Nederland
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 2. / Schot met links
1 : 1 Torinfos in de Ticker Konstantin Vassiljev 18. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Konstantin Vassiljev 57. / Schot met rechts  (Joel Lindpere)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Robin van Persie 90. / Penalty

90'
Samenvatting

Nederland heeft in Estland met 2-2 gelijkgespeeld. De tweede helft was niet om over naar huis te schrijven. Het spel was mager en Estland kwam zelfs op voorsprong. Op aangeven van Joel Lindpere kon Vassiljev met een lob zijn tweede van de avond maken. Estland behield die voorsprong een lange tijd. Van Persie was dichtbij de gelijkmaker. Na een voorzet van Dirk Kuyt, maar hij kopte de bal in de handen van doelman Pareiko. In de slotfase was er flinke hectiek. De scheidsrechter leek de weg kwijt en gaf de ene gele kaart na de andere. Ver in de blessuretijd kreeg Oranje een strafschop na een overtreding op Van Persie. Laatstgenoemde ging zelf achter de bal staan en benutte deze strafschop.
90'
90'
Gele kaart voor Dirk Kuyt (Nederland)
Kuyt krijgt een gele kaart vanwege een schwalbe.
90'
Robben! Weer een mogelijkheid voor Robben. Hij begint aan een solo, maar krijgt vindt doelman Pareiko op zijn pad.
90'
Wissel in bij Estland -> Mikk Reintam
90'
Wissel uit bij Estland -> Henrik Ojamaa
90'
Gele kaart voor Sergei Pareiko (Estland)
Ook doelman Pareiko krijgt de gele kaart voor tijdrekken.
90'
Doelpunt voor Nederland, 2:2 door Robin van Persie
Van Persie schiet de strafschop in de linkerhoek en laat Pareiko kansloos.
90'
Geel-rode kaart voor Raio Piiroja (Estland)
Piiroja moet het veld verlaten na een overtreding op Van Persie. Het Nederlands elftal krijgt daarom een strafschop.
90'
Strafschop Nederland!
90'
Gele kaart voor Aleksandr Dmitrijev (Estland)
Overtreding van Aleksandr Dmitrijev wordt bestraft met geel.
90'
Gele kaart voor Enar Jääger (Estland)
Enar Jääger wordt door de scheidsrechter bestraft wegens tijdrekken.
90'
De scheidsrechter trekt er zes minuten blessuretijd bij.
90'
Robben schiet de bal ver over, dat is het niveau op dit moment.
87'
Robben stond overigens ook op scherp en moet het duel met Andorra ook missen. U kunt alvast verlangen naar Ruben Schaken, helaas moet de rechtsbuiten van Feyenoord het aanstaande dinsdag wel doen zonder Graziano Pellè in de spits.
86'
Gele kaart voor Arjen Robben (Nederland)
Robben is boos en krijgt daarom geel. Ja, de scheidsrechter heeft de pik op Nederland.
85'
Wissel in bij Estland -> Gert Kams
85'
Wissel uit bij Estland -> Joel Lindpere
85'
Het inbrengen van Kuyt is overigens ook zinloos gebleken, waarom niet Ricky van Wolfswinkel brengen?
82'
De scheidsrechter fluit ook werkelijk waar álles tegen Oranje.
80'
Nee, het gaat niet meer gebeuren vandaag. Het ontbreekt bij de Nederlanders aan de mentaliteit zoals de Portugezen dat wel hebben. Wij Hollanders kunnen hier niet mee omgaan. Zonde.
78'
De gele kaart van Martins Indi zorgt er overigens voor dat hij er tegen Andorra niet bij is, hij is geschorst.
77'
Pareiko is in ieder geval meester in het tijdrekken, hij doet er alles aan om zoveel als mogelijk tijd te verspelen.
76'
Van Gaal wil aanvallender gaan spelen en brengt middenvelder Jonathan de Guzmán voor linksback Willems.
75'
Wissel in bij Nederland -> Jonathan de Guzmán
75'
Wissel uit bij Nederland -> Jetro Willems
75'
Doelman Pereiko maakt er meer van dan het is, we gaan eindelijk door na de blessurebehandeling.
72'
Gele kaart voor Raio Piiroja (Estland)
Wegens opmerkingen op de leiding krijgt Piiroja de gele kaart.
72'
Gele kaart voor Bruno Martins Indi (Nederland)
Het wild inkomen van de centrale verdediger levert de linkspoot een terechte gele kaart op.
70'
Bijna Nederland! Dirk Kuyt met de voorzet vanaf de rechterkant, Van Persie kan koppen. De bal vliegt echter recht in de handen van de doelman. Vervolgens komt Bruno Martins Indi wild invliegen en raakt de keeper.
70'
Je voelt aan alles dat het er niet in zit vandaag. Ook de scheidsrechter fluit vaak tegen Oranje, er moet een klein wonder gebeuren wil Oranje hier nog winnen.
67'
Oef! Estland krijgt een aardige mogelijkheid. Sergei Zenjov kan schieten vanuit een moeilijk hoek, maar schiet de bal zo hard dat Vorm moet lossen. De doelman kan de bal maar net oprapen voor de inkomende spelers.
67'
Wissel in bij Nederland -> Jeffrey Bruma
67'
Wissel uit bij Nederland -> Stefan de Vrij
67'
Wissel in bij Nederland -> Dirk Kuyt
67'
Wissel uit bij Nederland -> Jeremain Lens
64'
Louis van Gaal gaat zo wisselen. Dirk Kuyt en Jeffrey Bruma gaan er zo inkomen. Opmerkelijk.
64'
Telkens wanneer Robben de bal krijgt volgt er een driedubbele dekking. Estland heeft inmiddels in de gaten dat ze de rechtsbuiten van Bayern München geen ruimte moeten geven.
63'
Oranje heeft nog een klein half uur om de stand gelijk te trekken. Gaat het nog gebeuren vandaag?
61'
Mogelijkheid voor Sneijder. De middenvelder krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied aangespeeld en besluit te schieten. De doelman kan de bal uit de korte hoek tikken.
60'
Hier had Nederland niet op gerekend. Estland staat op voorsprong! Het thuisland heeft weliswaar twee mogelijkheden gehad, maar zijn wel effectief met deze kansen omgesprongen. Daar kan Oranje nog wat van leren.
57'
Doelpunt voor Estland, 2:1 door Konstantin Vassiljev
Estland scoort een schitterend doelpunt. Joel Lindpere brengt de bal bij Vassiljev, deze keer schiet hij de bal met een schitterende lob over Vorm.
56'
Wissel in bij Estland -> Sergei Zenjov
56'
Wissel uit bij Estland -> Henri Anier
54'
Het ontbreekt bij Estland in ieder geval niet aan vechtlust, het thuisland blijft het gebrek aan techniek compenseren met strijd.
50'
Oranje zal effectiever met de kansen moeten omgaan wil het vanavond met drie punten terug naar Nederland vliegen.
48'
De eerste mogelijkheid van de tweede helft komt op naam van Strootman. Voorafgaand is een heerlijke actie van Robben te bewonderen, vervolgens legt Sneijder de bal klaar voor Strootman. Zijn schot gaat echter in de handen van de doelman.
46'
We zijn weer begonnen, Estland heeft afgetrapt.
46'
45'

Het Nederlands elftal kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten spelen stond Oranje op voorsprong. Arjen Robben kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal met links achter doelman Sergei Pareiko. Vervolgens speelde Oranje een goed eerste kwartier, Nederland vergat echter de score te vergroten. Wesley Sneijder kreeg op aangeven van Robben een levensgrote kans, maar stuitte op de keeper. Ook Robin van Persie en Jeremain Lens kregen een kansje. De poging van Van Persie werd gered door de doelman, terwijl Lens zijn poging voorlangs zag gaan.
Nederland had weinig te duchten van Estland, maar toch gaan beide teams met een gelijke stand rusten. Konstantin Vassiljev verraste doelman Michel Vorm met een zondagsschot, maar verder kreeg het thuisland geen kansen.
45'
41'
De variant via Jetro Willems levert niks op.
41'
Oranje krijgt een hoekschop, wellicht dat er door middel van een standaardsituatie gescoord kan worden.
39'
De scheidsrechter gunt het Nederlands elftal geen strafschop. Van Persie probeert langs twee tegenstanders te kruipen en gaat neer. De scheidsrechter ziet er geen overtreding in en laat doorspelen.
38'
Nog even tot de rust, kan Oranje nog voor de rust op voorsprong komen?
34'
De vorige keer besliste Oranje dit duel ook pas in de tweede helft, laten we hopen dat de geschiedenis zichzelf vandaag gaat herhalen.
31'
Mogelijkheid voor Strootman, maar ook hij schiet te wild en ziet zijn poging huizenhoog over het Estse doel vliegen.
29'
Oranje heeft het lastiger dan gedacht, ze hadden inmiddels echter al op een veel grotere voorsprong moeten staan. Als Nederland vanavond niet met drie punten huiswaarts keert hebben ze dit volledig aan zichzelf te danken.
25'
Oef! Robben creëert wederom een mogelijkheid voor zichzelf door vanaf de rechterkant naar binnen te trekken. Deze keer gaat zijn schot net naast het doel.
25'
Nederland begint steeds slordiger te worden in balbezit, veel onnodig balverlies. Oranje moet oppassen dat het niet tegen een achterstand aanloopt op deze manier.
21'
Nederland had tot dusver niets te vrezen van Estland, maar door middel van een zondagsschot is de thuisploeg toch op gelijke hoogte gekomen.
18'
Doelpunt voor Estland, 1:1 door Konstantin Vassiljev
Estland komt uit het niets op gelijke hoogte. Konstantin Vassiljev besluit om van een aardige afstand maar eens uit te halen. Hij schiet de bal laag en hard in het doel.
16'
Nederland krijgt kans op kans. Kevin Strootman geeft een goede bal op Jeremain Lens en brengt hem daarmee in kansrijke positie. Lens schiet de bal echter onzorgvuldig voorlangs het doel.
13'
Weer een kans voor het Nederlands elftal. Janmaat begint aan een solo en snelt voorbij een aantal tegenstanders, de afronding van Janmaat is echter veel te wild en gaat ruim over.
13'
Nederland speelt de bal rustig rond op zoek naar openingen in de Estse defensie. Vooralsnog hoeft het Nederlands elftal niet bang te zijn voor Estland, wanneer de 2-0 en wellicht de 3-0 op het scorebord staat zal deze tegenstander het hoogstwaarschijnlijk opgeven.
11'
Weer Oranje! Het Nederlands elftal krijgt weer een grote mogelijkheid. Daryl Janmaat speelt Robin van Persie in. Laatstgenoemde draait weg bij zijn directe tegenstander en probeert de doelman in de korte hoek te verrassen. Pareiko brengt wederom redding.
8'
Wat een kans voor Wesley Sneijder! Sneijder krijgt op aangeven van Robben een levensgrote kans. Robben zet met een steekpass Sneijder alleen voor de doelman, maar Sneijder schiet te wild en raakt alleen doelman Pareiko.
7'
Bij Estland staan Ragnar Klavan en Raio Piiroja in de basis. Klavan speelde in het verleden voor AZ terwijl Piiroja onder contract stond bij Vitesse.
5'
Het Nederlands elftal is al vroeg op voorsprong gekomen, met een overwinning in Estland en aanstaande dinsdag een overwinning op Andorra is Oranje zeker van het WK in Brazilië.
2'
Doelpunt voor Nederland, 0:1 door Arjen Robben
We zijn nog maar twee minuten bezig, maar Oranje staat al op voorsprong. Arjen Robben komt vanaf de rechterkant naar binnen en schiet de bal met links achter doelman Sergei Pareiko.
1'
We zijn begonnen, Nederland heeft afgetrapt!
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Estland tegen Nederland. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

In de Amsterdam ArenA won het Nederlands elftal met 3-0 van Estland. In de eerste helft had Oranje echter moeite met Estland. Pas na de rust kwam Nederland op voorsprong door een treffer van Rafael van der Vaart. Met nog een ruim kwartier te gaan was het Nederlands elftal nog tweemaal trefzeker. Robin van Persie en Ruben Schaken waren verantwoordelijk voor deze doelpunten. Estland staat momenteel voorlaatste met zes punten, de Esten moeten alle zeilen bijzetten wanneer ze zich nog willen kwalificeren voor het WK.

Oranje begint met Stijn Schaars in de basis. Schaars heeft een goede indruk gemaakt op bondscoach Louis van Gaal en krijgt de voorkeur boven Jonathan de Guzmán. Daarnaast is er ook een basisplaats voor Jetro Willems. De linksback van PSV, die weer geselecteerd is voor Oranje wegens de blessure van Daley Blind, is de enige linksback in de selectie en begint daarom in de basis. Van Gaal had ervoor kunnen kiezen om Bruno Martins Indi als linksback op te stellen, maar de bondcoach kiest voor het duo Stefan de Vrij en Martins Indi in het centrum. Jeffrey Bruma zal dus nog even moeten wachten op zijn rentree in het Nederlands elftal.