0 : 1 Torinfos in de Ticker Nicolas Vallar 5. / Eigen goal
0 : 2 Torinfos in de Ticker Nnamdi Oduamadi 10. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Nnamdi Oduamadi 26. / Schot met links  (Ahmed Musa)
1 : 3 Torinfos in de Ticker Jonathan Tehau 54. / Kopbal  (Marama Vahirua)
1 : 4 Torinfos in de Ticker Jonathan Tehau 69. / Eigen goal
1 : 5 Torinfos in de Ticker Nnamdi Oduamadi 76. / Schot met rechts  (Brown Ideye)
1 : 6 Torinfos in de Ticker Elderson Echiéjilé 80. / Schot met rechts  (Ahmed Musa)

90'
Einde wedstrijd Het duel tussen Tahiti en Nigeria is afgelopen. Ondanks dat de Afrikaanse ploeg met 6-1 heeft gewonnen, zal het niet tevreden zijn met de uitslag en het vertoonde spel. Na 45 minuten spelen was de stand 3-0, en in de tweede helft scoorden de Afrikanen nog drie keer. Het mooiste moment van de avond was echter niet een Nigeriaans, maar een Tahitiaans moment. In de 54ste minuut maakte J. Tehau op aangeven van Vahirua de 3-1, wat door Tahiti werd gevierd alsof het winnende doelpunt was gemaakt.
90'
Ideye laat de kans op de 7-1 onbenut. Weer probeert de invaller Samin te omspelen, weer lukt het hem niet. De doelman heeft zijn fout bij de 0-3 ruimschoots goedgemaakt.
90'
En nog een schot van aanvoerder Tehau. Deze poging is beduidend minder dan de vorige. De speler van Tahiti schiet van dertig meter, waar Enyeama weinig moeite mee heeft.
90'
De extra tijd bedraagt één minuut.
88'
Bijna maakt Tahiti haar tweede doelpunt van de wedstrijd! Een lange bal van achteruit valt in het strafschopgebied achter de verdediging, waar Tehau komt inlopen. Doelman Enyeama komt uit maar is later bij de bal dan Tehau, die de bal wel over de keeper heen kopt, maar niet op doel kopt.
86'
Een twijfelachtige redding van Samin, die een voorzet van Oduamadi over het doel wil tikken, maar de bal weer terug in het spel brengt. Gelukkig voor de doelman van Tahiti loopt het met een sisser af.
84'
We naderen het einde van dit Confederations Cup-duel. De spelers van Tahiti hebben alles gegeven en zitten er nu doorheen.
80'
Doelpunt voor Nigeria, 1:6 door Elderson
Het gaat erg snel nu. Nigeria is veel frisser en heeft nog de kracht en motivatie voor een slotoffensief. Elderson, die het openingsdoelpunt maakte, is degene die bij Nigeria het laatste tikje geeft en de 6-1 maakt.
78'
Wissel in bij Tahiti -> Edson Lemaire
78'
Wissel uit bij Tahiti -> Vincent Simon
77'
Ideye kan zijn invalbeurt met een doelpunt belonen, maar hij heeft te veel tijd nodig om het af te ronden. Oog in oog met Samin besluit de aanvaller niet te schieten, maar de doelman te omspelen. Dat is een foute beslissing geweest, want Tehau is op tijd terug om in te grijpen en de bal bij Ideye weg te krijgen.
76'
Doelpunt voor Nigeria, 1:5 door Nnamdi Oduamadi
Tahiti is moe en daar kan Nigeria gebruik van maken. Aan de rechterkant van het veld is invaller Ideye doorgebroken, die de bal perfect op Oduamadi geeft. Hij kan de bal simpel in het goal tikken en tekent aan voor zijn derde doelpunt van deze avond.
75'
De kracht van de spelers van Tahiti ebt langzaam weg. Als Nigeria in het laatste kwartier nog even aandringt, dan kan het nog zomaar twee à drie keer scoren.
74'
Wissel in bij Nigeria -> Azubuike Egwueke
74'
Wissel uit bij Nigeria -> Kenneth Omeruo
73'
Er is nog een kleine twintig minuten te gaan. Nigeria hoeft niet meer, Tahiti kan niet meer.
70'
Wissel in bij Tahiti -> Stanley Atani
70'
Wissel uit bij Tahiti -> Marama Vahirua
68'
Doelpunt voor Nigeria, 1:4 door Jonathan Tehau (eigen doelpunt)
Net als aan het tweede en derde doelpunt van Nigeria, gaat er ook aan het vierde doelpunt een fout van Tahiti vooraf. Musa is de man die de bal oppikt en met behendige bewegingen speelt hij twee verdedigers van Tahiti voorbij en legt hij de bal terug. De doelpuntenmaker, Jonathan Tehau, is dit keer de schlemiel, want in plaats van de bal weg te werken, tikt hij de bal in het eigen doel.
67'
Doelpunt Nigeria afgekeurd! Oduamadi denkt op aangeven van Musa de 4-1 te maken, maar hij geeft het laatste zetje in buitenspelpositie.
64'
Uiteraard heeft Nigeria geen goede voorbereiding gehad; ze zijn pas gisteren in Brazilië aangekomen. Toch is de manier waarop ze voor de dag komen een Afrikaans kampioen onwaardig.
61'
Nigeria lijkt er de tweede helft niet heel veel zin in te hebben. Tahiti daarentegen blijft gemotiveerd en gaat op zoek naar een tweede doelpunt.
57'
Het is een wonder dat Nigeria nog maar drie keer heeft gescoord. De volgende kans voor de Afrikaanse ploeg is voor invaller Ideye, die de doelman omspeelt, maar tevens de bal te hard raakt waardoor het de achterlijn passeert.
57'
Wissel in bij Nigeria -> John Ogu
57'
Wissel uit bij Nigeria -> Sunday Mba
54'
Doelpunt voor Tahiti, 1:3 door Jonathan Tehau
Het toernooi is nu al geslaagd voor Tahiti! Vahirua legt een corner op de tweede paal, waar Jonathan Tehau staat, die de bal keihard achter Enyeama kopt. Prachtig!
54'
Wissel in bij Tahiti -> Stéphane Faatiarau
54'
Wissel uit bij Tahiti -> Nicolas Vallar
52'
Wissel in bij Nigeria -> Brown Ideye
52'
Wissel uit bij Nigeria -> Anthony Ujah
51'
Bij Tahiti wordt het spel om uitblinker Vahirua heen gebouwd. De enige profvoetballer uit de selectie is een behendige en technisch vaardige voetballer.
49'
Musa valt deze wedstrijd vooral op omdat hij veel kansen mist. Ditmaal kan hij van tien meter met zijn linkervoet op doel schieten, maar omdat hij stijf rechts is, schiet hij met zijn rechtervoet en mist hij.
48'
Tahiti-back Simon moet tijdelijk het veld verlaten omdat hij last heeft van zijn knie. Het is even tien tegen elf.
47'
Nigeria, dat veel meer kwaliteit heeft dan Tahiti, is voorin erg slordig. De aanvallers krijgen veel ruimte en veel kansen, maar gaan daar niet goed mee om.
46'
En we zijn weer begonnen met de tweede helft. Zal Nigeria de tweede helft de score verder uitbouwen?
46'
45'
Einde eerste helft Met een 3-0 stand gaan we richting de theepauze. Voetbaldreumes Tahiti heeft weliswaar drie doelpunten tegen gekregen, maar heeft wel de sympathie van de supporters gewonnen. De spelers van de eilandengroep vechten voor wat zij waard zijn, maar zijn niet opgewassen tegen de Afrikanen. Al na tien minuten spelen stond de Afrikaanse formatie met 2-0 voor. Elderson maakte met een afstandsschot, dat door twee spelers van Tahiti werd aangeraakt, het openingsdoelpunt. Door een fout op het middenveld kon Oboabona de marge verdubbelen. Bij het derde Nigeriaanse doelpunt ging doelman Samin verschrikkelijk in de fout, waardoor Oduamadi simpel de bal tegen het net kon schieten.
43'
Dit was de grootste kans tot nu toe voor Tahiti! Van de rechtervleugel wordt een bal hoog op Chong Hue gegeven, die ongedekt richting de bal gaat. De linkeraanvaller gaat de lucht in, probeert de bal te koppen, maar schampt de bal. Ondanks dat het een eredoelpunt zou zijn geweest, zie je alle spelers van Tahiti balen dat de kans niet benut wordt.
41'
Gele kaart voor Kenneth Omeruo (Nigeria)
Op de linksvoor staat Chong Hue, die zeer aardig staat te voetballen. Aan de linkerkant krijgt hij de bal aangespeeld en hij besluit weer naar binnen te trekken. Voordat hij het strafschopgebied in kan trekken, wordt hij echter door Omereu neergehaald. Hiervoor krijgt de Nigeriaan een gele kaart.
39'
Nigeria laat de zoveelste grote kans deze wedstrijd liggen. Dit keer is Mba degene die een enorme mogelijkheid niet weet te benutten. De Nigeriaan is aan de linkerkant van het veld op volle snelheid doorgebroken. Mba komt één op één met de doelman, maar schiet de bal niet langs, maar tegen de keeper aan.
36'
Voetballend gezien is Nigeria natuurlijk superieur aan Tahiti, maar het land uit Oceanië speelt met veel meer passie en inzet dan de Afrikanen.
34'
Bijna maakt Chong Hue de 1-3! De aanvaller is op snelheid de laconieke Ambrose te snel af en kan links van het doel in het strafschopgebied op doel schieten, maar hij besluit de bal voor te geven, waardoor de kans is verkeken.
30'
Ujah, Ujah, Ujah, dit móet een doelpunt zijn! De Nigeriaan komt twee tegen één, met geen enkel verdediger in de buurt, op de keeper af. In plaats van de bal af te spelen, besluit Ujah de doelman te omspelen, wat hem niet lukt. Samin maakt zijn fout bij de 3-0 goed en voorkomt op knappe wijze het vierde doelpunt van Nigeria.
26'
Doelpunt voor Nigeria, 0:3 door Nnamdi Oduamadi
Aan de linkerkant is Musa doorgebroken die de bal hard en laag voorgeeft. Doelman Samin denkt de bal simpel op te kunnen pakken, maar tot de keeper gaat verschrikkelijk fout in en laat de bal door zijn handen glippen. Oduamadi krijgt de bal voor zijn voeten en laat het buitenkansje niet liggen: 0-3.
24'
Af en toe lukt het Tahiti om mee te voetballen. Met een aantal leuke combinaties op het middenveld laten de voetballers uit Oceanië in ieder geval zien dat zij een beetje kunnen voetballen.
22'
Het is erg leuk om te zien dat de Braziliaanse supporters Tahiti steunen. Elke keer als een speler uit Oceanië iets goed doet, wordt dat met luid applaus van de tribunes ontvangen.
20'
Wat Pirlo en Suárez wel lukte, lukt Mikel niet. De middenvelder van Chelsea probeert een vrije trap van 25 meter direct op doel te schieten, maar ziet zijn inzet een meter boven de lat eindigen.
18'
Dit spelbeeld zullen wij de hele wedstrijd wel zien: Nigeria met het balbezit, zoekend naar een opening. Tahiti op eigen helft, proberend de Afrikaanse storm tegen te houden.
15'
Musa brengt een enorme kans om zeep! Vliegensvlug snelt hij zich door de verdediging heen en komt hij één op één met de doelman, die ook voorbij wordt gespeeld. Bijna voor open goal raakt de ex-VVV'er de bal compleet verkeerd, waardoor het derde doelpunt niet wordt gemaakt.
13'
Het is erg sneu voor de eilandengroep dat het al met 2-0 achterstaat. Tahiti heeft eigenlijk nog maar vrij weinig weggegeven, maar door een gelukje en een verdedigingsfout heeft het toch al twee doelpunten tegen gekregen.
10'
Doelpunt voor Nigeria, 0:2 door Nnamdi Oduamadi
En ook het tweede Nigeriaanse schot is meteen een doelpunt. Op het middenveld gaat een Tahitiaan in de fout en daar maakt de Afrikaanse ploeg gretig gebruik van. Via Musa komt de bal bij Oduamadi terecht, die twee verdedigers van Tahiti omspeelt en vervolgens de bal simpel langs doelman Samin schiet.
6'
Bijna maakt Tahiti gelijk! De enige profspeler van Tahiti, Vahirua, haalt van 20 meter hard uit. Doelman Enyeama tikt de bal net over de lat, maar de scheidsrechter kent de Tahitianen geen hoekschop toe.
5'
Doelpunt voor Nigeria, 0:1 door Elderson
Het eerste schot van Nigeria is gelijk een doelpunt. Elderson besluit van een meter of 25 uit te halen en heeft het geluk dat de bal via twee Tahiti-spelers het doel invliegt.
5'
De verwachting is natuurlijk dat Nigeria dit duel simpel zal winnen. De vraag is echter hoe vaak de Nigerianen zullen scoren.
4'
Een zeer brutaal begin van Tahiti, dat in de eerste minuten van de wedstrijd al een aantal keer balbezit heeft gehad op de helft van Nigeria.
2'
Het eerste schot van de wedstrijd is voor Tahiti! Linksback Simon stoomt op, trekt naar binnen en haalt uit. De Nigeriaanse doelman Enyeama heeft weinig moeite het zachte schot.
1'
Goedenavond en welkom bij het live-verslag van de Confederations Cup-wedstrijd tussen Tahiti en Nigeria! Mijn naam is Vincent Houttuin en ik ben jouw commentator voor dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je kijken welke spelers om 21:00 aan de aftrap zullen verschijnen.

Er staat vanavond een bijzonder duel op het programma. Nigeria is een gerespecteerd voetballand, dat de nodige grote voetballers heeft grootgebracht. Dat valt niet te zeggen van Tahiti. De voetbaldwerg plaatste zich verrassend voor de Confederations Cup en is het afgevaardigde land van Oceanië. Het is voor de Tahitianen de eerste keer dat zij mee mogen doen aan het toernooi.

De eilandengroep Tahiti heeft slechts één profvoetballer in de gelederen: Marama Vahirua. Hij staat onder contract voor AS Nancy, maar wordt uitgeleend aan het Griekse Panthrakikos. Voor de rest bestaat de selectie van Tahiti uit onder andere werklozen, souvenirverkopers en kokosnootplukkers. Opvallend is dat de naam Tehau goed is vertegenwoordigd in de Tahitiaanse formatie: drie broers en één neef zitten in de selectie.

In tegenstelling tot het kleine Tahiti, beschikt Nigeria alleen maar over profvoetballers die overal op de wereld spelen. Bekende namen zijn onder andere Chelsea-speler John Obi Mikel, ex-VVV'er Ahmad Musa en Joseph Akpale. De Nigerianen zijn - vanzelfsprekend - de afgevaardigde van het continent Afrika.

De twee ploegen die het vanavond tegen elkaar opnemen, zitten in een poule met wereldkampioen Spanje en Uruguay. Gisteravond speelden zij tegen elkaar en wist Spanje de wedstrijd te winnen. Tahiti wordt kansloos geacht voor de halve finale, waardoor de verwachting is dat Nigeria met Uruguay zal uitmaken wie tweede wordt in poule B.