12.12.2015 12:13

Pastoor: "Sparta niet klaar na periodetitel"

Sparta had zelf geen enkele invloed meer, maar zonder zelf te spelen in de tweede periode bleven de Rotterdammers bovenaan staan. NAC Breda verloor thuis van Go Ahead Eagles, waardoor Sparta een periodetitel pakte. Voor Alex Pastoor is dit pas de eerste stap.

"We hebben het bonificatiesprintje in de knip, we hebben een dagprijs. Maar de bloemen komen aan de finish", stelde de trainer, die onlangs zijn contract bij de club verlengde, voor de camera van FOX Sports. "Er zit nog meer in. We moeten meer aan ons eigen spel toekomen, ongeacht hoe de wind waait of wat de tegenstander doet. De grootste winst zit in het gedrag van mijn ploeg, die heel stabiel is en niet snel uit het lood geslagen."

Na het wegvallen van Jong FC Twente uit de Jupiler League lukte het de KNVB niet om voor het begin van het huidige seizoen een nieuwe club in de competitie te zetten. Hierdoor is de Jupiler League met een oneven aantal teams begonnen, waardoor er altijd één ploeg vrij is tijdens een speelronde. Dit heeft echter gevolgen voor het verloop van de periodes, aangezien sommige ploegen meer wedstrijden hebben gespeeld dan anderen.

Sparta stond voor de afgelopen speelronde al op acht wedstrijden in de tweede periode, terwijl concurrent NAC Breda met één punt achterstand nog een wedstrijd te gaan had in de periode. Deze verloren de Brabanders dus, waardoor Sparta als koploper afsloot. Met een periodetitel is een ploeg aan het einde van het seizoen verzekerd van promotievoetbal. De Rotterdammers zijn momenteel koploper van de Jupiler League.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner