1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Marcus Berg 43. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Wesley Sneijder 67. / Schot met rechts

90'
Sneijder bezorgde Oranje in de tweede helft de verdiende gelijkmaker. In de tweede helft liet Zweden helemaal niets zien en was het slechts Oranje wat de klok sloeg. In blessuretijd leek Oranje nog te gaan winnen, maar de kopgoal van Dost werd door een heel licht duwtje afgekeurd. Met een gelijkspel is de start van de kwalificatie beter gestart als de kwalificatie voor het EK, maar met dit gelijke spel zal niemand echt tevreden zijn.
90'
90'
Gele kaart voor Christoffer Nyman (Zweden)
Nyman maakt een harde en onnodige overtreding op Sneijder en krijgt ook nog een kaart.
90'
Er komen minimaal drie extra minuten bij.
90'
Nederland denkt alsnog op voorsprong te komen, wanneer Dost de bal binnen kopt. Het Oranje feest gaat echter niet door aangezien de spits wordt teruggefloten. Ogenschijnlijk voor een duw, maar er leek helemaal niets te gebeuren.
89'
Wissel in bij Zweden -> Jimmy Durmaz
89'
Wissel uit bij Zweden -> Marcus Berg
87'
Deze doelman is een ware plaag voor Oranje. Nu ligt hij weer precies op de goede plek wanneer Sneijder laag en hard afdrukt.
85'
Dost moet hier scoren! Net als vroeg in de eerste helft valt de bal mooi achter de verdediging. Dost staat oog in oog met de doelman, maar tikt de bal net te hoog en schiet dus over het doel van Olsen heen.
84'
De tijd begint weg te tikken in Solna. De risico's die genomen worden worden steeds minder, want beide ploegen willen niet verliezen.
81'
Het spel golft nu enigszins op en neer, maar beide landen weten niet tot kansen te komen.
78'
Wissel in bij Nederland -> Steven Berghuis
78'
Wissel uit bij Nederland -> Quincy Promes
77'
Zweden zet er nog een aanvaller bij. De ploeg gaat dus alsnog proberen de overwinning te forceren.
76'
Wissel in bij Zweden -> Emir Kujović
76'
Wissel uit bij Zweden -> Marcus Rohdén
73'
Na de gelijkmaker probeert Zweden zich weer wat meer met de wedstrijd te bemoeien, maar de thuisspelende ploeg komt amper met de bal in de buurt van Jeroen Zoet.
71'
De kopballen van Oranje vallen niet goed vanavond. Deze keer is het Promes die het probeert na een voorzet van Janmaat, maar Promes kopt hoog over.
70'
Oranje is er met de gelijkmaker nog niet, maar het is een belangrijke stap in de goede richting. De ploeg verdient vanavond de drie punten, maar is nog lang niet zover.
67'
Doelpunt voor Nederland, 1:1 door Wesley Sneijder
Sneijder neemt zijn ploeg bij de hand! Oranje komt verdient op gelijke hoogte. Janmaat komt vanaf rechts goed naar binnen en schiet de bal laag in de verre hoek. De doelman kan die inzet nog pareren, maar de rebound die voor de voeten van Sneijder valt is niet meer te stoppen en brengt beide ploegen in evenwicht.
66'
Wissel in bij Nederland -> Bas Dost
66'
Wissel uit bij Nederland -> Georginio Wijnaldum
64'
Wissel in bij Zweden -> Christoffer Nyman
64'
Wissel uit bij Zweden -> John Guidetti
62'
Janssen probeert het uit een onmogelijke hoek maar eens op doel. De spits weet daar een corner mee te verdienen, maar Oranje weet daar niet gevaarlijk uit te worden.
60'
Een minutenlange omsingeling van Oranje, maar de voorzet komt er maar niet. Een diepe bal van Janmaat is te lang onderweg om gevaarlijk te zijn en verder staat zo goed als iedereen in de dekking.
56'
De tweede helft laat vooralsnog hetzelfde beeld zien als voor de thee. Zweden kent nu uiteraard helemaal geen enkele reden meer om aanvallend te voetballen en hangt massaal op de eigen helft.
52'
Sneijder had iets heel moois in gedachte, maar de voorzet vanaf links die hij ineens uit de lucht op doel wil schieten, beland hoog in de tribunes achter het Zweedse doel.
51'
Gele kaart voor Virgil van Dijk (Nederland)
Bij een duel in de lucht deelt Van Dijk een bodycheck uit aan Guidetti. De Italiaanse scheidsrechter vindt het zwaar genoeg voor een gele kaart.
50'
De keeper van Zweden lijkt wel een magneet in zijn handschoenen te hebben. Een indraaiende vrije trap van Sneijder valt op het hoofd van Van Dijk. Dit lijkt een treffer te moeten worden, maar wederom vangt de doelman de bal.
47'
De derde grote kans voor Klaassen is wederom niet aan hem besteed! Promes levert vanaf rechts een heerlijke voorzet af op de vrijstaande Klaassen. De kopt de bal nu niet op de keeper, maar ook niet hoog of ver genoeg in de hoek, waardoor de doelman de bal uit het doel kan tikken.
46'
Zonder wissels is de tweede helft door Zweden in gang gebracht.
46'
45'
Oranje was 42 minuten de bovenliggende partij en kreeg aardig wat mogelijkheden op een voorsprong. Een persoonlijke fout van Strootman, die vlak voor rust de bal valk voor zijn eigen zestien verloor, gaf Berg de gelegenheid om op prachtige wijze de 1-0 binnen te stiften. Hierdoor moet Oranje andermaal een enorme dreun zien te verwerken.
45'
45'
Wederom een tegentreffer uit een persoonlijke fout. Dat gebeurd dit Nederlands elftal veel te vaak het afgelopen jaar.
43'
Doelpunt voor Zweden, 1:0 door Marcus Berg
Een heel subtiel lobje komt aan als een mokerslag voor Oranje. Strootman doet veel te lang over het uitverdedigen en wordt door Berg van de bal beroofd. Berg bedenkt zich niet en stift de bal direct over Zoet heen.
41'
De geheel vrijstaande Sneijder krijgt vanaf links tot twee keer toe de bal niet uit een voorzet bij een landgenoot. Hier zat wederom meer in voor Oranje.
38'
Promes en Janmaat vinden elkaar aan de rechterkant eenvoudig. De back komt vaak over de aanvaller heen, maar tot een goede voorzet is dit nog niet gekomen.
34'
Gele kaart voor Mikael Lustig (Zweden)
Orsato gaf een minuut geleden goed voordeel na een overtreding op het middenveld van Lustig, maar de gele kaart die hem toekomt volgt hier alsnog.
33'
Ondanks de verdedigende stellingen van Zweden laat Nederland zich niet opjagen. Oranje zoekt zorgvuldig naar de ruimtes, maar weet deze nog niet heel vaak te vinden.
30'
Oranje dringt meer en meer aan, maar de laatste bal vind steeds het juiste voetje niet.
27'
Sneijder probeert het van afstand met een zwabberbal. Het leer zoekt de verre hoek, maar gaat net naast het doel over de achterlijn.
25'
Gele kaart voor Kevin Strootman (Nederland)
Na het geblokte schot denkt Zweden er snel uit te kunnen komen, maar langs de zijlijn vangt Strootman Berg goed op. Het komt de middenvelder op de eerste kaart van de wedstrijd te staan.
24'
Blind levert op links een prima voorzet af op Janssen, maar het schot van de spits wordt geblokt.
22'
Ondanks de matige prestaties van Oranje de laatste jaren speelt Zweden het eerste kwart van de wedstrijd met veel ontzag voor de tegenstander.
19'
Uit de corner komt geen gevaar. Ook de snelle counter die Oranje in gedachte had loopt op niets uit.
18'
Zoet moet voor het eerst aan de bak. Forsberg pikt de bal op die Strootman verkeerd inschat, waarna hij een vrije doorgang heeft op het middenveld. Het schot van buiten de zestien is hard, maar Zoet kan hem verwerken tot corner.
15'
Weer een prima kans voor Klaassen na een goedlopende aanval. Promes stuurt de mee opgekomen Janmaat op rechts weg. Janmaat lepelt de bal de zestien in, waarna Klaassen kan koppen. Hij mikt echter wederom recht op de doelman.
12'
Guidetti legt de bal neer, meet zijn passen nauwkeurig af en schiet de bal vervolgens in de muur.
11'
Janssen probeert zijn verdedigers te helpen bij een standaardsituatie van Zweden. Hij maakt echter een typische aanvallers overtreding met een interessante vrije trap voor Zweden tot gevolg.
10'
In de openingsfase stelt Oranje niet teleur. De ploeg krijgt veel de bal maar verstopt zich niet. Tegen Griekenland was de start echter ook goed en iedereen weet nog hoe dat een paar dagen geleden afliep.
7'
Marcus Berg laat zich vallen in de zestien van Oranje en kijkt smachtend naar de Italiaanse scheidsrechter. De leidsman geeft echter geen gehoor aan de smeekbede en wuift het weg.
6'
Wat een kans voor Klaassen! Een subtiele steekbal van Strootman en een prima aanname zorgen ervoor dat Klaassen in de zestien ineens een schotkans krijgt. Dicht op de keeper moet de aanvoerder van Ajax snel handelen. De tijd om de mikken ontbreekt, waardoor hij tegen de doelman aanschiet.
4'
De eerste minuten zijn van beide kanten afwachtend. Oranje mag de bal hebben rondom de middenlijn, maar de lopende mensen krijgen nog geen ruimte.
1'
De bal rolt in Zweden. De weg van Oranje richting Moskou is ingezet.
1'
Voor de cruciale WK-kwalificatiewedstrijd tegen Zweden heeft Danny Blind op dinsdagavond zijn basisopstelling drastisch gewijzigd. Ten opzichte van de wedstrijd tegen Griekenland staan er drie andere namen aan de aftrap. Daryl Janmaat, Virgil van Dijk en Davy Klaassen stonden donderdag nog niet aan de aftrap, maar tegen Zweden wel.

Naast de andere namen is ook de bezetting op het veld anders dan in Eindhoven. Quincy Promes verhuist in de aanval naar de rechterflank, waar hij de plek van Steven Berghuis overneemt. Aan de linkerkant krijgt aanvoerder Wesley Sneijder een vrije rol. De vrijgekomen plek van Sneijder op het middenveld wordt overgenomen door Klaassen.

Aan de kant van Zweden staat oud-Feyenoorder John Guidetti gewoon in de basis. De aanvaller was lang twijfelachtig aangezien zijn vriendin op het punt staat om te bevallen, maar de spits van Celta de Vigo kan toch starten tegen Oranje.
In een alles behalve rustige periode staat de belangrijkste wedstrijd van het jaar op het programma. Met een nederlaag aan de WK-Kwalificatiereeks starten zou in deze poule al bijna een doodssteek kunnen betekenen. Kan Oranje vanavond in en tegen Zweden iedereen verrassen met een positief resultaat? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Zweden
Zweden is in de ban van haar spitsen. Nadat Zlatan afgelopen zomer afscheid nam van het nationale team, kregen de twee nieuwe spitsen de volledige aandacht. Voornamelijk ook doordat allebei hun partners rondom het duel tegen Oranje uitgerekend waren om te bevallen van een kind. Marcus Berg heeft afgelopen weekend inmiddels zijn derde kind mogen verwelkomen en is tegen Oranje dus gewoon van de partij, bij John Guidetti is dat echter nog altijd niet zeker. De oud spits van Feyenoord staat op het punt om voor het eerst vader te worden en heeft al aangegeven dat hij de bevalling logischerwijs boven de interland verkiest. Na een gelijkspel tegen Ierland en nederlagen tegen Italië en België zat het EK voor Zweden er snel op deze zomer. Toch is men meer bang voor de wraaklust van Oranje dan dat men hoopt op wraak bij het eigen team. “Nederland is uit op wraak. Ze willen laten zien dat ze beter kunnen dan ze in de vorige kwalificatiereeks hebben gedaan”, aldus de nieuwe bondscoach Janne Andersson.

Nederland
Tussen alle personele wijzigingen binnen de KNVB en rondom de Nationale teams door, presteren de Nederlandse elftallen momenteel bijzonder ondermaats. Na het gemiste EK in Frankrijk dreigt Jong Oranje ook kwalificatie mis te gaan lopen. En als klap op de vuurpijl moet het grote Oranje zich onder meer ten kosten van Zweden en Frankrijk zien te plaatsen voor het WK in Rusland. Met Wesley Sneijder als enige echte ervaren speler in de selectie, is kwalificatie alles behalve een zekerheidje. De ijzersterke reeks van Oranje in WK Kwalificatieduels, Oranje is momenteel het Europese land wat het langst ongeslagen is in deze competitie, kan vanavond al direct wel eens in gevaar komen. De generale repetitie van afgelopen week tegen Griekenland gaf de vaderlandse burger in ieder geval weinig hoop. Toch zijn de spelers allemaal vol vertrouwen. Zo liet Vincent Janssen optekenen dat de groep een goed gevoel heeft over de kwalificatie. ‘We weten wat er fout ging tegen Griekenland. Bij ons overheerst het goede gevoel uit de reeks oefenwedstrijden uit juni, waarin we hebben laten zien wat we kunnen.” Janssen lijkt de nieuwe vaste spits te zijn van het Nederlands elftal en is daarmee een van de weinige spelers die zeker is van zijn plaats. Zeker na de nederlaag tegen Griekenland is de verwachting dat Danny Blind tegen Zweden op diverse plekken zijn elftal anders zal gaan invullen.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsate. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de wedstrijd hier te vinden.