho weer op de bank zit. Bij Valencia zijn er basisplaatsen voor Lucas Orbán en Rodrigo de Paul in plaats van Rúben Vezo en Álvaro Negredo.
Niet alleen in Engeland wordt er gewoon door gevoetbald, ook in Spanje gaan ze gewoon verder. Zo aan het begin van het nieuwe jaar staat er meteen een mooie wedstrijd op het programma: Valencia - Real Madrid. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd zijn de opstellingen te vinden onder het kopje wedstrijddetails.

Valencia
Valencia kent tot nu toe een moeizaam seizoen, de ploeg staat slechts elfde in de Primera Division. Sinds vijf duels staat trainer Neville aan het roer, maar ook onder hem werd alleen van derdeklasser Barakaldo gewonnen.

Daarnaast heeft Valencia ook nog eens te maken met een waslijst aan blessures, waardoor Neville noodgedwongen uitkwam op een 3-5-2 systeem, met Alcácer en Negredo samen in de spits. Ook dat leverde tot op heden dus geen succes op. Vanavond ontbreken in ieder geval Diego Alves, Féghouli, Bakkali en Rodrigo nog wegens blessures.

Real Madrid
Ook bij Real Madrid verloopt het seizoen nog niet bepaald naar wens. De ploeg staat derde, of vijf punten achterstand van aartsrivaal FC Barcelona. Bij winst slinkt dat gat naar twee punten, de titel is dan ook zeker nog mogelijk.

Ondanks dat de titel nog lang niet uit zicht is, is Rafa Benítez al een tijdje uit de gratie van de supporters wegens de tegenvallende resultaten. Hij kan een overwinning op Valencia dus goed gebruiken om het vertrouwen van de fans terug te winnen. Benitez heeft het voordeel dat hij daarbij over een volledig fitte selectie beschikt.

Er wordt vanavond om 20.30 afgetrapt in Mestalla. Veel plezier bij dit duel!