03.07.2016 09:00

Speler van de Dag: Gepassioneerde Buffon

Gianluigi Buffon kan zijn tranen niet bedwingen na de uitschakeling van Italië op het EK door Duitsland. (02-07-2016)
Gianluigi Buffon kan zijn tranen niet bedwingen na de uitschakeling van Italië op het EK door Duitsland. (02-07-2016)

Gedurende het EK in Frankrijk kiest Voetbal.com na iedere speeldag een Speler van de Dag. Met zijn passie, beleving en kwaliteiten hoort Gianluigi Buffon ondanks de uitschakeling van Italië ook in dit rijtje thuis. Zijn leeftijd lijkt geen vat op hem te krijgen.

Passie
Buffon combineert zijn professionaliteit met een geweldige passie voor voetbal. Niet alleen bij Italië, maar ook bij Juventus toont Buffon zich een ware liefhebber. Alleen het gevoel van trots is net iets meer aanwezig als de keeper het shirt van Italië over zijn schouders trekt voor een interland. Zijn passie begint al bij het afspelen van het volkslied, waarbij uit volle borst wordt meegezongen. Waarna hij zijn fanatisme tijdens het duel overbrengt op zijn teamgenoten en met vuur in zijn ogen het doel staat te verdedigen.

 

 

Kwaliteiten
Het is echt niet alleen de passie en professionaliteit die ervoor zorgt dat Buffon op 38-jarige leeftijd nog altijd de onbetwiste nummer één van Italië en Juventus is. Ook tegen Duitsland was de sluitpost belangrijk zijn vaderland. Bij een 1-0 achterstand dook ineens Mario Gómez voor zijn neus op. De spits dacht de keeper te verschalken met een hakje vanaf vijf meter, maar een geweldige reflex van Buffon voorkwam de 2-0. Dat was op dat moment de beslissing geweest. Maar Italië kwam daarna zelfs terug in de wedstrijd.

Niet durven kijken
Ondanks zijn ervaring op verschillende landentoernooien, in de Champions League en de Serie A durft Buffon nog altijd niet te kijken bij strafschoppen van zijn ploeg. Gelukkig voor hem schoot Leonardo Bonucci raak, maar helaas voor zijn hart bracht een penaltyreeks uitkomst. Met zijn rug naar het doel hoorde hij Simone Zaza, Graziano Pellè, Leonardo Bonucci en Matteo Darmian missen. De gemiste strafschop van laatstgenoemde betekende uitschakeling voor Italië.

Gentlemen
Het is te hopen dat de gentlemen zoals beloofd er nog twee jaar aan vastplakt en ook op het WK in Rusland actief is met Italië. Wellicht komt hij dan weer Manuel Neuer tegen, die volgens de goed gemanierde Buffon de beste goalie van de wereld is. Buffon gaf aan vooral blij te zijn dat Neuer geen Italiaan, anders was hij naar eigen zeggen allang zijn plek kwijt geweest. Feit is dat we voorlopig nog even mogen genieten van de gepassioneerde Italiaan.

Door: Robin Tibbe

Speler van de Dag:
Speeldag 1: Dimitri Payet
Speeldag 2: Vasiliy Berezutskiy
Speeldag 3: Luka Modric
Speeldag 4: Leonardo Bonucci
Speeldag 5: Gábor Király
Speeldag 6: Marek Hamšík
Speeldag 7: Gareth McAuley
Speeldag 8: Andrés Iniesta
Speeldag 9: Birkir Sævarsson
Speeldag 10: Armando Sadiku
Speeldag 11: Aaron Ramsey
Speeldag 12: Michael McGovern
Speeldag 13: Cristiano Ronaldo
Speeldag 14: Łukasz Fabiański
Speeldag 15: Julian Draxler
Speeldag 16: Ragnar Sigurðsson
Speeldag 17: Jakub Błaszczykowski
Speeldag 18: Hal Robson-Kanu
Speeldag 19: Gianluigi Buffon

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner