0 : 1 Torinfos in de Ticker Ivica Olić 11. / Schot met links  (Ivan Perišić)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Ivan Perišić 48. / Schot met links
0 : 3 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 61. / Kopbal  (Danijel Pranjić)
0 : 4 Torinfos in de Ticker Mario Mandžukić 73. / Schot met rechts

90'
Na de rode kaart van Alex Song is de wedstrijd geen moment meer een eerlijke strijd geweest. Vanaf de eerste seconden in de tweede helft was er maar één ploeg die aan het voetballen was en via een doelpunt van Ivan Perišić en twee treffers van Mario Mandžukić kon Kroatië eenvoudig uitlopen naar een 0-4 overwinning.
90'
89'
Gele kaart voor Eduardo (Kroatië)
Pootje haken van de Braziliaan in Kroatische dienst. Als Edgar Salli de aanvaller voorbij stoomt, haalt Eduardo de Kameroener naar de grond.
89'
Oef! Ivan Rakitić verzuimt er 0-5 van te maken. De middenvelder staat oog in oog met Charles Itandje, maar werkt de bal langs de verkeerde kant van het aluminium.
87'
Kameroen plaatst nog een klein slotoffensiefje. 35 minuten waren de Kameroeners onzichtbaar in de tweede helft. Maar in de laatste tien minuten wordt toch de helft van Kroatië opgezocht.
85'
Toch nog een kans voor Kameroen. Benjamin Moukandjo verschijnt uit het niets in het strafschopgebied van Kroatië. Maar glijdt onderuit als hij de bal op het Kroatische doel wil vuren, waardoor zijn schot hoger over de lat zeilt.
82'
Voorlopig blijft het bij 0-4. Kroatië tikt de bal achterin rustig van voet naar voet, zonder dat Kameroen een kans maakt de bal in bezit te krijgen.
78'
Wissel in bij Kroatië -> Ante Rebić
78'
Wissel uit bij Kroatië -> Ivan Perišić
78'
Nee, Kameroen heeft na de rode kaart van Song niets meer in te brengen tegen Kroatië. Is de honger van de Kroaten gestild of volgt er nog een vijfde treffer?
75'
Wissel in bij Kameroen -> Edgar Salli
75'
Wissel uit bij Kameroen -> Maxim Choupo-Moting
73'
Doelpunt voor Kroatië, 0:4 door Mario Mandžukić
De spits van Kroatië profiteert van een nieuwe blunder van Charles Itandje. De doelman laat een schot van Perišić van zijn handen stuiten, waarna Mandžukić de bal voor het intikken heeft.
72'
3-0, Kroatië lijkt tevreden te zijn met deze stand. Er wordt een tandje teruggeschakeld en nieuwe kansen blijven uit.
72'
Wissel in bij Kroatië -> Mateo Kovačić
72'
Wissel uit bij Kroatië -> Sammir
70'
Wissel in bij Kameroen -> Pierre Webó
70'
Wissel uit bij Kameroen -> Vincent Aboubakar
69'
Wissel in bij Kroatië -> Eduardo
69'
Wissel uit bij Kroatië -> Ivica Olić
68'
Uit het niets is Kameroen er toch ineens met drie man vandoor op de helft van Kroatië. Hoe er erna op doel wordt afgewerkt zegt echter genoeg over het spel van de Afrikanen. Aboubakar ontvangt de bal ver achter zich en werkt de bal vervolgens hoog over het doel van Kroatië.
64'
Als er nog Kameroeners waren die droomden van de achtste finales dan zijn die dromen nu helemaal naar de grond in geboord. Drie keer scoren zal de Afrikanen niet meer gaan lukken vanavond met het spel wat er nu in de tweede helft op de mat wordt gelegd.
61'
Doelpunt voor Kroatië, 0:3 door Mario Mandžukić
Vol overtuiging wint Mandžukić zijn kopduel uit een hoekschop. De spits van Bayern München laat Itandje volledig kansloos en zet Kroatië op 0-3.
59'
Vanaf een meter of achttien krijgt Darijo Srna dé kans om de voorsprong van Kroatië uit te bouwen door middel van een vrije trap. Zijn trap krult rakelings over het doel van Itandje.
58'
Kroatië stuurt Kameroen van het kastje naar de muur. De bal gaat kinderlijk eenvoudig rond op de helft van Kameroen en de Afrikanen komen er niet meer aan te pas.
55'
Dit kan nog wel eens een lange wedstrijd worden voor Kameroen. Kroatië dwingt de Afrikanen ver terug op de eigen speelhelft. Het zou een wonder zijn als het vanavond bij 0-2 blijft.
52'
Mandžukić! Opnieuw kan een Kroaat vrij op het doel van Itandje aflopen. Ditmaal is het de beurt aan Mario Mandžukić. Oog in oog met de doelman schiet hij de bal echter in het zijnet.
50'
Amper drie minuten gespeeld in de tweede helft en de wedstrijd is al op slot. Het wordt nu wel een heel lastig verhaal voor Kameroen.
48'
Doelpunt voor Kroatië, 0:2 door Ivan Perišić
Wat een slechte uittrap van Charles Itandje. Zijn bal belandt rechtstreeks in de voeten van Ivan Perišić die in één streep op het Kameroense doel kan aflopen. Mandžukić neemt nog plaats om de bal in het doel te werken. Maar Perišić schuift de bal in de verre hoek achter Itandje.
46'
Wissel in bij Kameroen -> Dany Nounkeu
46'
Wissel uit bij Kameroen -> Aurelien Chedjou
46'
45'
Kroatië zit op rozen. Nadat Ivica Olić een prachtige Kroatische aanval al in de elfde minuut van de wedstrijd tegen de touwen schoot, ontstond een wedstrijd die op schitterende wijze op en neer golfde. Alex Song gooide echter roet in het eten van de Kameroeners. De middenvelder kon vijf minuten voor de rust inrukken met een rode kaart, na een oliedomme tik op de rug van Mandžukić.
45'
45'
Kameroen geeft echter niet op. Het team van Volker Finke blijft druk zetten naar voren en blijft op zoek naar de gelijkmaker.
43'
Nu wordt het wel een heel lastig verhaal voor Kameroen. Kroatië zit tegen tien man op rozen en heeft met de wedstrijd tegen Mexico in het vooruitzicht nog alle kans om zich te kwalificeren voor de achtste finales.
40'
Rode kaart voor Alex Song (Kameroen)
Oi, oi, oi, wat dom. Waarom Song, waarom? De middenvelder van FC Barcelona kan zich niet beheersen. Terwijl Kroatië opbouwt aan een aanval, kan Song zijn handen niet thuishouden. Van achteren geeft de sterspeler van Kameroen een harde tik in de rug van Mario Mandžukić.
38'
Als je overigens niet anders zou weten zou je bijna zeggen dat B.A. Baracus, de spierbundel uit het fictieve A-team onder de lat. Itandje kent met zijn hanenkam en baard opvallend veel overeenkomsten met B.A.
36'
Charles Itandje gaat Kameroen op deze manier nog punten kosten. Het zal geen grote verrassing zijn als Kroatië vanavond nog tot scoren komt uit een afstandsschot. De Kameroense doelman heeft nog geen enkel afstandsschot direct kunnen vangen.
34'
Dit verklaart wellicht waarom Kroatië Mbia zoveel ruimte geeft. De rechtsbuiten, die afgelopen seizoen speelde voor Sevilla, heeft nu al verschillende keren alle tijd gekregen om de bal op het hoofd van een medespeler te leggen. Keer op keer belanden zijn voorzetten daarentegen ver over de hoofden van de Kameroense aanvallers.
32'
Aangeven dat het een lekkere wedstrijd is. Nooit doen. Juist op dat moment zakt het niveau van de wedstrijd weg. Beide landen komen de laatste tien minuten niet veel verder dan het rond tikken van de bal en daarnaast ligt het spel om de haverklap stil doordat arbiter Pedro Proença er kort op zit.
28'
Wie er ook wint vanavond, als de wedstrijd niet in een gelijkspel eindigt zal één van de landen voor het eerst sinds 2002 een overwinning op een WK boeken. Destijds boekte Kameroen een zege op Saudi-Arabië en was Kroatië te sterk voor Italië.
24'
De eerste helft van het eerste bedrijf is tot nu toe uiterst vermakelijk. Na de opvallende openingsfase van Kameroen en de overheersende periode van Kroatië golft de wedstrijd nu op en neer.
21'
Ondertussen speelt Kroatië met tien man. Luka Modrić staat aan de kant met een bloedneus. Niet dat het veel verschil zal maken voor Kroatië. De middenvelder van Real Madrid komt namelijk nog amper voor in het spel.
19'
Kameroen lijkt nu wat onder de druk uit te komen en combineert al enkele minuten over de helft van Kroatië. Het is opvallend hoeveel ruimte Stéphane Mbia krijgt om te voetballen. Zijn voorzetten vliegen voorlopig echter hoog over de Kameroense voorhoede heen.
16'
Oef! Bijna 2-0. Uit een hoekschop van Pranjić krijgt Ivan Perišić een dot van een kans. De man van de assist krijgt de bal uit het niets voor zijn voeten maar vindt de Kameroense doelman op zijn pad.
14'
Na de fanatieke openingsfase van Kameroen is het nu Kroatië dat de controle over de wedstrijd overneemt. Na de treffer van Olić zijn de Afrikanen niet meer van de eigen speelhelft af geweest.
11'
Doelpunt voor Kroatië, 0:1 door Ivica Olić
Een minuut nadat Kroatië voor het eerst opduikt op de helft van Kameroen is het al raak. Opnieuw verschijnt Olić voor het doel van Charles Itandje. Ivan Perišić houdt in het strafschopgebied het overzicht en vindt Olić, waarna de aanvaller de bal voor het intikken heeft.
10'
Na tien minuten duikt Kroatië voor het eerst op voor het doel van Kameroen. Mandžukić verlengt een lange bal met zijn hoofd richting Ivica Olić. Maar de linksbuiten komt een teen te kort om een doelpunt te forceren.
7'
Oei, oei, oei, wat is hier gebeurd? Terwijl Kameroen op de rand van het strafschopgebied een vrije trap mag nemen, ligt Mario Mandžukić op de grond. De spits geeft aan een elleboog te hebben ontvangen van Stéphane Mbia. Het wordt opgelost met een praatje en beide spelers schudden elkaar de hand.
5'
De start van de wedstrijd is duidelijk voor Kameroen. De Afrikanen zoeken vroegtijdig de aanval, waarin spits Vincent Aboubakar het voortouw neemt. De aanvaller dribbelt het strafschopgebied van Kroatië in en kan pas door een derde Kroaat worden gestopt.
3'
Een wedstrijd waarin voor beide landen veel op het spel staat en dat is te zien. Danijel Pranjić, die we nog kennen uit zijn eredivisietijd bij SC Heerenveen, glijdt hard in op zijn directe tegenstander en geeft een vrije trap weg op de rand van het strafschopgebied. De verliezer van vandaag kan zijn ticket naar huis al gaan boeken.
2'
Er wordt weer gevoetbald! Na de plaatsing van Nederland voor de achtste finales is het nu de beurt aan Kameroen en Kroatie. Kameroen heeft afgetrapt.
1'
Terwijl de tweede speelronde in de groep van Nederland al gespeeld is, staat er in Poule A nog een belangrijke wedstrijd op het programma. Doordat Brazilië en Mexico gisterenavond gelijk speelden, is het voor zowel Kroatië als Kameroen zaak vanavond de drie punten te pakken. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 0.00 uur zal ik verslag doen van dit onderonsje der puntlozen. Rond een uur of 23.00 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 00.00 uur zullen losbranden met het live verslag van deze wedstrijd.

Kameroen
Met een 0-1 nederlaag tegen Mexico kende Kameroen een valse start van het WK. Een nederlaag die eigenlijk hoger had moeten uitvallen. Aan de kant van Mexico werd twee keer een doelpunt onterecht afgekeurd wegens buitenspel. Een nederlaag vandaag tegen Kroatië betekent het einde van Kameroen op dit WK. De laatste wedstrijd tegen Brazilië gaat voor de Kameroeners dan op des keizers baard. Hoogstwaarschijnlijk zullen de Afrikanen deze overwinning moeten bewerkstelligen zonder topspeler Samuel Eto’o. De 33-jarige spits maakte op twitter wereldkundig dat een knieblessure meespelen tegen Kroatië in de weg staat.

Kroatië
Net als Kameroen wist ook Kroatië de eerste wedstrijd op het WK niet om te zetten in punten. In de openingswedstrijd ging het team van Niko Kovač met 3-1 onderuit tegen gastland Brazilië. Hoewel de Kroaten nog wel op voorsprong kwamen door een eigen doelpunt van Marcelo, zat een overwinning er niet in. Twee doelpunten van Neymar en een doelpunt van Oscar deden Kroatië de das om. Net als voor Kameroen staat er voor Kroatië dus ook veel op het spel vanavond. Een nederlaag brengt een einde aan de aspiraties om een ronde verder te komen en een gelijkspel geeft slechts een minieme kans om de groepsfase te overleven. Vanavond kunnen de Oost-Europeanen weer beschikken over spits Mario Mandzukic. Door een domme rode kaart in de kwalificatiewedstrijden moest de aanvaller van Bayern München het duel met Brazilië nog aan zich voorbij laten gaan.