Kameroen Donderdag, 22. Juni 2017
17:00 uur
Australië
1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Frank Anguissa 45. / Schot met rechts  (Michael Ngadeu-Ngadjui)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Milligan 60. / Penalty

90'
90'
Een van de laatste pogingen in de wedstrijd is voor Kameroen. Aaron Mooy mag de bal vanaf 40 meter voor het doel werpen. Tim Cahill komt tot een kopkans maar dat was mogelijk omdat hij buitenspel staat.
90'
Blessuretijd (minuten): 3
90'
Gele kaart voor Ernest Mabouka (Kameroen)
88'
Ook zit het de Kameroenese spits, Vincent Aboubakar, niet mee. Ditmaal, toen de ploeg uit Kameroen met snelheid op het doel afliep, werd hij schuin voor het doel gezet. Het harde schot van de spits eindigt op de paal.
88'
Gele kaart voor Sébastien Siani (Kameroen)
86'
Het doel van Australië ligt de laatste minuten flink onder vuur. Het is dat de aanval van Kameroen voorlopig nog niet met scherp schiet.
82'
Het is niet de wedstrijd van Vincent Aboubakar. De spits van Kameroen schiet de bal met een volley naast en heeft zo zijn vierde kans om zeep geholpen.
81'
Gele kaart voor Bailey Wright (Australië)
79'
Wissel in bij Australië -> Jackson Irvine
79'
Wissel uit bij Australië -> Tom Rogić
78'
Weer weet Vincent Aboubakar het doel niet te vinden. De vleugelaanvallers van Kameroen vinden de spits opnieuw maar Aboubakar kopt de bal over het doel.
77'
Wissel in bij Kameroen -> Karl Toko Ekambi
77'
Wissel uit bij Kameroen -> Benjamin Moukandjo
74'
Beide ploegen weten nu niet meer bij het vijandige doel te komen. Op het middenveld gaat de bal veel rond maar telkens als de bal vooruit gespeeld wordt, stuit de aanvallende ploeg op de tegenstander.
70'
Wissel in bij Australië -> Tim Cahill
70'
Wissel uit bij Australië -> Tomi Jurić
69'
De Kameroenese doelman krijgt het publiek tweemaal op de banken. Nadat hij de aanstormende aanvaller simpel uitkapt, speelt hij de bal naar een Australische middenvelder. Tomi Jurić krijgt de bal en ziet dat het doel nog leeg is. Jurić kan echter niet tot een schot komen voordat er een Kameroener voor springt.
65'
Wissel in bij Australië -> James Troisi
65'
Wissel uit bij Australië -> Robbie Kruse
65'
Kameroen ontsnapt nogmaals via Christian Bassogog. De vleugelaanvaller zoekt Vincent Aboubakar door de lucht maar die ziet zijn inzet overgaan.
64'
Australië heeft dankzij de gelijkmaker nieuwe energie ontvangen en is weer vaker aan de bal. De overtredingen van Kameroen houden ook niet op en Australië krijgt haar dertiende vrije trap.
60'
Doelpunt voor Australië, 1:1 door Mark Milligan
De beslissing van de scheidsrechter om de penalty te geven werd niet ingetrokken waardoor Mark Milligan de kans had om de stand gelijk te trekken. De spits is door de vertraging niet gaan aarzelen en schiet de bal buiten het bereik van de doelman in de linker onderhoek.
58'
De scheidsrechter geeft in eerste instantie een penalty. Maar de video-assistent gaat kijken wat er daadwerkelijk gebeurde. Er is nog hoop voor Kameroen.
57'
Ook Kameroen weet een opgelegde kans naast het doel te schieten. De bal komt sneller aan dan verwacht waardoor Vincent Aboubakar en Benjamin Moukandjo hun been niet tegen de bal weten te krijgen.
54'
Een grote kans van Australië gaat verloren waardoor de gelijkmaker nog op zich laat wachten. De voorzet van rechts is iets te strak voor de aanvaller waardoor een Kameroener tussen de bal kan komen.
50'
Kameroen weet de weg naar het doel niet te vinden. Vincent Aboubakar stuurt Christian Bassogog nog goed weg maar door een overtreding op eerstgenoemde staat de aanvaller er alleen voor.
46'
Direct een grote kans voor de gelijkmaker. Australië komt via rechts op en levert een goede voorzet af bij Alex Gersbach. Zonder twijfel haalt de verdediger uit maar de bal gaat hoog en ver over het doel.
46'
45'
In de eerste helft waren beide teams erg sterk. Door middel van veel overtredingen werden de aanvallers van beide ploegen tegengehouden maar een enkele keer wisten de aanvallers de tackles te ontwijken. Zo ook de laatste minuut voor rust toen Kameroen met een fraai doelpunt een 1-0 ruststand wist neer te zetten.
45'
45'
Doelpunt voor Kameroen, 1:0 door André Zambo
Op slag van rust maakt Kameroen de openingstreffer. André Zambo loopt door op een lange bal en dankzij twijfel bij de Australische doelman weet hij de bal met de punt van de voet over de keeper te tikken. De bal rolt rustig verder het doel in en de teams gaan met een 1-0 stand rusten.
45'
Blessuretijd (minuten): 1
41'
Tomi Jurić is niet snel genoeg om voor verdediger Collins Fai te blijven en moet zijn lichaam richting het doel draaien. In een poging de bal uit de buurt van de tegenstander te houden, wordt hij neergehaald en krijgt Australië zijn zevende vrije trap.
38'
Kameroen komt er weer uit en staat met drie man in het strafschopgebied. Trent Sainsbury kan echter aan de noodrem trekken door met zijn lange benen de bal tot een hoekschop te verwerken.
34'
De Kameroenese spelers gooien zichzelf ook voor de rebound van de Australiërs en de ploeg kan zo niet tot een schot op het doel komen.
34'
De hoekschop van Australië kan niet buiten het bereik van de vingertoppen van Fabrice Ondoa blijven waardoor de doelman zijn verdediging zo de kans geeft zich te herpakken.
29'
De aanval van Kameroen eindigt in een anti-climax. De goede voorzet bereikt wel de buitenspeler van de ploeg maar doordat de bal niet goed aangenomen kan worden belandt de bal op de hand. Scheidsrechter heeft ditmaal geen video-assistent nodig en geeft een vrije trap aan de Australische verdediging.
26'
Mathew Ryan pakt de hoge bal voordat hij het hoofd van een Kameroener kan bereiken. Hierdoor is het gevaar gekeerd en moet Kameroen in de verdediging.
24'
Op de training mag er nog wel geoefend worden op de vrije trappen van beide nationale ploegen. Van de negen vrije trappen zorgde geen enkele voor groot gevaar.
19'
De aanvaller Christian Bassogog probeert met een handgebaar het signaal te geven dat hij de bal achter de verdediging gaat leggen. Het blijkt dat de inlopende groep voetballers dit niet door had aangezien niemand in de buurt van de bal kwam.
18'
Het harde werk van Kameroen wordt weer beloond met een vrije trap in de buurt van het vijandige doel. Christian Bassogog probeerde naar zijn linkerbeen te draaien om zo te schieten maar wordt op een onjuiste wijze neergehaald.
15'
Vincent Aboubakar wint het spelletje steen-papier-schaar en schiet dan de bal keihard in de Australische muur.
14'
Trent Sainsbury haalt Vincent Aboubakar in een stevig duel achterover waardoor Kameroen de bal op een afstand van ongeveer 20 meter mag neerleggen. Inmiddels discussiëren de Kameroeners eerst wie de vrije trap mag gaan nemen.
10'
Na een overtreding van Collins Fai mag Australië van een soortgelijke positie de vrije trap nemen. Deze wordt echter hard weggekopt door de Kameroeners.
9'
Doelman Fabrice Ondoa nu heel ver uitgekomen om het gevaar een stap voor te zijn. De sluitpost doet dit goed en besluit om de bal zo ver mogelijk weg te schieten.
7'
De bal, die richting Vincent Aboubakar vloog, wordt door de Australische verdediging weggewerkt.
6'
Een lichte overtreding waardoor Kameroen de bal vanaf de zijkant voor het doel mag werpen. Christian Bassogog staat achter de vrije trap.
5'
Christian Bassogog kan nu opstomen via de rechterkant. Nadat hij zijn directe tegenstander het bos instuurt, heeft hij vrijbaan en probeert hij de bal met links in het doel te schieten. Het schot is niet nauwkeurig genoeg en belandt in het zijnet.
3'
Meteen weer een kans voor Australië. Robbie Kruse worstelt zich van twee Kameroeners en kan met links uithalen. De bal belandt niet in een van de hoeken waardoor de doelman de bal kan vangen.
1'
Kort na de aftrap weten de Australiërs zich in het strafschopgebied te spelen. De lage voorzet is net iets te strak en niet te beheersen door de Australische spits.
1'
De opstellingen van beide teams zijn, in vergelijking met de eerste wedstrijden uit de groep, amper aangepast. Alleen de Australische bondscoach zal vanmiddag een andere naam op het wedstrijdformulier invullen. Alex Gersbach zal bij de Australische voetbalploeg, in plaats van Aziz Behich, de linksbackpositie vervullen.
Kameroen, dat de eerste wedstrijd in de groepsfase 3-2 van Duitsland verloor, zal met dezelfde elf namen beginnen aan de wedstrijd tegen Australië.
Statistieken
Beide teams hebben een paar spelers uit de Eredivisie. Zo heeft Kameroen beschikking over doelman André Onana en heeft Australië Ajdin Hrustić die voor FC Groningen uitkomt.
De nationale ploegen zullen voor het eerst in de geschiedenis tegenover elkaar staan aangezien zij elkaar op geen enkel toernooi troffen.
Aangezien beide teams de eerste wedstrijd in de groep verloren hebben, staan zij allebei met nul punten onderaan in de groep. Het onderlinge duel is dus van megabelang voor een kans om door te gaan.
Kameroen heeft daarentegen, mede dankzij de Afrika Cup, meer wedstrijden gespeeld in dit jaar. Van de dertien gespeelde wedstrijden wisten de 'Ontembare Leeuwen' zeven keer te winnen.
De wedstrijd tegen Kameroen zal voor Australië het zesde duel van het jaar worden. Van de voorgaande vijf duels gingen er twee verloren en wist de nationale ploeg van Australië er drie te winnen.