05.07.2014 10:00

Speler van de Dag: Mannetjesputter Silva

Gedurende het WK kiest Voetbal.com na iedere speeldag een speler van de dag. Vandaag is dat Thiago Silva. De centrale verdediger speelde een belangrijke rol tijdens de 2-1 overwinning op Colombia in de kwartfinale.

De mandekker van Paris Saint-Germain speelde voor het eerst dit toernooi een grote rol bij een zege van Brazilië. Silva opende de score voor het gastland en zette vanuit een hoekschop de Brazilianen op voorsprong. Bij de tweede paal werd de verdediger helemaal vrijgelaten. Omdat de tweede paal niet gedekt was door Colombia, was het eenvoudig voor Silva om zijn naam op het scorebord te zetten.

 

 

Kritiek
Het is pas eigenlijk de eerste keer dit toernooi dat Silva het gewenste niveau haalt. In de groepsfase en de achtste finale was er vanuit het eigen land veel kritiek op de centrale man. Hij zou niet het gewenste niveau halen en teveel met randzaken bezig zijn. Daarnaast zou de verdediger zich nauwelijks druk hebben gemaakt tijdens de strafschoppenserie tegen Chili. Zittend op een bal sloot hij zich van de rest van de groep af. Volgens de media het bewijs dat de verdediger mentaal niet goed genoeg is voor een WK. Silva heeft zich de kritiek blijkbaar aangetrokken en toonde zich een echte aanvoerder.

Mannetjesputter
De Braziliaanse supporters konden tijdens het duel met Colombia de echte Silva aanschouwen. Hij liep te sleuren en te slepen. Van tevoren was zijn doestelling duidelijk: geen enkele aanvaller die mij zal passeren. Waar nodig hielp Silva zijn teamgenoten. Zo was hij soms zelfs op het middenveld te vinden. Dacht een speler van Colombia vrijuit te kunnen schieten, dan kwam Silva nog in beeld vliegen. Het was een avond voor volk en vaderland van Thiago Silva.

Kaart
Een zuur moment voor Silva was de gele kaart die hij ontving. De keeper van Colombia stond op het punt een bal uit te trappen, maar Silva liep de sluitpost onnodig in de weg. De gele kaart die hij daarvoor ontving, betekent dat hij geschorst is voor de halve finale. Silva kan zich enigszins troosten met het feit dat hij voor het eerst sinds twintig jaar de eerste Braziliaanse aanvoerder is die scoort op een WK.

 

 

Door: Robin Tibbe

Spelers van de dag:
Speelronde 1: Neymar
Speelronde 2: Arjen Robben
Speelronde 3: Joel Campbell
Speelronde 4: Karim Benzema
Speelronde 5: Pepe
Speelronde 6: Guillermo Ochoa
Speelronde 7: Memphis Depay
Speelronde 8: Luis Suárez
Speelronde 9: Bryan Ruiz
Speelronde 10: Miroslav Klose
Speelronde 11: Islam Slimani
Speelronde 12: David Villa
Speelronde 13: Luis Suárez
Speelronde 14: Xherdan Shaqiri
Speelronde 15: Cristiano Ronaldo
Speelronde 16: James Rodriguez
Speelronde 17: Dirk Kuyt 
Speelronde 18: Manuel Neuer
Speelronde 19: Lionel Messi

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner