08.07.2016 09:00

Speler van de Dag: Goudhaantje Griezmann

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Antoine Griezmann was donderdagavond de belangrijkste man aan de kant van Frankrijk, eigenlijk zoals hij al de gehele knock-outfase is.

Wat is het contrast met het begin van het toernooi groot. De aanvaller van Atlético Madrid stelde de Franse fans teleur in het eerste groepsduel met Roemenië. Frankrijk wist weliswaar met 2-1 te winnen, maar dat was dankzij Dimitri Payet. Bondscoach Didier Deschamps liet zijn oren hangen naar het publiek en besloot in de tweede wedstrijd Griezmann samen met Paul Pogba op de bank te zetten. Wellicht een gouden prikkel die Griezmann nodig had.

Reserverol
De voorhoedespeler kwam als invaller binnen de lijnen in de tweede groepswedstrijd tegen Albanië en tekende bij het ingaan van de blessuretijd voor het openingsdoelpunt. Sindsdien gaat Griezmann als de brandweer op het toernooi in eigen land. Vooral in de knock-outfase staat er geen maat op de in Mâcon geboren voetballer. Tegen Ierland scoorde Griezmann beide doelpunten tijdens de 2-1 zege in de achtste finale. In de halve finale scoorde hij eenmaal tegen IJsland (5-2).

Perfecte balbehandeling
Ook de verdediging van Duitsland wist niet om te gaan met de beweeglijke Griezmann. Bij vrijwel elke balaanname ligt de bal perfect, bovendien weet hij kort te draaien en te kappen. Maar dat zijn niet de enige kwaliteiten van de speler die zijn professionele debuut maakte bij Real Sociedad. Griezmann beschikt over een geweldige techniek en goed inzicht. Bovendien kan hij het goed vinden met Olivier Giroud, die vaak de verdediging bezighoudt zodat Griezmann excelleert.

Pure klasse
Tegen Duitsland had Griezmann geen hulp nodig om zijn klasse te tonen. Hoewel zijn doelpunten met enig fortuin tot stand kwamen. Zijn eerste doelpunt maakte hij vanaf de strafschopstip, waar het niet veel voetballers is gegeven om te scoren tegen doelman Manuel Neuer. De aanvaller besliste de wedstrijd uiteindelijk door attent te reageren op een rebound en de bal door de benen van de keeper te schieten. Het mag dan ook gerust gezegd worden dat Frankrijk het in de finale mag opnemen tegen Portugal dankzij een briljante Griezmann. Het gouden haantje.

Door: Robin Tibbe

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo
Speeldag 14: Łukasz Fabiański
Speeldag 15: Julian Draxler
Speeldag 16: Ragnar Sigurðsson
Speeldag 17: Jakub Błaszczykowski
Speeldag 18: Hal Robson-Kanu
Speeldag 19: Gianluigi Buffon
Speeldag 20: Olivier Giroud
Speeldag 21: Cristiano Ronaldo
Speeldag 22: Antoine Griezmann

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner