0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 50. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 54. / Schot met links

90'
Brazilië: Here we come! Nederland plaatst zich na acht wedstrijden in groep D voor de eindronde in Zuid-Amerika. Na acht wedstrijden voetbalden de Nederlanders 22 punten bij elkaar en zijn daarom niet meer in te halen door Hongarije, dat 14 punten heeft.
90'
90'
Zowaar nog wat gevaar van Andorra. Ildefons Lima legt aan voor een vrije trap van ruim dertig meter en schiet hard door het midden richting doelman Michel Vorm. Die ziet de bal al van ver komen en kan de bal rustig klemmen.
89'
De vierde official geeft aan dat er drie minuten blessuretijd bijkomen. Over drie minuten is Nederland dus zeker van deelname aan het Wereldkampioenschap 2014 in Brazilië!
85'
Wissel in bij Andorra -> Josep Ayala
85'
Wissel uit bij Andorra -> Marc Pujol
82'
Bij het Nederlands elftal heeft Dirk Kuyt overigens Wesley Sneijder afgelost. Sneijder mocht door diverse blessures terugkeren in de selectie van Oranje, maar heeft geen onuitwisbare indruk achtergelaten. Natuurlijk, het blijft een speler van wereldklasse, maar in de wedstrijden tegen Estland en Andorra heeft hij dit niet laten zien.
79'
Gele kaart voor Ron Vlaar (Nederland)
Een vreemde gele kaart voor Ron Vlaar. De centrale verdediger glijdt uit en neemt in zijn val per ongeluk Marc Vales mee. Er is totaal geen opzet bij, maar Vlaar krijgt toch als eerste Nederlander een gele kaart te zien.
79'
Wissel in bij Nederland -> Dirk Kuyt
79'
Wissel uit bij Nederland -> Wesley Sneijder
78'
Ook Jeremaine Lens doet een duit in het zakje. De rechtsbuiten wordt dicht bij het doel aangespeeld, draait via rechts weg bij zijn man en schiet hard op doel. Ferran Pol kan de pegel keren, en ziet dat de reboud ook niet besteedt is aan Lens.
77'
Robin Van Persie verstuurd wederom een heerlijke kopbal richting de hoek, maar opnieuw vindt hij Ferran Pol op zijn weg. De voorzet kwam ook ditmaal van de rechterkant, maar bij de tweede paal besloot Van Persie de bal tegendraads richting de rechterhoek te koppen. Pol weet de bal dus echter te keren.
75'
Roemenië - Turkije is afgelopen en door de 0-2 eindstand daar, hoeft Nederland alleen nog maar te winnen vanavond om zich rechtstreeks te kwalificeren voor het Wereldkampioenschap. Hoe zit het precies in groep D? Nederland heeft na de overwinning 22 punten, terwijl de nieuwe nummer twee Hongarije 14 punten bij elkaar heeft gevoetbald. Met nog twee wedstrijden te gaan is Oranje dus niet meer in te halen door geen enkel land in groep D.
72'
Wissel in bij Andorra -> Victor Moreira
72'
Wissel uit bij Andorra -> Gabi Riera
69'
Wederom een goede kans voor het Nederlands elftal. Robin van Persie knikt een voorzet vanaf rechts rakelings langs de linkerpaal, waardoor de 0-2 op het scorebord blijft staan.
66'
Bij Roemenië - Turkije moeten er nog vijf minuten gevoetbald worden. De stand is daar nog steeds 0-1 in het voordeel van de Turken en bij deze stand heeft Nederland zich gekwalificeerd voor het Wereldkampioenschap in Brazilië!
63'
Jeremaine Lens krijgt een grote kans op de 0-3! De aanvaller die deze zomer vertrok bij PSV krijgt de bal op ongeveer vijf meter van het doel, neemt de bal mee richting de tweede paal, maar schiet al vallend de bal links naast het doel. Nederland begint leuker te voetballen en Andorra komt met de minuut meer in de problemen.
60'
Wissel in bij Andorra -> Sergi Moreno
60'
Wissel uit bij Andorra -> Iván Lorenzo
58'
Wesley Sneijder heeft bijna zijn doelpunt te pakken, maar vindt Ferran Pol op zijn weg. Een afgeslagen voorzet komt voor de voeten van Sneijder, die vervolgens met een volley hard richting de rechterhoek schiet. Pol moet zich helemaal strekken en kan redding brengen.
57'
Gele kaart voor Márcio Vieira (Andorra)
De thuisploeg heeft duidelijk moeite met Wesley Sneijder, en doet er alles aan om hem af te stoppen. Slidings richting de enkels van de middenvelder zijn dan ook geen apart gezicht in Andorra vanavond. Márcio Vieira houdt Sneijder echter vast en krijgt hiervoor de gele kaart.
55'
Gele kaart voor Iván Lorenzo (Andorra)
De derde gele kaart van de wedstrijd is voor Iván Lorenzo. De middenvelder van Andorra gaat hard door op Stefan de Vrij en wordt hierdoor opgeschreven.
54'
Doelpunt voor Nederland, 0:2 door Robin van Persie
En nu gaat het lekker snel! Robin van Persie profiteert van een blunder van Andorra. De bal komt voor en doelman Ferran Pol wil de bal met een duik pakken. Hij mist de bal echter, waardoor verdediger Ildefons Lima de bal ongelukkig tegen hem aankrijgt. Van Persie staat op de juiste plek, kapt zijn mannetje uit en kan van dichtbij de 0-2 intikken. De spits komt nu akelig dicht bij Patrick Kluivert als topscorer in het Nederlands elftal. Kluivert scoorde er 40, Van Persie staat nu op 38.
50'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Robin van Persie
Wat een heerlijk doelpunt van Robin van Persie! De aanvaller van Manchester United wordt op de rand van het strafschopgebied aangespeeld, draait naar zijn linkerbeen en krult de bal met links achter doelman Ferran Pol. Een heerlijke opsteker voor Oranje, dat nu vrijuit kan voetballen om de score uit te breiden.
49'
Nederland is aanvallender gaan voetballen in de tweede helft. Door het inbrengen van Adam Maher voor Jetro Willems lijkt Louis van Gaal het te gooien op een extra middenvelder tegen Andorra.
46'
Wissel in bij Nederland -> Adam Maher
46'
Wissel uit bij Nederland -> Jetro Willems
46'
45'
Tussen Andorra en Nederland staat het na 45 minuten 0-0. Daar is ook alles mee gezegd, want zoveel valt er niet te vertellen over de eerste helft. Robin van Persie kreeg een aardige kans, maar schoot hard op Ildefons Lima, terwijl Wesley Sneijder de beste kans van de eerste helft kreeg en volledig vrijstaand de korte hoek zocht. Ferran Pol wist de schuiver echter te keren met zijn voet.
45'
42'
Het lijkt erop dat Nederland en Andorra zonder doelpunten in de eerste helft gaan rusten. Beide landen kunnen geen aanvallen meer forceren de laatste minuten.
39'
Gele kaart voor Ildefons Lima (Andorra)
De aanvoerder van Andorra wordt na meerdere overtredingen op de bond geslingerd. De nummer zes is veel te laat met een sliding en raakt Robin van Persie hard op het scheenbeen. De vrije trap die volgt is niet aan Kevin Strootman besteedt, want die schiet hard naast het doel.
38'
Het Nederlands elftal lijkt zichzelf toch echt tekort te doen tegen dit Andorra. Er wordt in een veel te laag tempo gevoetbald, maar bij elke versnelling in het spel van de Nederlanders zie je dat de thuisploeg een overtreding nodig heeft om Oranje te stoppen. Het is wachten op doelpunten, maar die hadden al moeten vallen.
34'
Robin van Persie is te nonchalant bij het nemen van een vrije trap, welke toch op een heel aantrekkelijke plek genomen mocht worden. Van Persie schiet aardig hard met links, maar de bal gaat met een flinke curve rechts naast het doel.
30'
Robin van Persie en Wesley Sneijder kregen kansen in deze wedstrijd, waarvan de laatstgenoemde de grootste kans kreeg. Beide spelers vonden echter een tegenstander op hun weg, waardoor na een half uur spelen de stand nog steeds 0-0 is. Nederland heeft een duidelijk veldoverwicht, maar om te stellen dat ze hun tegenstander wegspelen is overdreven.
26'
Wesley Sneijder bijna met de 0-1!
De middenvelder krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied en Sneijder haalt hard uit richting de korte hoek. Ferran Pol kan de bal ternauwernood keren met zijn voet, maar dit was de grootste kans van de wedstrijd.
24'
Gele kaart voor Moises San Nicolas (Andorra)
Moises San Nicolas gaat veel te fel door in zijn duel en krijgt terecht de eerste gele kaart van de wedstrijd. Het tekent wel de werklust van Andorra, want Nederland komt er voorlopig niet lekker uit.
21'
Overigens misschien ook een goed idee om naar de wedstrijd Roemenië - Turkije te kijken. Bij puntverlies van Roemenië kan het Nederlands elftal zich vanavond al plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Brazilië. En er is positief nieuws vanuit Oost-Europa, want in de 22e minuut scoorde Burak Yilmaz de 0-1 voor Turkije.
17'
Nederland heeft in het eerste kwartier veruit het meeste balbezit. Echte kansen werden er nog niet echt gecreëerd. Robin van Persie kreeg een vrije schietkans, maar de aanvaller van Manchester United raakte Ildefons Lima met een keiharde pegel die richting doel ging.
14'
De capaciteit van het stadion waarin Nederland tegen Andorra speelt bedraagt 850 personen. In de Nederlandse media verschenen cijfers over 450 kaarten die aan Nederlanders verkocht zijn. Dit zou dus betekenen dat bij een wedstrijd het uitpubliek uit meer mensen dan het thuispubliek bestaat.
11'
Zoals verwacht laat Andorra het Nederlands elftal rustig tot de middellijn voetballen, om vervolgens druk te zetten op de man met de bal. Aanvallend kan de thuisploeg weinig aanrichten. Een vrije trap van Marc Pujol ging ruimschoots naast.
8'
Andorra – Nederland is een wedstrijd tussen het land dat in groep D de meeste treffers tegen kreeg en het land dat de meeste keer het net liet bollen. Andorra kreeg 22 treffers tegen, terwijl Nederland er juist 22 scoorde. Daarnaast scoorde Andorra nog niet in deze kwalificatiereeks, terwijl Oranje slechts vier doelpunten moest verwerken.
4'
Het eerste echte gevaar komt van de voet van Wesley Sneijder, die een vrije trap van ver rakelings langs het doel van Ferran Pol trapt. De keeper lag echter in de goede hoek, dus van een doelpunt was nooit sprake.
2'
Hè, balen. In de vorige wedstrijd van het Nederlands elftal stond het nu al 1-0 voor Oranje. Arjen Robben scoorde tegen Estland al in de tweede minuut de openingstreffer. De rechtsbuiten van Bayern München is er door een schorsing vanavond niet bij.
1'
Het is weer tijd voor interlandvoetbal. Nederland neemt het in het buitenland op tegen Andorra en kan zich bij winst plaatsen voor het Wereldkampioenschap in Brazilië.
1'
Vanavond kan het Nederlands elftal zich al plaatsen voor het Wereldkampioenschap 2014, dat wordt gehouden in Brazilië. Oranje moet dan zelf winnen van Andorra, en hopen op puntenverlies van Roemenië. Elke andere situatie betekent dat de nationale ploeg zich in de laatste twee wedstrijden - tegen Hongarije en Turkije - nog moet plaatsen. Vanavond kan de klus dus al geklaard worden. Ik ben Jos Boesveld en ik zal de wedstrijd Andorra – Nederland voor jullie volgen.

Het Nederlands elftal komt voor de kwalificaties van het Wereldkampioenschap uit in groep D. In deze poule is Oranje gekoppeld aan Andorra, Estland, Hongarije, Roemenië en Turkije. De Nederlanders staan met negentien punten bovenaan in de groep. Met nog drie wedstrijden te gaan heeft de ploeg van Louis van Gaal een voorsprong van zes punten op Roemenië. Tot de vorige wedstrijd won Oranje elke wedstrijd in de groep met het grootste gemak. Het was echter laagvlieger Estland dat roet in het eten gooide. In Tallinn werd er met 2-2 gelijkgespeeld, wat dus het eerste puntverlies van Nederland betekende. In die wedstrijd verloor Nederland niet alleen punten, maar ook spelers. Arjen Robben en Bruno Martins Indi mogen vanwege een schorsing niet in actie komen tegen Andorra. Beide spelers kregen een gele kaart tegen Estland en mogen daarom op de tribune plaatsnemen.

De tegenstander van vanavond moet geen problemen opleveren voor Oranje. Andorra wist nog geen punt te pakken in groep D en heeft een pijnlijk doelsaldo van -22. Sterker nog: De ploeg wist geen enkele keer het net te vinden. Het verloor met 0-5 van Hongarije en 4-0 van Roemenië en in Nederland werd de ploeg verslagen met 3-0. Rafael van der Vaart, Klaas-Jan Huntelaar en Ruben Schaken waren toen trefzeker in eigen land. In Andorra wonen ongeveer 80.000 mensen. Te vergelijken met één keer Lelystad, of tien keer Amsterdam. Het is dan ook niet zo gek dat het thuisstadion van Andorra een schattige capaciteit van 850 personen heeft. Een voordeel van zo’n klein stadion is wel dat het bijna altijd uitverkocht zal zijn.

450 Nederlandse fans zullen de wedstrijd Andorra – Nederland zien in het Vorstendom. Het Nederlands elftal kan zich dus vanavond al kwalificeren voor het Wereldkampioenschap in Brazilië. Veel plezier!