1 : 0 Torinfos in de Ticker Pedro 20. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Soldado 31. / Schot met rechts  (Cesc Fàbregas)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Luis Suárez 88. / dir. vrije trap

90'
Vier minuten blessuretijd geeft de vierde man Björn Kuipers aan en Uruguay geeft nog eenmaal alles in de slotfase van dit duel. Hard spel, gemene tikjes en fysieke duels schuwen de Uruguayanen niet in de hoop om nog een aanval te creëren. Na vier minuten fluit Nishimura af en pakt Spanje de drie punten in de openingswedstrijd in Groep B in de Confederations Cup.
90'
88'
Doelpunt voor Uruguay, 2:2 door Luis Suárez
Een schitterende vrije trap van Luis Suarez. Hij was in overleg met vedette Diego Forlan, die Suarez uiteindelijk dan maar de kans bood om deze spelsituatie op te pakken. Dat liet Suarez zich geen tweede keer zeggen en legde de bal op 22 meter aan de linkerkant van het veld neer. Met zijn rechterbeen krult hij de bal in de korte hoek en door de vaart kan Casillas niet meer bij de bal. 2-1 en nog een paar spannende minuten misschien voor Uruguay.
85'
Uruguay lijkt toch een laatste poging te wagen en gaat steeds meer druk zetten op de verdediging van Spanje. Suarez en Cavani blijven onvermoeibaar doorjagen, in de hoop op een kans voor de Uruguayaanse ploeg.
82'
Spanje lijkt een marge van twee doelpunten wel mooi te vinden en tikt de bal rustig rond op de middenlijn. Uruguay zet even druk en ditmaal eens met succes. Cristian Rodríguez probeert vervolgens het spel te verleggen naar de rechterkant, maar de pass is niet secuur en wordt onderschept door Spanje. De concentratie is volledig verdwenen bij Uruguay.
81'
Wissel in bij Spanje -> Mata
81'
Wissel uit bij Spanje -> Pedro
79'
Enkele supporters die uit Uruguay zijn meegereisd en een duur kaartje hebben betaald, zijn klaar met deze wedstrijd en lopen richting de uitgang. Uruguay heeft bijna geen kans gecreëerd en loopt achter de feiten aan. Op enkele overtredingen en kaarten na, zijn de spelers van Uruguay haast niet in beeld gebracht.
77'
De regisseur Xavi heeft genoeg gezien, zijn ploeg na een 2-0 voorsprong geleid en mag zijn rust pakken. De 33-jarige middenvelder wordt bedankt voor zijn diensten en Bayern-aanwinst Javi Martinez mag de laatste dertien minuten gaan volmaken.
77'
Wissel in bij Spanje -> Javi Martínez
77'
Wissel uit bij Spanje -> Xavi
75'
Sergio Ramos maakt een onbesuisde ingreep op de enkels van Nicolás Lodeiro en Forlán meldt zich voor de vrije trap die op dertig meter van het doel van Casillas ligt. Forlán heeft al vaker van dit soort afstanden gescoord, door een rare zwabber aan de bal mee te geven. Nu lukt hem dat niet helemaal en de bal verdwijnt in de tweede ring.
72'
Edinson Cavani moet minstens 63 miljoen euro opleveren volgens de voorzitter van Napoli, maar vanavond kan de spits niet zijn klasse etaleren. Hij verliest duels, rent hulpeloos over het veld en kan niet bereikt worden door zijn medespelers.
69'
Een grootmacht maakt inmiddels zijn entree in de ploeg van Uruguay. Diego Forlán mag nog dik twintig minuten meedoen en de fans uit Uruguay onthalen hun held met luid gejuich. Forlán is 34 jaar, speelt zijn 99ste interland, maar is op belangrijke momenten nog altijd van grote waarde.
69'
Wissel in bij Uruguay -> Diego Forlán
69'
Wissel uit bij Uruguay -> Diego Pérez
66'
Xavi had in de eerste helft een opvallende statistiek lopen: in 45 minuten had de middenvelder 75 passes gegeven. Zet dat tegenover de complete productie qua passing van Uruguay, 95, en je merkt het verschil in klasse. Ook in deze tweede helft is Xavi het beginpunt en de man aan wie je de bal altijd kwijt kan in benauwde situaties. Geweldige voetballer, nog altijd.
65'
Wissel in bij Spanje -> Santi Cazorla
65'
Wissel uit bij Spanje -> Cesc Fábregas
63'
Voor de Ajacieden onder ons toch leuk dat er nu twee ex-Ajax spelers bij Uruguay op het veld staan. Naast Luis Suárez staat nu ook Nicolás Lodeiro in het veld, als vervanger van Walter Gargano. Benieuwd of Lodeiro, tegenwoordig uitkomend voor Botafogo hier in Brazilië, iets kan betekenen in aanvallend opzicht voor zijn land.
63'
Wissel in bij Uruguay -> Nicolás Lodeiro
63'
Wissel uit bij Uruguay -> Walter Gargano
60'
Cavani en Suárez kregen zojuist de gelegenheid om zich te tonen in dit duel. Cavani, de spits van Napoli, kreeg de bal aan de linkerkant van het veld, maar kreeg 'em niet onder controle en moest terugpassen naar Pérez. De bal belandde even later aan de rechterkant bij Suárez die onmiddelijk voor dreiging zorgt door Jordi Alba op te zoeken. Beide acties strandden voor Uruguay, zonder enig gevaar voor doelman Casillas.
57'
Eerste gevaar van de tweede helft : Daar was dan Iniesta weer die opdook rond het zestienmetergebied en maar eens uithaalde op het doel van Fernando Muslera. Het schot mist kracht en daardoor kan Uruguay opgelucht ademhalen. Nu krijgt Spanje een vrije trap op dertig meter van het doel, maar Xavi kan niet voor gevaar zorgen met zijn trap.
54'
Na 53 minuten voetballen wordt dan getoond hoe het balbezit is verdeeld in deze wedstrijd. Spanje heeft 77 procent van het balbezit op zijn naam staan, tegen de schamele 23 procent van Uruguay. Soms zegt één statistiek meer dan duizend woorden.
52'
De volgende overtreding is van Maxi Pereira die gemeen doorhaalt op het linkerbeen van Iniesta. De scheidsrechter stond op afstand en geeft alleen maar een vrije trap. Spanje speelt in een iets lager tempo nu, omdat de voorsprong al riant is.
49'
Uruguay begint nu al met een overtreding van González op de benen van Pedro. Tabárez moet zijn mannen in de kleedkamer toch toegesproken hebben en verteld hebben over het belang van de wedstrijden hierna. Het is nog maar de vraag of zijn spelers de discipline kunnen opbrengen om geen kaarten meer te pakken.
46'
We zijn onderweg met de tweede helft hier in Recife, Brazilië. Spanje is met dezelfde elf spelers uit de kleedkamers gekomen. Uruguay heeft Álvaro González in de ploeg gebracht voor Gastón Ramírez. Uruguay moet zijn hoofd erbij houden in dit duel, anders kunnen schorsingen vervelende gevolgen hebben in de rest van het toernooi.
46'
Wissel in bij Uruguay -> Álvaro González
46'
Wissel uit bij Uruguay -> Gastón Ramírez
46'
45'
Spanje is oppermachtig in de eerste helft tegen Uruguay en staat verdiend voor met 2-0. In het stadion Arena Pernambuco zitten veelal fans uit Uruguay en die mensen hebben tot nu toe niet veel te genieten.De Spaanse ploeg dicteert het spel en dat zorgde in de twintigste minuut voor de 1-0 door Pedro. Dik tien minuten later verdubbelde Soldado de voorsprong. Aan de Uruguayaaanse coach de taak om zijn opgefokte ploeg rustig te houden en te zorgen dat de tweede helft zonder schade voorbij gaat.
45'
45'
Björn Kuipers mag zich ook laten zien in deze wedstrijd. Met een elektronisch bord met daarop een grote 1, verschijnt de Nederlander in beeld. Een minuut blessuretijd dus in deze wedstrijd tussen Spanje en Uruguay waarin het verschil overduidelijk is tussen beide ploegen.
44'
De vijfde hoekschop van Xavi gaat voor de verandering kort op Iniesta. De bleke dribbelaar van Barcelona gooit na wat bewegingen de bal hard voor op de tweede paal. Daar lijkt de bal zonder glorie achter te gaan, maar Sergio Ramos probeert het toch met een mooie kopbal. De bal belandt helaas in het zijnet en Uruguay kan proberen aan een nieuwe aanval te bouwen.
42'
De Uruguayaanse ploeg laat zich nu erg kennen kort voor rust. Maxi Pereira komt snoeihard in aan de zijlijn op de dribbelende Iniesta, maar dat wordt niet bestraft door scheidsrechter Nishimura. Even later heeft Lugano de arm iets te hoog geheven ten opzichte van Soldado en daar geeft de Japanse scheidsrechter wel een vrije trap voor.
41'
Gele kaart voor Diego Lugano (Uruguay)
39'
De derde hoekschop van Spanje wordt getrapt door regisseur Xavi Hernandez en belandt in de voeten van Piqué. De verdediger van Barcelona haalt meteen uit, maar schiet recht op doelman Muslera af. De tweede poging van Piqué wordt geblokt door Lugano en dan mag Xavi aanleggen voor corner nummer vier.
36'
Luis Suárez met de tweede gevaarlijke vrije trap voor Uruguay en bijna met de eerste treffer voor de Zuid-Amerikanen. De bal stuit langs de verdediging van Spanje en daar stond ineens Diego Lugano helemaal vrij in de zestienmeter van Spanje. De aanvoerder lijkt zelf te schrikken van de mogelijkheid, want hij krijgt de bal maar niet onder controle. Een balende Lugano, een opgeluchte Casillas die nu de doeltrap kan nemen.
36'
Gele kaart voor Piqué (Spanje)
33'
Spanje komt na de 2-0 snel weer in balbezit en zoekt meteen naar de doelpuntenmaker Roberto Soldado. Afgelopen seizoen maakte de spits 24 doelpunten in dienst van Valencia en nu heeft hij dus zijn eerste doelpunt in dit toernooi te pakken.
31'
Doelpunt voor Spanje, 2:0 door Soldado
Uruguay wilde zich meer laten zien in deze wedstrijd en dat geeft Spanje de gelegenheid om zich meer te laten zien in de aanval. De ruimte achterin bij Uruguay was groot en Fabregas kon opschuiven met de bal. Hij geeft een mooie steekpass op Soldado die geen buitenspel staat, de bal kan aannemen en als een echte spits Muslera klopt met een geplaatste bal. 2-0 voor Spanje na dik een half uur spelen in Recife.
30'
Gastón Ramírez wordt nu neergelegd door Sergio Ramos en de Spanjaard wijst op de eerdere overtredingen van de Uruguayanen. Luis Suárez concentreert zich op de vrije trap en voert een mooie variant uit. Vlak voor Casillas duikt ineens Cavani op, maar de spits kan niet genoeg 'power' aan de bal geven en daarom kan Casillas de bal makkelijk vangen.
28'
Uruguay weet nu precies wat het moet doen: het spel van Spanje met fysiek spel ontwrichten. Na een elleboogstoot van Cavani, is het nu Cristian Rodríguez die Jordi Alba in het gezicht gaat. Uruguay staat bekend om het gemene, fysieke spel en ook nu lijkt zich dat te gaan voordoen.
27'
Gele kaart voor Edinson Cavani (Uruguay)
26'
Na enige discussie tussen Sergio Ramos en Xavi Hernandez, besluit de middenvelder van Barcelona dan toch de bal op te eisen. De 33-jarige Xavi neemt de bal met een mooie curve, maar hij mikt hem net over het doel van Fernando Muslera.
24'
De eerste hoekschop van Uruguay wordt getrapt door Luis Suarez, maar komt niet eens langs de eerste paal. Qua overtuiging lijkt de ploeg van Tabárez nog niet helemaal op zijn top te spelen. Nu krijgt Spanje een vrije trap op de helft van Uruguay.
22'
Spanje gaat na de openingstreffer vrolijk door met het rondspelen van de bal. Dat is natuurlijk het doel van het spelletje, maar de Spanjaarden beheersen deze vorm van voetbal tot in de puntjes. Alle balaannames, steekballetjes en loopacties kloppen bij de ploeg van Del Bosque.
20'
Doelpunt voor Spanje, 1:0 door Pedro
Het eerste doelpunt voor Spanje bij deze Confederations Cup en hij komt op naam van Pedro. De hoekschop van Xavi lijkt weggewerkt te worden door Uruguay. Maar op de zestien staat Pedro die de bal in de rechterhoek wil plaatsen. De bal word getoucheerd door Uruguay- aanvoerder Diego Lugano en daardoor gaat de bal naar de linkerhoek. Keeper Muslera is daardoor geklopt en Spanje juicht na twintig minuten voetbal: 1-0!
20'
De route van Spanje richting Muslera gaat opvallend vaak via de linkerkant. Daar staat Jordi Alba als vanouds de linksbuiten uit te hangen, wat Iniesta de gelegenheid geeft om vaak naar binnen te trekken. Nu geeft Alba weer een voorzet en opnieuw staat Soldado op de goede plek. Alleen mag de spits van Valencia niet uithalen en wordt de bal weggewerkt door de defensie van Uruguay.
17'
Luis Suárez heeft nog geen bal aangeraakt in dit duel en dat is toch knap na zestien minuten voetbal. Het krachtsverschil is dan ook hoog te noemen tussen de wereldkampioen en de halve finalist uit Zuid-Afrika. Nu schiet Iniesta na de combinatie met Pedro op het doel van Muslera. Die heeft de bal in twee instanties dan toch klemvast.
14'
Walter Gargano is tot nu toe de opvallendste man aan de kant van Uruguay. De middenvelder verdedigt zeer scherp en laat zien waarom Internazionale hem gekocht heeft. Als een vijfde verdediger onderschept hij veel ballen en is de mandekking van een hoog niveau.
11'
Eerste kans van de wedstrijd is een feit. Als het met passing niet lukt, dan maar met een afstandsschot moet Fabregas gedacht hebben. De middenvelder van Barcelona probeerde het van twintig meter en zag zijn bal tegen de linkerpaal aan stuiteren. Muslera komt met de schrik vrij en Spanje heft zijn eerste kans gehad na tien minuten voetballen.
10'
Het op de bank beginnen van Diego Forlán is wel te beredeneren. Coach Ocar Tabárez kiest ervoor om compact te voetballen en te wachten op fouten aan Spaanse zijde. Forlán is een geslepen spits die rond de zestien van de tegenstander moet spelen en niet het fysiek meer heeft om veel loopwerk te verrichten. Daarom het aanvalsduo Cavani en Suárez.
8'
Eerste overtreding van Uruguay door de aanvoerder van het elftal, Diego Lugano. Het is ook de eerste keer dat een Uruguayaan überhaupt de mogelijkheid kreeg om de bal te raken, want Spanje etaleert zich knap in de eerste acht minuten van dit duel. Spel is inmiddels hervat na de overtreding op Fabregas. De Catalaan passt de bal naar Xavi, die het spel hervat.
6'
De meegereisde Uruguay-fans beginnen te morren, want Spanje laat de bal op de befaamde manier rondgaan: met veel nauwkeurigheid en een hoge snelheid. Nu beland de bal aan de linkerkant van het veld bij Jordi Alba. Die slingert de bal op goed geluk voor het doel, waar ineens Soldado opduikt bij de tweede paal. Hij mist de bal maar net en mag Fernando Muslera opgelucht de doeltrap nemen.
3'
Het snelle rondtikken van Spanje kan soms fout gaan, zoals Jordi Alba nu bewijst. Een communicatiefout met Cesc Fabregas en Uruguay kan beginnen aan de counter. De bal van Diego Pérez gaat razendsnel naar voren richting Gastón Ramírez, maar de dieptepass is veel te hard en kan rustig meegenomen worden door Ramos.
1'
We zijn onderweg in het duel tussen Spanje en Uruguay in de Braziliaanse stad Recife. Het is rond de 23 graden hier in Brazilië, waar het winter is rond deze tijd van het jaar. Uruguay begint scherp, maar moet in de eerste minuut al Spanje als de betere herkennen. Het combinatiespel begint bij Ramos en word doorgezet door Barcelona-captain Xavi.
1'
Goedenavond en welkom bij de eerste wedstrijd in Groep B bij de Confederations Cup in Brazilië. In het stadion Arena Pernambuco zal de ontmoeting tussen Spanje en Uruguay worden afgewerkt.

Spanje, de regerend Europees- en wereldkampioen zal dit toernooi als een belangrijke opwarmer zien voor het WK een jaar later op dit continent. Uruguay heeft zich geplaatst van dit toernooi door de Copa América te winnen in 2011. Dat geeft twee jaar later recht op deelname voor dit toernooi, omdat de Confederations Cup eens in de vier jaar afgewerkt wordt.

Deze twee ploegen hebben eerder dit jaar ook al elkaar ontmoet in een onderling duel. Op 6 februari werd in Doha, Qatar, Spanje de winnaar in de wedstrijd tegen Uruguay: 3-1 was toen de uitslag. Man van de wedstrijd destijds was Cesc Fabregas met een doelpunt en een assist. Reden voor Vicente Del Bosque om de Catalaan ook vandaag in de basisopstelling te zetten. Verder valt op dat de Spaanse trainer een beroep doet op Valencia-captain Roberto Soldado. De 28-jarige spits moet meestal Fernando Torres voor zich dulden, maar vandaag mag hij zich bewijzen in de basis.

Uruguay kan moed putten uit de laatste twee gespeelde wedstrijden, tegen respectievelijk Venezuela en Frankrijk. Beide duels werden gewonnen met 1-0, waardoor het laatste tegendoelpunt alweer dateert van 27 maart (Chili 2-0 Uruguay). Opvallend in de basisopstelling van Uruguay is het ontbreken van Diego Forlan. De 34-jarige spits tegenwoordig spelend bij Internacional hier in Brazilië, mag beginnen op de bank en moet het duo Suarez/Cavani voor zich dulden.

De wedstrijd staat onder leiding van de Japanse scheidsrechter Yuichi Nishimura. Uw verslaggever bij de wedstrijd Spanje-Uruguay is Brent van Ooijen.

Uruguay krijgt een loodzware klus vanavond. Het is niet zomaar de wereldkampioen die het veld betreed, maar ook is de ploeg van coach Del Bosque al 22 duels ongeslagen. De laatste keer dat Spanje verlies leed was in november 2011: tegen Engeland werd het toen 1-0 door een doelpunt van Frank Lampard.

Behalve de Nederlandse inbreng van onze verslaggever is er nog een Nederlander die deze wedstrijd aandachtig volgt. Björn Kuipers is aangesteld als vierde official voor dit duel. De FIFA heeft lovende woorden over Kuipers naar buiten gedaan en vonden dit een mooie beloning voor de scheidsrechter uit Oldenzaal.