20:00 uur
NAC Breda
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Nick van der Velden 55. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Stipe Perica 73. / Schot met rechts  (Boldiszar Bödör)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Filip Kostić 90. / Schot met links  (Yoëll van Nieff)

90'
Een enerverende voetbalavond in Groningen zit erop! In de tweede helft bracht Van der Velden de thuisploeg uit een strafschop op voorsprong, maar even later tekende Perica na een heerlijke borstaanname voor de gelijkmaker. In de slotfase maakte NAC de meeste aanspraak op de zege, maar door een prachtige treffer van Kostić ging Groningen met de punten aan de haal.
90'
Het laatste fluitsignaal van Braamhaar heeft geklonken. Het feest kan beginnen voor Groningen, terwijl NAC ontgoocheld het veld verlaat.
90'
Gele kaart voor Michael de Leeuw (FC Groningen)
De middenvelder stormt te vroeg in bij de aftrap van NAC en is hierdoor geschorst voor het duel met Roda JC Kerkrade.
90'
Doelpunt voor FC Groningen, 2:1 door Filip Kostić
Wat een heerlijk slotakkoord! Kostić speelt zichzelf prachtig vrij en schiet vanaf zo'n twintig meter vernietigend voorbij Ten Rouwelaar. De drie punten zijn binnen voor Groningen!
90'
De blessuretijd van de tweede helft bedraagt drie minuten.
89'
Wissel in bij FC Groningen -> Michael de Leeuw
89'
Wissel uit bij FC Groningen -> Krisztián Adorján
87'
Gele kaart voor Filip Kostić (FC Groningen)
Kostić gaat wederom naar de grond in het strafschopgebied, maar Braamhaar ontdekt een schwalbe in de actie van de Groningen-aanvaller.
86'
Oeiii! Burnet met een inschattingsfout, waarna Hooi laag voorgeeft en Verbeek net niet doeltreffend kan uithalen.
83'
Groningen bakt er in de tweede helft niet veel van. De ploeg moet machteloos toezien hoe NAC op jacht gaat naar haar tweede treffer.
81'
Wissel in bij FC Groningen -> Andraž Kirm
81'
Wissel uit bij FC Groningen -> Nick van der Velden
78'
Wissel in bij FC Groningen -> Yoëll van Nieff
78'
Wissel uit bij FC Groningen -> Rasmus Lindgren
77'
Rasmus Lindgren wordt vervangen door Van de Looi. De laatste elf keer dat de Zweedse middenvelder in de basis begon, verloor Groningen niet (7x winst, 4x gelijk).
77'
Wat een matig schot... Poepon heeft alle ruimte om uit te halen, maar schiet huizenhoog over het vijandige doel.
75'
Het wordt er na de gelijkmaker alleen maar leuker op in Groningen. Beide ploegen gaan met nog een kwartier te gaan volle bak voor de overwinning!
74'
Wissel in bij NAC Breda -> Kenny van der Weg
74'
Wissel uit bij NAC Breda -> Gill Swerts
73'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:1 door Stipe Perica
Heerlijk! Perica toont zijn klasse! De aanvaller is omsingeld door Groningen-verdedigers, maar controleert fraai met de borst en schuift langs Bizot.
70'
Wissel in bij NAC Breda -> Danny Verbeek
70'
Wissel uit bij NAC Breda -> Tim Gilissen
67'
Het spel golft de laatste minuten op en neer. NAC toont haar aanvallende intenties, maar dat biedt Groningen ruimte voor de tegenstoot.
64'
Van der Velden wil een vrije trap op het middenveld snel nemen, maar schiet snoeihard tegen Braamhaar aan. De scheidsrechter lacht vervolgens als een 'boer met kiespijn'.
62'
Buijs onderneemt een poging van grote afstand. Het schot van de NAC-verdediger wordt gekraakt en eindigt in de handen van Bizot.
60'
Gele kaart voor Lorenzo Burnet (FC Groningen)
Burnet voorkomt een counter, maar moet dit bekopen met een gele prent. De kaart heeft voor hem geen directe gevolgen.
59'
Een vrije trap van Adorján eindigt op de vuisten van Ten Rouwelaar. NAC denkt via Hooi te kunnen counteren, maar Burnet steekt hier met een overtreding een stokje voor.
58'
Het doelpunt van Groningen betekent dat NAC meer initiatief moet gaan nemen. Het spelbeeld is aan het veranderen.
55'
Doelpunt voor FC Groningen, 1:0 door Nick van der Velden
'Penaltykiller' Ten Rouwelaar heeft geen schijn van kans tegen de snoeiharde trap van Van der Velden, die zijn ploeg op voorsprong zet. De ban is gebroken!
55'
Penalty FC Groningen! Kostić wurmt zich slim langs Gill Swerts en wordt vervolgens in het strafschopgebied neergelegd. Scheidsrechter Braamhaar wijst resoluut naar de penaltystip.
54'
Kans voor Rydell Poepon! Hooi troeft Giliano Wijnaldum af en geeft hoog voor. Bij de tweede paal kan Poepon inkoppen, maar de aanvaller besluit te schieten. Uiteindelijk produceert hij slechts een slap rollertje.
51'
Uitstekende voorzet van Kostić, die zijn directe tegenstander weer eens de baas is. Wederom geen enkele Groningen-speler die attent is voor het doel. De thuisploeg zal scherper moeten zijn bij dit soort situaties.
49'
Een rustig begin van de tweede helft. Beide ploegen starten aftastend...
46'
Zowel Groningen als NAC heeft in de rust niet gewisseld.
46'
45'
De eerste 45 minuten zijn voorbij in Groningen, waar de plaatselijke 'FC' ondanks een overwicht nog niet wist te scoren tegen NAC Breda. Via een tegenstoot kregen de bezoekers zelfs de beste mogelijkheid, maar aanvaller Perica zag zijn rebound van de lijn worden gehaald. Daardoor staat het nog altijd 0-0 in De Euroborg.
45'
Geen extra tijd in de eerste helft. Dat betekent: rust in Groningen.
44'
Groningen zet nog even aan in de slotfase van de eerste helft. De voorzetten vanaf de zijkant laten echter nog flink te wensen over.
42'
Na een goede actie van Kostić krijgt Groningen een hoekschop, waaruit Hateboer ruim voorlangs kopt.
39'
Nu kan Perica vanuit een lastige positie op doel koppen. Bizot weet de poging makkelijk te pareren.
38'
Stipe Perica! De NAC-aanvaller schiet eerst van dichtbij tegen Bizot aan, maar denkt uit de rebound te gaan scoren. De tweede inzet van de Chelsea-huurling wordt echter uitstekend van de lijn gehaald door Groningen-back Hans Hateboer. Vooralsnog de beste kans van het duel.
35'
Wederom claimt het Groningse publiek een strafschop, nadat Adorján tegen een arm zou hebben geschoten...
33'
Penalty? Scheidsrechter Eric Braamhaar staat kort op de situatie en ziet Kees Kwakman een lichte duw geven aan Rasmus Lindgren. Geen strafschop oordeelt de arbiter.
31'
Het eerste half uur is voorbijgevlogen in De Euroborg. Groningen is de dominante ploeg, maar van enorme kansen is nog geen sprake. Aan de andere kant is NAC wel dreigend, maar ook de bezoekers creëerden nog geen uitgespeelde mogelijkheid.
30'
Een volley van Kostić gaat enkele meters over het doel...
29'
Krisztián Adorján breekt namens Groningen door op de linkerflank, maar de voorzet van de Liverpool-huurling is belabberd.
27'
NAC wist de laatste acht wedstrijden niet te winnen en daarom vond er midweeks een crisisberaad plaats bij de Brabantse club. De praatsessie lijkt zijn vruchten af te werpen. De bezoekers leveren immers veel strijd in het eerste half uur.
24'
Flinke kans voor NAC! Boldiszar Bödör geeft laag voor, maar Burnet kan net verdedigen voordat Hooi de bal met een sliding in het doel glijdt.
22'
Botteghin! De centrumverdediger van Groningen torent bij een corner hoog boven iedereen uit en kopt net langs de verkeerde kant van de paal. Dat was de beste kans voor de thuisploeg tot nu toe.
20'
Niet alleen het spel in de openingsfase oogt fris, ook de grasmat in De Euroborg ziet er beter uit dan het de afgelopen maanden heeft gedaan.
18'
Oefff... Lage voorzet van Groningen-aanvaller Kostić, maar Richairo Živković is net iets te laat.
16'
Gevaarlijke vrije trap van Jordy Buijs. Groningen heeft de nodige moeite om uit te verdedigen, maar krijgt hulp van de arbitrage: buitenspel.
14'
Groningen heeft het initiatief in handen, maar de ploeg van trainer Erwin van de Looi creërde nog geen grote kans. NAC gokt vooralsnog op de tegenstoot via de snelle Hooi.
12'
Matić heeft overigens een mondeling akkoord met NAC over een tweejarig contract na dit seizoen. De afspraken die zijn gemaakt, zijn echter nog nergens vastgelegd, waardoor de middenvelder na dit seizoen transfervrij is.
10'
Lekkere poeier van NAC-middenvelder Uroš Matić! Uit een lastige hoek schiet de middenvelder rakelings naast het doel van Bizot.
9'
Elson Hooi is dreigend op de rechterflank van NAC. De snelle vleugelaanvaller was zijn directe tegenstander Lorenzo Burnet al tweemaal de baas, maar beide keren leverde de voorzet niet meer op dan dreiging voor het doel van Groningen.
8'
Nick 'Zidane' van der Velden! De middenvelder staat bekend om zijn loopvermogen, maar hier toont hij zijn techniek. Met een prachtige pirouette à la Zinedine Zidane is hij twee tegenstanders de baas.
7'
Kostić wordt vrijgespeeld na belabberd verdedigen van NAC. De aanvaller heeft echter net iets te veel tijd nodig om een kansrijke voorzet te geven.
5'
Misverstand in de verdediging van Groningen. Doelman Marco Bizot wil de bal vangen, maar Eric Botteghin denkt daar anders over en kopt de bal over zijn eigen achterlijn. Hoekschop aan de andere kant van het veld.
3'
De hoekschop levert niets op, maar zowel de spelers van Groningen als het publiek geven direct vol gas. Leuk begin van de wedstrijd!
2'
Filip Kostić begint heerlijk aan de wedstrijd. De Serviër dolt twee tegenstanders in de hoek van het veld en verdient een hoekschop.
1'
Voorbeschouwing:
Goedenavond beste voetbalvolgers en welkom bij de start van Eredivisiespeelronde 32. Vanavond nemen FC Groningen en NAC Breda het in de Euroborg tegen elkaar op. Met nog drie wedstrijden te gaan staan er voor beide ploegen uiteenlopende belangen op het spel. Groningen strijdt immers om de play-offs om Europees voetbal, terwijl NAC nog altijd moet vrezen voor het ‘degradatiespook’. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal u vanaf de aftrap (20.00 uur) live op de hoogte houden van de laatste ontwikkelingen in Groningen.

Bij de thuisploeg is de sfeer de laatste weken opperbest. Na zeges op Vitesse (3-1), PSV (2-3) en PEC Zwolle (0-1) ontstaat langzamerhand steeds meer geloof in het bereiken van Europees voetbal. Iets wat de afgelopen zeven jaar niet meer plaatsvond in de meest noordelijke provincie des lands. Momenteel staat Groningen op de achtste plaats met een voorsprong van vier punten op PEC Zwolle. Wanneer deze voorsprong niet meer wordt verspeeld, zijn de play-offs een feit voor de ploeg van trainer Erwin van de Looi. Aderlating voor de oefenmeester is de enkelblessure die aanvaller Tjaronn Chery midweeks opliep tijdens de training. Ook doelman Marco Bizot is niet geheel fit.

Bij de bezoekers in Breda is er niet veel reden om met vertrouwen af te reizen naar Groningen. De laatste acht wedstrijden leverden geen overwinning op voor de Parel van het Zuiden en met nog drie wedstrijden te gaan heeft NAC slechts een voorsprong van vier punten op RKC Waalwijk dat onder de degradatiestreep staat. Daarbij opgeteld dat er nog een onderlinge confrontatie tussen NAC en RKC op het programma staat, doet menig NAC-supporter met knikkende knieën vooruitkijken naar de komende weken.

De wedstrijd in Groningen gaat om 20.00 uur van start. Zo’n drie kwartier voor de wedstrijd komen de opstellingen online op Voetbal.com. Deze zijn dan te vinden onder het kopje ‘Wedstrijddetails’.

Ik hoop u terug te zien bij de aftrap van het duel!