03.01.2016 22:21

Valencia speelt gelijk tegen tienkoppig Real

Real Madrid-verdediger Pepe vliegt over het been van Paco Alcácer (r.). Doelman Keylor Navas (l.) gaat onder de bal door. (03-01-2016)

Valencia en Real Madrid hebben zondagavond met 2-2 gelijk gespeeld. Bij rust stond het 1-1 door een fraaie goal van Karim Benzema en een penalty van Dani Parejo. Tien minuten voor tijd leek Gareth Bale de winnende goal binnen te koppen, maar een minuut later kopte Paco Alcácer de 2-2 binnen.

Al snel bleek dat Real Madrid de dominante ploeg was. Via Danilo werd al vroeg in de wedstrijd een goede aanval opgebouwd over de rechterflank, die uiteindelijk door Benzema niet tot kans werd gepromoveerd. Even later kreeg Bale de bal en moest hij deze afspelen op Cristiano Ronaldo. Hij zag de Portugees echter over het hoofd en koos voor Benzema, die zich vervolgens vast liep. Daarna volgden twee kansjes voor Valencia, twee keer was het aanvoerder Parejo die miste. Echter was het daarna weer Real Madrid dat de dienst uit maakte en al snel stond de 0-1 op het scorebord. Benzema zette de aanval op, waarna een hakje van Bale en een combinatie met Ronaldo volgden. Tot slot schoot Benzema zelf van dichtbij binnen.

Real Madrid kreeg voldoende kansen op de voorsprong te verdubbelen, maar na ruim een halfuur het spelbeeld en liet Valencia zich zien. Zo kopte Valencia-verdediger João Cancelo na een goede voorzet van Rodrigo de Paul net naast het doel. Ook André Gomes kreeg een grote mogelijkheid, maar ramde de bal hoog over het doel. Toch gingen beide ploegen met een 1-1 stand richting de kleedkamers. Vlak voor rust maakte Parejo vanaf de stip de 1-1.

Ook de tweede helft begon levendig, maar rommelig. Het spel ging op en neer, maar zowel Valencia als Real Madrid wist een kwartier lang geen schietkansen te creëren. Daarna werd André Gomes weer gevaarlijk, hij vuurde de bal hard op Keylor Navas af, maar de doelman redde. Even later kreeg Ronaldo een kansje, maar hij volleyde de bal gehaast over.

Daarna werd het gekkenhuis in Mestalla. Eerst werd Real Madrid een penalty onthouden, nadat Ronaldo naar de grond werd gewerkt in het strafschopgebied. Tien seconden later moest Real Madrid echter met tien man verder, omdat Mateo Kovačić terecht rood kreeg na een grove tackle van achteren. Dat leek de Madrilenen echter niet te deren, want hoewel ze met tien man stonden, wisten ze tien minuten voor tijd de 1-2 te maken. Een vrije trap van Toni Kroos viel precies goed op het hoofd van Bale, die binnen kopte.

De 1-2 was niet de winnende goal, want een minuut later lag de 2-2 er al in. De Paul slingerde de bal voor vanaf links, waarna Rodrigo doorkopte op Paco Alcácer, die het ook met het hoofd afmaakte. In blessuretijd kregen Ronaldo en Bale nog enorme mogelijkheden op de winnende goal voor Real Madrid en aan de andere kant faalde Alvaro Negredo oog in oog met Navas, waardoor 2-2 de eindstand was.

Real Madrid blijft door het gelijkspel op de derde plaats staan, op twee punten achterstand van FC Barcelona. Valencia stijgt naar de tiende plaats.

Door: Jessica Westdijk