Go Ahead Eagles
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Leon de Kogel 56. / Schot met links

90'
Go Ahead is op zijn zachtst gezegd erg goed weggekomen met de volle drie punten. Het was vijf minuten iets beter dan NAC en scoorde juist in die periode, toen Leon de Kogel met een simpele intikker de 0-1 op het scorebord zette. In het restant van de wedstrijd probeerde de thuisploeg veel en werd het zelfs geholpen door een rode kaart van Daemen, maar het mocht niet baten. Go Ahead kwam meermaals erg goed weg, met ballen die van de lijn werden gehaald en fantastische reddingen van Zwarthoed. Hierdoor bleef het bij 0-1 en pikte Go Ahead de drie punten mee bij NAC, dat door deze nederlaag de periodetitel uit zijn handen laat glippen. Sparta Rotterdam mag nu de Gouden Stier in ontvangst nemen.
90'
90'
Erg solidair van Seuntjens, maar Ars vangt het niet op. De buitenspeler geeft een dieptepass op de spits, maar hij begrijpt dat niet. Het is typerend voor het avondje NAC van vanavond.
90'
Een vrije trap wordt in eerste instantie verkeerd ingeschat door Zwarthoed, maar hij herpakt zich en heeft de bal alsnog.
89'
Een inzet van Brands gaat naast en wordt weliswaar niet geraakt, maar NAC ontvangt wel een hoekschop. Het absolute slotoffensief breekt aan.
86'
Daar is-ie bijna! Brands kapt Schenk uit en probeert de bal vanuit een goede positie in de verre hoek te krullen, maar schiet naast.
85'
Er moet snel wat gebeuren voor NAC om de periodetitel nog te redden. Het heeft minstens één doelpunt nodig.
82'
Wát een kans weer voor NAC! Meerdere inzetten van de kant van de thuisploeg. Uiteindelijk was de gevaarlijkste van het stel die van Ars, die met zijn hak stuitte op een Go Ahead-verdediger die de bal van de lijn haalt.
81'
Ook Dijkhuizen wisselt voor het laatst. Voor Matić zit het erop, Divine Naah mag de laatste tien minuten meedoen met de pogingen tot de gelijkmaker.
81'
Wissel in bij NAC Breda -> Divine Naah
81'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
80'
Geel-rode kaart voor Tom Daemen (Go Ahead Eagles)
Daemen ontvangt zijn tweede gele kaart door vasthouden. Go Ahead moet het restant van de wedstrijd met tien verder.
78'
De laatste wissel van de kant van Go Ahead. Van Overbeek, die een paar keer dicht bij een treffer kwam, verlaat het veld voor Nick de Bondt.
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Nick de Bondt
78'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Elvio van Overbeek
76'
Stam brengt de bal voor het doel, Luis Pedro kopt van ongeveer vijftien meter over.
75'
Ook Demmers wisselt. Duits, een middenvelder, verlaat het veld. Norichio Nieveld geeft een verdedigende impuls aan de elf van de Eagles.
75'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Norichio Nieveld
75'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
72'
Een dubbele wissel van Marinus Dijkhuizen. Hij haalt Michael Dingsdag en Vlatko Lazić naar de kant. Hij brengt Kevin Brands en Kenny van der Weg. Hiermee brengt hij in Brands een aanvaller voor een verdediger.
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Vlatko Lazić
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Kevin Brands
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Michael Dingsdag
71'
Xandro Schenk heeft de 0-2 op de schoen. Hij staat aan de rechterkant van het doel op bijzonder kleine afstand. Die is te klein om de bal langs Ten Rouwelaar te krijgen, die de verdubbeling van de score in de weg staat.
70'
Het gaat op en neer in Breda! Na een scrimmage voor het doel van Go Ahead staat de ploeg amper vijftien seconden later zelf aan de andere kant. Hieruit schiet Randy Wolters op doelman Ten Rouwelaar.
68'
Nogmaals een afgekeurd doelpunt! Van Overbeek sprint voorbij de verdediging van NAC en maakt af, maar hij had een voorsprong. Hij wordt dan ook afgevlagd.
67'
Een vrije trap van Verbeek vanaf een kleine dertig meter raakt de paal achter het doel. Niet goed genoeg.
66'
Go Ahead mag van geluk spreken dat het nog altijd de nul houdt. Nu krijgt Lazić een uitgelezen mogelijkheid voor de 1-1 als hij vrij voor het doel komt te staan. De bal wordt toch nog geblokt.
65'
Uroš Matić laat een enorme kans op de gelijkmaker liggen! Hij moet binnenschieten, maar zijn poging is veel te zwak om Zwarthoed te verslaan. Ook uit de rebound komt hij niet.
62'
Dat doelpunt valt waarschijnlijk rauw op het dak van NAC, dat nu nogmaals aan moet zetten om voor een doelpunt te zorgen. Het is de vraag of de Bredanaren nog veel in de tank hebben zitten na het felle en opportunistische begin.
58'
NAC heeft bijna een razendsnel antwoord! Een vrije trap van Danny Verbeek wordt verlengd en belandt bijna in de hoek, maar een uitstekend optreden van Zwarthoed voorkomt dat.
56'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Leon de Kogel
Daar is de openingstreffer voor Go Ahead! De uitploeg profiteert wél van het initiatief. Uit een corner wordt de bal eerst nog via Jelle ten Rouwelaar op de lat gekopt. Daarna komt hij uit de kluts terecht bij Leon de Kogel, die dankbaar gebruikmaakt van dat cadeautje: hij schuift binnen en zet de uitploeg op voorsprong.
56'
Go Ahead krijgt iets meer controle over de wedstrijd, en de voornaamste reden daarvoor is misschien wel het zwakkere NAC. De thuisploeg lijkt het niet meer op te kunnen brengen aan het begin van de tweede helft.
53'
Teijsse, die met geel op zak in de buurt van rood kwam, wordt gewisseld. Robin van der Meer is zijn vervanger.
53'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Robin van der Meer
53'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Kenny Teijsse
49'
Daar komt Elvio van Overbeek bijzonder dichtbij! Hij snelt langs Gorter en schiet vanaf de hoek van de zestien haaks richting doel. De bal belandt maar net naast.
48'
Gele kaart voor Bart Vriends (Go Ahead Eagles)
De eerste gele kaart van de tweede helft is een feit. Vriends komt fors in bij Suk, waardoor hij op de bon wordt geslingerd.
47'
Donny Gorter dribbelt langs de Go Ahead-verdediging en poogt iemand voor het doel te bereiken, maar Zwarthoed zit er net tussen.
46'
Vermoedelijk de grootste kans van de wedstrijd voor Go Ahead komt op de naam van Bart Vriends. Hij kan koppen vanuit een corner, maar krijgt de bal niet op doel.
46'
45'
De morele winnaar van de eerste helft mag Go Ahead genoemd worden. Het momentum ligt bij NAC en de Bredanaren hadden genoeg kansen om de voorsprong te pakken, maar de uitploeg weet nog altijd de nul te houden. Wat de eerste 45 minuten vooral kenmerkte, was de hoeveelheid gegeven gele kaarten. NAC en Go Ahead maken er een felle pot van en dat leverde al vier gele kaarten op. Hiervan staat er één op naam van NAC, terwijl de Eagles de andere drie voor hun rekening namen.
45'
45'
Zwarthoed redt Go Ahead! Ars kopt uit een corner goed in, maar de goalie van de Deventenaren tikt de bal met een goede reflex over het doel.
44'
Go Ahead mag toch met een soort tevredenheid terugkijken op de eerste helft als het zo blijft. Het speelde niet groots, maar wist door compact spel te blijven staan in de storm van NAC.
42'
NAC besluit in de slotminuten van de eerste helft tot aanzetten. Kan de ploeg van Dijkhuizen nog tot een doelpunt komen voordat het rustsignaal klinkt?
38'
NAC denkt op voorsprong te komen, maar de goal wordt afgekeurd. Ars kopte uit de vrije trap goed binnen, maar stond klaarblijkelijk buitenspel. Een discutabele beslissing.
37'
Gele kaart voor Tom Daemen (Go Ahead Eagles)
De teller staat op vier! Daemen ontvangt geel van Mulder wegens het onderbreken van een gevaarlijke aanval.
34'
De storm van NAC uit de openingsfase is wat gaan liggen. Zowel op de tribune als op het veld gebeurt er wat minder en is het wat minder fel.
31'
Gele kaart voor Vlatko Lazić (NAC Breda)
De derde gele kaart van de wedstrijd komt op naam van Vlatko Lazić. Hij glijdt fors in en is niet alleen aangeslagen, ook ontvangt hij geel van Mulder. De derde van de avond.
27'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
Een totaal onnodige tackle van Sander Duits op de middellijn. Hij komt onbesuisd inglijden en komt goed weg met een gele kaart. Hiermee is hij wel geschorst voor de volgende wedstrijd, tegen Fortuna Sittard.
23'
Ronnie Stam legt de bal voor op Sjoerd Ars, die naar eigen zeggen wordt neergelegd in de zestien. Go Ahead komt ermee weg.
22'
De cijfers zeggen genoeg. 74% balbezit om 26%, 5 schoten tegen 0. NAC is op zoek naar de openingstreffer.
20'
Suk komt dichtbij! De Deventenaar trekt naar binnen en scoort bijna tegen zijn jeugdclub, maar hij schuift van twintig meter net naast.
19'
De pressie die NAC uitoefent op de uitploeg uit Deventer is lastig te behandelen voor Go Ahead. Het is maar de vraag of het thuisteam dat kan volhouden.
15'
NAC kent een zeer fel begin aan de wedstrijd. Het zit er kort op en aanvallend ziet het er opportunistisch en snel uit. De 1-0 hangt in de lucht.
12'
Goed uitgespeelde aanval van NAC Breda. De bal komt uiteindelijk terecht bij Mats Seuntjens, wiens voorzet te scherp is om een medespeler te bereiken.
9'
Daar is de eerste mogelijkheid van de wedstrijd! Danny Verbeek trekt naar binnen en schiet van twintig meter hard richting doel. Er zit niet genoeg richting aan om Theo Zwarthoed te verschalken.
6'
Gele kaart voor Kenny Teijsse (Go Ahead Eagles)
Siemen Mulder, die bekend staat om het forse aantal kaarten dat hij uitdeelt, geeft zijn eerste gele kaart. Terecht is hij wel: Kenny Teijsse kwam grof inglijden.
5'
NAC neemt het initiatief in de openingsfase voor zijn rekening. Go Ahead lijkt het aan het begin compact te houden.
1'
Veertig jaar avondje NAC, er heerst een feestelijke stemming in het Rat Verlegh Stadion. Krijgen de supporters de hoge opkomst uitbetaald?
1'
Coaches Marinus Dijkhuizen en Dennis Demmers hebben zich beperkt tot noodgedwongen wissels voor het duel tussen NAC Breda en Go Ahead Eagles. Twee geblesseerden zijn ten opzichte van de vorige wedstrijden vervangen door twee nieuwe gezichten.

Bij NAC zien we de normale basisrechtsback niet terug op het wedstrijdformulier. Dustley Mulder liep in het vorige duel met Jong PSV een knieblessure op. Zijn vervanger is Vlatko Lazić.

Go Ahead start eveneens met één noodgedwongen wisseling in de basis. Dennis Demmers heeft gekozen voor Jeffrey Rijsdijk als vervanger voor de geblesseerd geraakte Jerry van Ewijk.

De volledige basisopstellingen zijn hier te zien.
Er staat vanavond een wedstrijd op het programma in de subtop van de Jupiler League. Het hervormde NAC Breda ontmoet in eigen huis Go Ahead Eagles, dat op zoek is naar vorm na vier wedstrijden met slechts één punt. Voor de thuisploeg is een gelijkspel genoeg om de periodetitel vast te stellen. Mijn naam is Nino Vermeulen en ik breng verslag uit van dit duel.

Bredanaren pakken vorm op
NAC kende na de degradatie vorig seizoen een ietwat bedenkelijke start onder trainer Robert Maaskant. Het duurde dan ook niet lang voordat hij op straat kwam te staan en er een nieuwe trainer werd aangesteld, onder de naam van Marinus Dijkhuizen. Hij werd even daarvoor ontslagen bij Brentford. Onder Dijkhuizen heeft NAC de vorm weer opgepakt. Sinds zijn aanstelling werd alleen tegen RKC Waalwijk verloren, de rest van de wedstrijden ging gewonnen. Hiermee bezetten de Bredanaren een derde plek op de ranglijst, zes punten van nummer één Sparta Rotterdam. Ook heeft NAC het beste doelsaldo van de gehele Jupiler League.

De laatste wedstrijd van de Brabanders vond plaats op maandag, toen de equipe van Dijkhuizen een klinkende 0-3 overwinning boekten bij Jong PSV. Joey Suk, Mats Seuntjens en Kevin Brands zorgden toen voor de doelpunten. Nogmaals een zege vanavond zou betekenen dat het de tweede periodetitel in ontvangst mag nemen.

Go Ahead valt in een diep dal
Waar Go Ahead het seizoen nog uitstekend begon, is het nu zoeken naar vorm voor de ploeg van Dennis Demmers. Van de laatste vier wedstrijden werden er drie verloren, de laatste tegen Helmond Sport werd gelijkgespeeld. Dit brengt de Deventenaren op een zesde plek in de Jupiler League, een plek waar ze na het goede begin zeker niet voor getekend hadden. Een kenmerkend voorbeeld van de vorm waarin de Eagles verkeren is de uit vorm zijnde Leon de Kogel. Hij produceerde in de eerste twaalf duels die hij dit seizoen speelde evenveel doelpunten, uit de laatste vier wedstrijden haalde de gedeelde topscorer van de Jupiler League maar één doelpunt. Zo is het zoeken naar de juiste vorm in Deventer. Het gelijkspel in eigen huis tegen nummer 10 Helmond Sport mag bijna een opluchting genoemd worden na de drie zeperds daarvoor. Nu is het zaak om door te pakken en de winning ways van het begin van het seizoen te herontdekken.

Twee degradanten in de zoektocht naar directe promotie, onderling tegen elkaar. Siemen Mulder mag het mooiste affiche van de avond in de Jupiler League fluiten. De opstellingen worden hier hier bekendgemaakt.