11.12.2015 14:15

NAC: "Periodetitel slechts bescheiden prijsje"

Nadat NAC Breda in de eerste tien competitiewedstrijden maar liefst zes keer punten verspeelde, gaat het nu weer beter met de degradant. De club kan de tweede periodetitel binnenslepen, maar Jelle ten Rouwelaar geeft toe dat het hier eigenlijk niet om gaat.

"Die periodetitel zou voor ons slechts een bescheiden prijsje zijn", is Ten Rouwelaar eerlijk in gesprek met Voetbal International. "Ons doel gaat verder dan dat. Voor ons telt dat aan het eind van het seizoen de terugkeer naar de Eredivisie een feit is." NAC Breda staat momenteel tweede in de tweede periode, maar kan Sparta, dat al uitgevoetbald is in de periode, inhalen door minimaal een punt te pakken tegen Go Ahead Eagles. Een periodetitel verzekert de winnaar van promotievoetbal aan het einde van het seizoen.

Toch is een gelijkspel niet wenselijk in Brabant, aangezien de ploeg door de matige seizoenstart al achterop is geraakt in de Jupiler League. "Ik heb het gevoel dat iedereen bij ons daarvan wel doordrongen is. Ook de nieuwe trainer Marinus Dijkhuizen speelt daarin een grote rol. Er is in alle opzichten duidelijkheid over waar we naartoe willen: de Eredivisie."

In de laatste zeven wedstrijden verloor NAC Breda slechts één keer, maar de ploeg staat nog steeds zes punter achter op koploper Sparta. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner