1 : 0 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 39. / Kopbal  (Édinson Cavani)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Wayne Rooney 75. / Schot met links  (Glen Johnson)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 85. / Schot met rechts

90'
Samenvatting

Uitschakeling is dichtbij voor Engeland. Uruguay kwam goed uit de kleedkamer, maar verzuimde de 2-0 te maken. Vervolgens nam Engeland het initiatief weer over. Wayne Rooney had de 1-1 op zijn schoen, maar zag Fernando Muslera redding brengen. Een kwartier voor tijd was het toch Rooney die de 1-1 wist te maken. Glen Johnson zette Diego Godín te kijk en legde de bal bij de tweede paal neer. Daar stond Rooney te wachten, die zijn eerste doelpunt op een WK wist te maken: 1-1. Vervolgens begon Uruguay weer van zich af te bijten. In de slotfase was het Luis Suárez die wederom doelman Joe Hart wist te verschalken: 2-1.
90'
90'
De scheidsrechter trekt er nog vijf minuten blessuretijd bij.
90'
Sebastián Coates is in het veld gekomen voor Suárez, terwijl Jordan Henderson het veld heeft verlaten bij Engeland voor Rickie Lambert.
88'
Wissel in bij Uruguay -> Sebastián Coates
88'
Wissel uit bij Uruguay -> Luis Suárez
87'
Wissel in bij Engeland -> Rickie Lambert
87'
Suárez ligt geblesseerd op de grond. Is het kramp of de knie? Het lijkt er in ieder geval op dat hij het veld moet verlaten.
87'
Wissel uit bij Engeland -> Jordan Henderson
86'
Uruguay zet even aan en gelijk weet het weer te scoren. Dat noemt men kwaliteit.
85'
Doelpunt voor Uruguay, 2:1 door Luis Suárez
Hoe is het mogelijk?! Suárez?! Hier kan je een boek over schrijven! Hij slaat Engeland KO, dat kan niet anders! De spits ontsnapt aan de aandacht van de Engelse defensie en schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek raak: 2-1!
83'
Uruguay zet weer aan. De Zuid-Amerikanen willen dolgraag de winnende binnenschieten, maar dat wil vooralsnog niet lukken.
80'
Nog ruim tien minuten te spelen. Komt er nog een winnaar in dit duel, of zijn beide teams tevreden met een punt?
79'
Wissel in bij Uruguay -> Jorge Fucile
79'
Wissel uit bij Uruguay -> Álvaro González
78'
Daar is Sturridge weer. De aanvaller van Liverpool krijgt de bal in de zestien aangespeeld. Hij draait en schiet, maar Muslera brengt redding.
78'
Goed nieuws voor Engeland. De gelijkmaker is een feit. Een nieuwe Engelse treffer brengt Uruguay in de problemen. Ook Uruguay verloor namelijk zijn eerste groepswedstrijd.
75'
Doelpunt voor Engeland, 1:1 door Wayne Rooney
Daar is de gelijkmaker van Rooney! Zijn eerste treffer op een WK. De spits kan de bal vrij gemakkelijk bij de tweede paal binnentikken, na een goede actie van Glen Johnson. De rechtsback ontdoet zich van Godín en legt de bal bij de tweede paal neer, waar Rooney hem vrij simpel tegen de touwen kan schieten: 1-1.
74'
Sturridge draait makkelijk weg bij zijn directe tegenstander, maar produceert vervolgens een slap schot. Daar had meer ingezeten.
73'
De tijd begint te dringen voor Engeland. Een nederlaag hoeft nog niet per se te betekenen dat de Engelsen zijn uitgeschakeld, maar die kans is wel enorm groot. Als Italië en Costa Rica morgen gelijkspelen, dan mag Engeland definitief naar huis.
71'
Nog een wissel bij Engeland. Welbeck heeft het veld verlaten en wordt vervangen door Lallana.
71'
Wissel in bij Engeland -> Adam Lallana
71'
De spanning stijgt. Engeland bijt van zich af en probeert de gelijkmaker te forceren. De Engelsen hebben vooralsnog weinig succes.
71'
Wissel uit bij Engeland -> Danny Welbeck
69'
Lodeiro heeft overigens het veld verlaten en is vervangen door Christian Stuani.
68'
Gele kaart voor Steven Gerrard (Engeland)
Bikkelharde overtreding van Gerrard, die terecht de gele kaart krijgt.
67'
Wissel in bij Uruguay -> Christian Stuani
67'
Wissel uit bij Uruguay -> Nicolás Lodeiro
65'
Daar is de kroonprins van het Engelse voetbal. Barkley is in het veld gekomen voor Sterling.
64'
Wissel in bij Engeland -> Ross Barkley
64'
Wissel uit bij Engeland -> Raheem Sterling
63'
Is het verstandig om Pereira na zo'n tik door te laten spelen?! Hij gaat het in ieder geval weer proberen.
63'
De dokter wil dat Pereira wordt gewisseld, maar de rechtsback wil zelf door.
61'
Paniek op het veld! Álvaro Pereira heeft de knie van Sterling tegen zijn hoofd gekregen en ligt groggy op het veld.
61'
Sterling claimt een strafschop, maar gaat veel te gemakkelijk liggen! Een kaart voor een schwalbe was op zijn plaats geweest.
58'
Er worden harde duels uitgevochten, waardoor er ook steeds meer overtredingen worden gemaakt. Onze Spaanse scheidsrechter heeft de kaarten na de handsbal van Godín echter opzak gehouden.
55'
Muslera maakt veel theater na een overtreding van Danny Welbeck. Is het tijdrekken nú al begonnen?
54'
Rooney! Wat een kans! De kans van Cavani was groot, maar deze was nog tien keer groter. Rooney krijgt een grote mogelijkheid na een voorzet vanaf de linkerflank. De aanvaller haalt uit, maar mikt de bal op doelman Muslera. Ongelooflijk!
54'
Het wordt tijd dat bondscoach Hodgson jongens als Ross Barkley of Adam Lallana gaat inbrengen. Met deze spelers gaat het niet lukken.
52'
Cavani! Wat een misser! Man, man, man! Hoe is het mogelijk?! Uruguay had hier op 2-0 moeten komen. het is Lodeiro die Cavani wegstuurt. De spits van Paris Saint-Germain schiet echter voorlangs. Daar komt Engeland goed weg!
51'
Het is overduidelijk dat Uruguay beter uit de kleedkamer is gekomen. Weet Engeland dan niet dat het twee keer moet scoren voor de overwinning?!
51'
Nog maar weer een mogelijkheid voor Uruguay. Suárez kan schieten vanuit een moeilijke hoek, maar schiet te gehaast waardoor zijn poging de verkeerde richting opgaat.
50'
Weer een kansje voor Uruguay. het is Álvaro González schiet, maar Gerrard kan blokken.
49'
Oei! Uruguay is weer dicht bij een doelpunt! Suárez neemt de hoekschop vanaf de linkerkant en laat deze weer gevaarlijk indraaien. Hart is op het allerlaatste moment weer bij de eerste paal om de bal weg te werken. Slimme poging van Suárez.
49'
Uruguay lijkt beter uit de kleedkamer te zijn gekomen. De Zuid-Amerikanen krijgen een hoekschop. Suárez gaat hem nemen.
47'
Do or die voor Engeland. Een nederlaag is funest voor de Engelsen.
46'
We zijn weer begonnen. Engeland heeft afgetrapt.
46'
45'

Uitschakeling dreigt voor Engeland. De Engelsen zijn de bovenliggende partij, maar kijken toch tegen een achterstand aan. The Three Lions kregen een aantal goede kansen. Zo raakte Wayne Rooney de lat en schoot hij een vrije trap maar rakelings naast. Daarnaast kreeg Daniel Sturridge een aardige mogelijkheid. Daar staat een goede kans van Edinson Cavani tegenover, maar de spits schoot over. Vlak voor de rust kwam Uruguay toch op voorsprong. Luis Suárez kopte een goede voorzet van Cavani op fraaie wijze achter doelman Joe Hart.
45'
45'
De scheidsrechter trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
43'
Engeland dringt aan en wil nog voor de theepauze de gelijkmaker forceren.
41'
Sturridge! Gelijk weer een kans voor Engeland. Sturridge wordt gelanceerd door Rooney. De spits moet uit een moeilijke hoek schieten, maar Muslera brengt redding.
41'
Ik moet mijn woorden inslikken. Geweldig kopdoelpunt van Suárez. Engeland heeft twee doelpunten nodig om uitschakeling te voorkomen.
39'
Doelpunt voor Uruguay, 1:0 door Luis Suárez
Daar is-ie dan toch! Suárez! Hoe is het mogelijk! De spits van Liverpool kopt raak na een prima voorzet van Cavani. Suárez kopt de bal in de verre hoek en laat Hart kansloos.
38'
Suárez heeft nog niet de klasse van het afgelopen seizoen kunnen etaleren. Komt het WK dan toch te vroeg voor de aanvaller?
36'
"Calma, Calma", zegt de Spaanse scheidsrechter Carlos Velasco na een lichte overtreding van Baines. Daar was weinig aan de hand, amigo!
33'
Daar valt Rooney niets te verwijten. De Engelsman heeft ontzettend veel pech dat deze bal er niet invliegt.
31'
De lat! Daar was Rooney dicht bij zijn eerste treffer op een WK! Het is Steven Gerrard die een vrije trap neemt vanaf de linkerflank. Rooney kan koppen bij de tweede paal, maar mikt op de lat. Wat een pech voor Rooney!
31'
Waarschijnlijk was het gezichtsbedrog, want The Three Lions zijn momenteel weer veelvuldig in balbezit.
29'
Uruguay begint wat beter in het spel te komen. Engeland verloor een aantal keer slordig de bal, waardoor de Zuid-Amerikanen konden aanvallen.
27'
Variant! Suárez neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Het Cavani die zich met een loopactie vrijloopt en daardoor kan uithalen. Het schot van de aanvaller verdwijnt over het doel.
26'
Daar werd Uruguay bijna gevaarlijk, maar Cavani kan niet aan de bal komen omdat Gary Cahill goed ingrijpt.
26'
Het spelbeeld blijft onveranderd. Het is Engeland dat het spel probeert te maken en Uruguay dat op de counter loert.
24'
Egidio Arévalo is een belangrijke schakel op het middenveld van Uruguay. Ondanks het feit dat hij slechts 168cm lang is, wint hij veel duels op het middenveld. Daarnaast excelleert hij ook in het onderscheppen van passes. Een soort Nigel de Jong, maar dan van Uruguay.
21'
Engeland blijft de bal geduldig rondspelen. Uruguay hoopt op een foutje van de Engelsen, maar tot nu toe maakt de ploeg van Roy Hodgson weinig fouten.
19'
Hoe fit is Suárez? De aanvaller van Liverpool werd ongeveer vijf weken geleden nog aan zijn knie geopereerd. Hij miste daardoor het eerste groepsduel. Kan hij vandaag de negentig minuten volmaken?
17'
Weer is Engeland in de aanval. Het is Sturridge die uiteindelijk schiet vanaf de rand van het strafschopgebied. De poging van de aanvaller wordt geblokt.
15'
Wat een pegel zeg! Een afgeslagen bal komt voor de voeten van Cristian Rodríguez terecht. De middenvelder haalt ineens uit, maar ziet zijn poging over het doel vliegen. Daar had Rodríguez meer uit moeten halen.
14'
Engeland blijft de bovenliggende partij. The Three Lions hebben het meeste balbezit en zoeken een opening in de defensie van Uruguay. De ploeg van trainer Oscar Tabárez loert op de counter.
12'
Een heerlijke openingsfase in São Paulo. Dat mag ook wel, want beide teams vechten voor hun laatste kans.
10'
Wayne Rooney! Dat scheelde maar een haartje! De aanvaller van Manchester United krult de bal over de muur, maar ziet zijn poging nipt langs het doel vliegen. Uruguay ontsnapt aan een achterstand.
9'
Wederom een vrije trap voor Engeland. Deze keer ligt de bal op een héérlijke positie. Het is Diego Godín die hands maakt, waardoor Engeland mag aanleggen.
9'
Gele kaart voor Diego Godín (Uruguay)
Godín krijgt geels vanwege een handsbal. Terecht.
8'
Het is Leighton Baines die de vrije trap mag nemen, maar zijn poging kan worden weggewerkt door Edinson Cavani.
7'
Er was even dreiging van Uruguay, maar is inmiddels Engeland weer bezig met aanvallen. De Engelsen krijgen een vrije trap op een aardige positie na een overtreding van Nicolás Lodeiro.
6'
Zlatan Ibrahimović zit op de tribune om deze wedstrijd te bekijken. Het lijkt erop dat de Zweed een prima wedstrijd heeft uigekozen.
5'
Oei! Suárez neemt een hoekschop vanaf de linkerkant. De bal dreigt bij de eerste paal binnen te vliegen, maar doelman Joe Hart kan op het laatste moment redding brengen.
4'
Luis Suárez wordt door de Engelse supporters uitgefloten. Of dat slim is, daar komen we snel genoeg achter.
3'
... De sluitpost van Galatasaray liet de bal even uit zijn handen glippen, terwijl Daniel Sturridge in de buurt was. De spits van Liverpool kon er echter niet van profiteren.
2'
Het is Engeland dat in de eerste minuten het initiatief neemt. Kansen zijn er nog niet geweest, ondanks het feit dat doelman Fernando Muslera zojuist bijna in de fout ging...
1'
We zijn begonnen. Uruguay heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Uruguay – Engeland. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang van de wedstrijd de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Alles of niets

Zowel Uruguay als Engeland speelt voor zijn laatste kans. De Zuid-Amerikanen verloren het eerste duel verrassend met 3-1 van Costa Rica, terwijl Engeland een nederlaag tegen Italië incasseerde. Een nederlaag kan daarom wel eens fataal zijn. Uruguay kwam tegen Costa Rica nog wel op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Edinson Cavani, maar uiteindelijk verloor Uruguay door doelpunten van uitblinker Joel Campbell, Óscar Duarte en Marcos Ureña. Engeland kwam achter tegen Italië, maar wist nog wel op gelijke hoogte te komen door Daniel Sturridge. Een doelpunt van Mario Balotelli bezorgde Engeland echter alsnog een nederlaag

Suárez

Tegen Costa Rica moest Uruguay het nog zonder Luis Suárez doen, maar tegen Engeland is hij er hoogstwaarschijnlijk weer bij. Daar zullen de Engelsen niet blij mee zijn, aangezien ze in Engeland maar al te goed weten wat Suárez allemaal kan. De aanvaller werd het afgelopen seizoen topscorer van de Premier League. Suárez vormt bij Liverpool een dodelijk trio met Sturridge en Raheem Sterling.

Historie

Tien keer eerder stond de wedstrijd Uruguay – Engeland op het programma. De statistieken zijn redelijk in balans. Vier keer won Uruguay. Engeland won drie keer, terwijl er ook drie keer gelijkgespeeld werd. Twee keer was er een ontmoeting op een wereldkampioenschap. In 1966 werd het 0-0, terwijl in 1954 Uruguay in de kwartfinale met 4-2 wist te winnen.

De laatste keer dat beide landen elkaar tegenkwamen was op 1 maart 2006. Een vriendschappelijk duel op Anfield werd met 2-1 gewonnen door Engeland. Omar Pouso had Uruguay op voorsprong gezet, maar de Engelsen kwamen terug door doelpunten van Peter Crouch en Joe Cole. Steven Gerrard en Wayne Rooney waren er destijds al bij. Diego Godín, Diego Lugano, Diego Forlán en Maxi Pereira maakten toentertijd ook speelminuten.