1 : 0 Torinfos in de Ticker Thiago Silva 7. / Schot met links  (Neymar)
2 : 0 Torinfos in de Ticker David Luiz 69. / dir. vrije trap
2 : 1 Torinfos in de Ticker James Rodríguez 80. / Penalty  (Carlos Bacca)

90'
Brazilië is door naar de halve finale. In de tweede helft kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong via een schitterende vrije trap van David Luiz. In de laatste tien minuten werd het nog even spannend, omdat James Rodríguez een penalty benutte. Verder dan de aansluitingstreffer kwam Colombia niet.

Bedankt voor het volgen van dit duel! Graag tot morgen als de andere kwartfinales op het programma staan.
90'
90'
Opluchting in het stadion. In de vierde minuut van de blessuretijd kopt Colombia over en is de halve finale in zicht.
90'
Colombia heeft nog eventjes. De blessuretijd bedraag vijf minuten.
88'
Wissel in bij Brazilië -> Henrique
88'
Wissel uit bij Brazilië -> Neymar
88'
Het is stil in Fortaleza. Neymar moet met de brancard van het veld. Dat is flink schrikken als je sterspeler het veld moet verlaten.
86'
Wissel in bij Brazilië -> Hernanes
86'
Wissel uit bij Brazilië -> Paulinho
83'
Wissel in bij Brazilië -> Ramires
83'
Wissel uit bij Brazilië -> Hulk
82'
Colombia gaat met man en macht op zoek naar de gelijkmaker. Brazilië oogt nerveus. Kunnen de gastheren stand houden?
80'
Wissel in bij Colombia -> Juan Quintero
80'
Wissel uit bij Colombia -> Juan Cuadrado
80'
Doelpunt voor Colombia, 2:1 door James Rodríguez
Colombia terug in de wedstrijd. James Rodríguez blijft rustig en stuurt Julio César naar de verkeerde hoek. De Colombianen hebben nog tien minuten en extra tijd om ook voor de gelijkmaker te tekenen.
78'
Bacca komt oog in oog met César en wordt getackeld. Het is weliswaar een licht tikje, maar de strafschop is terecht. James Rodríguez heeft de bal in de hand en mag de aansluitingstreffer maken.
78'
Gele kaart voor Júlio César (Brazilië)
César vloert invaller Bacca en krijgt geel, omdat David Luiz nog in de buurt staat.
77'
PENALTY COLOMBIA!
75'
Nog een kwartier heeft Colombia om iets aan de 2-0 achterstand te doen. Of de ploeg daarin slaag is maar zeer de vraag, want het speelt in deze kwartfinale veel te weinig klaar. Wat in de voorgaande wedstrijden allemaal wel lukte, lukt vanavond in Fortaleza niet.
70'
De rol van scheidsrechter Carlos Velasco Carballo is toch wel cruciaal. Want was de vrije trap waar David Luiz uit scoorde er wel een? Daar zal na afloop nog wel over gesproken worden.
70'
Wissel in bij Colombia -> Carlos Bacca
70'
Wissel uit bij Colombia -> Teófilo Gutiérrez
69'
Gele kaart voor Mario Yepes (Colombia)
69'
Doelpunt voor Brazilië, 2:0 door David Luiz
WAT EEN GEWELDIGE GOAL! David Luiz pegelt de vrije trap van ver keihard in de kruising. Doelman David Ospina is volledig kansloos op de knal met de rechtervoet van David Luiz.
67'
Gele kaart voor James Rodríguez (Colombia)
Hulk gaat makkelijk liggen bij een tackle van James Rodríguez. Ondanks dat de Colombiaan zijn been nog in probeert te trekken, gaat hij toch op de bon. De boeking kent geen gevolgen voor Rodríguez.
66'
In de scrimmage geeft aanvoerder Mario Yepes het beslissende tikje en denkt hij Colombia op 1-1 te zetten. Dat feest gaat niet door, omdat er gevlagd is voor buitenspel.
64'
Gele kaart voor Thiago Silva (Brazilië)
Domme kaart voor doelpuntenmaker Thiago Silva. Hij loopt doelman David Ospina in de weg op het moment dat hij de bal uit wil trappen. De scheidsrechter ziet daar spelbederf in en trekt de gele kaart. Dat is een dure, want als Brazilië de halve finale haalt is Thiago Silva geschorst.
61'
Brazilië speelt in een veel lager tempo dan de eerste helft. Dat heeft natuurlijk ook te maken met de kracht dat het intensieve spel voor rust gekost heeft. De Seleçao laat nu Colombia het spel maken en wil vooral de voorsprong verdedigen.
59'
Een aardige aanval van Colombia eindigt teleurstellend. Terwijl James Rodríguez de bal graag terug wil hebben, besluit Fredy Guarín te schieten. Dat blijkt een slechte keuze te zijn, want hij komt niet verder dan een afzwaaier.
56'
Goed is het nog niet wat Colombia in de openingsfase van de tweede helft laat zien. Kansen zijn er ook nog niet geweest, maar de ploeg van José Pekerman meldt zich wel iets vaker op de helft van Brazilië. Het moet ook wel, want het moet de 1-0 achterstand ongedaan maken.
54'
Pijntjes bij David Ospina en Fred na een schermutseling voor het doel van Colombia. De twee blijven even liggen, maar kunnen verder.
49'
Brazilië pakt de Colombiaanse ster James Rodríguez regelmatig aan. In de openingsfase van de tweede helft is de speler van AS Monaco alweer twee keer naar de grond gewerkt.
46'
Brazilië heeft afgetrapt. Luiz Felipe Scolari heeft geen wijzigingen doorgevoerd. Zijn collega José Pekerman wel. Hij heeft de tegenvallende Victor Ibarbo, die de voorkeur kreeg boven Jackson Martínez, achtergelaten in de kleedkamers. Voor hem komt in de voorste linie de nieuwe spits van Borussia Dortmund Adrian Ramos.
46'
46'
Wissel in bij Colombia -> Adrián Ramos
46'
Wissel uit bij Colombia -> Víctor Ibarbo
45'
Brazilië zoekt de kleedkamer op met een 1-0 voorsprong. Het zijn de beste 45 minuten van Brazilië op dit WK. De Seleçao zet Colombia flink onder druk, wat ervoor zorgt dat de tegenstander amper aan aanvallen toekomt. Als met name Hulk zijn vizier iets scherper had afgesteld, had de voorsprong ook nog groter kunnen zijn.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
44'
Het is nog niet de wedstrijd van Neymar, al is hij met deze vrije trap wel gevaarlijk. Doelman David Ospina staat aan de grond genageld, maar ziet de bal een meter overgaan.
43'
De rust nadert. Voor Colombia is het zaak de schade beperkt te houden en zorgen dat het bij de 1-0 achterstand blijft.
39'
Daar komt Brazilië weer met Neymar en Hulk. De eerstgenoemde speelt de bal op Hulk aan de linkerkant van het zestienmetergebied. Hulk probeert weer te schieten, maar raakt de bal helemaal verkeerd. Naast!
37'
James Rodríguez eist de vrije trap op, maar ziet dat zijn schot geblokt wordt door te vroeg uitlopende Brazilianen. De scheidsrechter deelt die mening niet en laat doorgaan.
36'
Nu misschien een aardige mogelijkheid voor Colombia. Het verdient een vrije trap aan de rand van het strafschopgebied.
30'
In het eerste half uur is het bewonderenswaardig hoe Brazilië de tegenstander zijn wil oplegt. De Goddelijke Kanaries zetten veel druk en dat zorgt ervoor dat de Colombianen nog niet fatsoenlijk aan aanvallen toekomen.
28'
Hulk weer dichtbij! Hij krijgt in het strafschopgebied de bal terug en krijgt veel ruimte. Hulk controleert de bal en schiet de bal over de grond. Wederom vindt hij doelman David Ospina op zijn pad.
27'
Brazilië neemt het doel maar weer eens onder vuur. Marcelo trekt aan de rand van het strafschopgebied naar binnen en haalt uit. Onderweg raakt het schot Fred en kan Colombia opgelucht adem halen.
25'
Het is genieten geblazen bij Brazilië - Colombia. Het spel golft heen en weer. Bovendien spelen beide ploegen met veel passie.
22'
Dit speelt Colombia heel erg slecht uit. James Rodríguez passeert sierlijk een paar Brazilianen en vindt aan de rechterkant Juan Cuadrado. Op dat moment zijn de Colombianen rond het vijandelijke strafschopgebied in de meerderheid, maar Cuadrado levert de bal veel te makkelijk in en gaat er een grote kans verloren.
20'
Hulk! Brazilië flitst door de defensie van Colombia. Hulk en Neymar combineren er lustig op los. Hulk kom vrij voor de keeper en stuit op de vuisten van David Ospina. Een afstandsschot daarna van Oscar is ook een prooi voor Ospina. Het ziet er goed uit wat Brazilië in de openingsfase laat zien.
17'
Uit een nieuwe corner voor Brazilië wankelt Colombia weer. In eerste instantie kan Mario Yepes de bal nog wegkoppen, maar wordt de bal opnieuw ingebracht. Verdediger David Luiz komt een voorzet vanaf de linkerkant net niet in balbezit en loopt het met een sisser af voor Colombia.
14'
Het is de eerste keer dit WK dat Colombia op achterstand komt. Hoe reageert de ploeg van José Pekerman daarop? Met de kans van Juan Cuadrado zijn de eerste tekenen in ieder geval positief voor de Colombianen.
11'
Daar was het antwoord al bijna van Colombia. Juan Cuadrado pikt de bal aan de rand van het strafschopgebied op en haalt uit. Via het been van Thiago Silva gaat de bal niet ver naast.
9'
Ook tegen Chili kwam Brazilië vroeg op voorsprong, toen na achttien minuten. Die vliegende start kon het gastland toen geen passend vervolg geven. Lukt dat nu wel?
7'
Doelpunt voor Brazilië, 1:0 door Thiago Silva
De eerste corner levert meteen een doelpunt op voor Brazilië! Neymar slingert de bal vanaf links voor. De bal gaat over iedereen heen en komt terecht bij Thiago Silva. De bekritiseerde verdediger komt inlopen, ontsnapt aan de aandacht van de Colombiaanse verdediging en tikt binnen. Een fantastisch begin voor de Seleçao!
5'
Maicon is de verrassende vervanger van Dani Alves op de rechtsbackpositie. Zijn eerste actie is niet geweldig, want zijn voorzet vanaf de rechterkant belandt achter de achterlijn.
5'
Neymar neemt de vrije trap en dat is direct de eerste doelpoging van deze wedstrijd. Gevaarlijk is het niet, want het schot van de ster van de Brazilianen gaat een meter naast.
4'
Brazilië wordt naar voren geschreeuwd door de uitzinnige supporters in het stadion. Het levert een vrije trap op een aardig plaats op.
1'
We zijn begonnen! Colombia, dat vandaag in het rode uittenue, speelt heeft afgetrapt.
1'
Nog eventjes en dan trappen Brazilië en Colombia af. Eerst is het tijd voor beide volksliederen.
De opstellingen
Brazilië speelt vanavond zonder Dani Alves. Maicon, die nog niet in actie kwam dit WK, krijgt tegen Colombia de voorkeur op de rechtsbackpositie. Paulinho vervangt op het Braziliaanse middenveld Luiz Gustavo.

Bij Colombia zijn er ook twee wijzigingen. Sterspeler Jackson Martinez en Abel Aguillar zijn gepasseerd door bondscoach José Pekerman. Dat betekent dat Fredy Guarín en Victor Ibarbo in de basis starten.
Goedenavond! Welkom bij de Zuid-Amerikaanse clash in de kwartfinale van het WK tussen Brazilië en Colombia. Ik ben Steven Koelma en doe vanaf 22.00 uur verslag van dit prachtige affiche.

De druk op Brazilië wordt alsmaar groter. Het enige wat voor het gastland telt is de wereldtitel pakken in eigen land. Om volgende week zondag de wereldbeker aan de wereld te tonen hebben de Brazilianen nog drie wedstrijden te gaan. Te beginnen vanavond tegen Colombia en dat wordt nog een hels karwei. Tot dusver loopt de Colombiaanse machine als een tierelier en is er nog geen land geweest dat het de ploeg van José Pekerman lastig kon maken.

Colombia
De poule werd makkelijk overleefd en in de achtste finale werd Uruguay met 2-0 vrij eenvoudig opzij gezet. Het Colombiaanse succes is vooral te danken aan de in topvorm verkerende James Rodríguez. Met vijf doelpunten is de speler van AS Monaco momenteel topscorer van het WK. Het is niet alleen Rodríguez die de kar trekt, want met onder andere Juan Cuandrado (Fiorentina) en Jackson Martinez (FC Porto) hebben de Zuid-Amerikanen spelers in huis die het verschil kunnen maken.

Brazilië
Zo crescendo loopt het bij Brazilië allemaal niet. De Goddelijke Kanaries staan weliswaar in de kwartfinale, maar hun verblijf op het toernooi hing in de achtste finale aan een zijden draadje. Nadat het spel in de poulefase al niet groots was, liet Brazilië in de achtste finale tegen Chili weinig verbetering zien. Het geluk was echter aan Braziliaanse zijde, omdat de Chilenen in de laatste minuut van de verlenging de lat troffen en in de strafschoppenserie slechts twee penalty's binnenschoten.

Tegen Colombia moet het echt beter, want de Zuid-Amerikaanse rivaal van Brazilië wordt sterker geacht dan Chili. Vanaf 22.00 zal blijken of de Seleçao wel het voetbal laat zien dat bij een topfavoriet voor de wereldtitel hoort. Met welke opstellingen Brazilië en Colombia aantreden wordt een uur voor aanvang van de wedstrijd bekend en zijn dan hier te vinden.

Ik zie je graag terug bij de aftrap in Fortaleza. Tot dan!