02.07.2016 09:00

Speler van de Dag: Transfervrije Robson-Kanu

Hal Robson-Kanu viert zijn geweldige doelpunt tegen België met Wales in de kwartfinale op het EK in Frankrijk. (01-07-2016)
Hal Robson-Kanu viert zijn geweldige doelpunt tegen België met Wales in de kwartfinale op het EK in Frankrijk. (01-07-2016)

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Als je met een Cruyff turn scoort, dan is het niet meer dan normaal dat je in dit klassement voorkomt. Hal Robson-Kanu is de naam.

Wales is een ploeg waarbij het team centraal staat en niet het individu. Ook Gareth Bale hecht het meeste waarde aan het teambelang en Aaron Ramsey en Joe Allen durven zich eveneens niet als vedetten te gedragen. Maar als spits moet je toch een beetje dat egoïsme hebben en vooral doelpunten maken. Laat dat nou het grootste probleem zijn van Kanu, die ook lange tijd te boek stond als de spits die nooit scoorde.

Cruyff turn
Maar dan is opeens daar dat cruciale moment. Het publiek gaat staan bij een lange bal op Aaron Ramsey. Het staat 1-1 en de halve finale ligt voor het grijpen. De supporters van België houden uit angst hun adem in bij de perfecte aanname van de Arsenal-middenvelder en wanneer hij wegdraait en de bal bij Robson-Kanu bezorgt. Maar wat kan er misgaan? Drie verdedigers staan om de aanvaller heen. Een seconde later zijn alle drie de spelers het bos ingestuurd met een befaamde Cruyff turn. Thibaut Courtois is kansloos en de 2-1 staat op het scorebord.

 

 

De drie verdedigers nog zoekend naar de bal, gaat Kanu uit zijn dak. Wat kun je anders als je zo geweldig doelpunt maakt dan zo hard mogelijk richting de bank te rennen. Niet speciaal voor één iemand, nee om met het hele team de overwinning te vieren. Want dat is Wales. Een team. Dat voor niemand zomaar buigt en bijna niet te verslaan is op het EK in Frankrijk. Een formatie dat net als IJsland voor elkaar door het vuur gaat. Het stuurt zomaar favoriet België naar huis met een 3-1 zege en Kanu leeft voorlopig op het gevoel van ultiem geluk.

Gratis op te halen
De zaakwaarnemer van Robson-Kanu zocht direct na de wedstrijd tegen België een videoprogramma op om het doelpunt van Kanu uit de wedstrijd te knippen en naar honderden clubs te sturen. Want wie wil nou niet de speler hebben die met een Cruyff Turn favoriet België op de knieën krijgt? Het toeval wil namelijk dat Kanu zonder club zit. Zijn periode bij Reading was allesbehalve succesvol met bijvoorbeeld slechts drie treffers in 28 doelpunten afgelopen seizoen. Het is dus de vraag of een club het met hem aandurft.

Door: Robin Tibbe

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo
Speeldag 14: Łukasz Fabiański
Speeldag 15: Julian Draxler
Speeldag 16: Ragnar Sigurðsson
Speeldag 17: Jakub Błaszczykowski
Speeldag 18: Hal Robson-Kanu

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner