06.09.2013 23:30

Nederland komt goed weg met punt in Estland

Nederland heeft in Estland met 2-2 gelijkgespeeld. Oranje speelde het eerste kwartier ontzettend goed, maar zakte toen ver terug. Het Nederlands elftal kwam door een doelpunt van Arjen Robben op voorsprong, maar zag Konstantin Vassiljev tweemaal scoren. Ver in de blessuretijd bezorgde Robin van Persie Oranje alsnog een punt.

Het Nederlands elftal kwam goed uit de startblokken. Al na twee minuten spelen stond Oranje op voorsprong. Arjen Robben kwam vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal met links achter doelman Sergei Pareiko. Vervolgens speelde Oranje een goed eerste kwartier, Nederland vergat echter de score te vergroten. Wesley Sneijder kreeg op aangeven van Robben een levensgrote kans, maar stuitte op de keeper. Ook Robin van Persie en Jeremain Lens kregen een kansje. De poging van Van Persie werd gered door de doelman, terwijl Lens zijn schot voorlangs zag gaan. Nederland had weinig te duchten van Estland, maar toch stond het bij rust 1-1. Konstantin Vassiljev verraste doelman Michel Vorm met een laag en hard schot van grote afstand, maar verder kreeg het thuisland in de eerste helft geen kansen.

Het spel in de tweede helft was mager en Estland kwam na bijna een uur spelen op voorsprong. Joel Lindpere stelde Vassiljev in staat met een lob zijn tweede van de avond te maken. Lange tijd wist Estland deze voorsprong te behouden. Van Persie kreeg een aardige mogelijkheid en was dichtbij de gelijkmaker. Dirk Kuyt gaf een voorzet vanaf de linkerflank, maar Van Persie kopte de bal in de handen van doelman Pareiko. In de slotfase was er flinke hectiek. De scheidsrechter leek de weg kwijt en gaf de ene gele kaart na de andere. Ver in de blessuretijd kreeg Oranje een strafschop na een overtreding op Van Persie. Raio Piiroja ontving voor deze overtreding zijn tweede gele kaart en moest er dus met rood vanaf. Van Persie ging zelf achter de bal staan en benutte deze strafschop: 2-2.

Aangezien Roemenië met 3-0 wist te winnen van Hongarije staat Nederland nog op zes punten van de nummer twee, Roemenië. Aanstaande dinsdag speelt het Nederlands elftal in en tegen Andorra. Oranje moet het dan doen zonder Robben en Bruno Martins Inde, beide spelers zijn geschorst na hun gele kaart tegen Estland.