11.04.2014 21:55

Kostić schiet Groningen voorbij NAC

Met dank aan Filip Kostić heeft FC Groningen vrijdagavond haar vierde overwinning op rij geboekt. De Servische aanvaller was bij vlagen ongrijpbaar voor tegenstander NAC Breda, versierde een strafschop en tekende in de slotminuut voor het winnende doelpunt (2-1).

De grootste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van NAC-aanvaller Stipe Perica, die ten koste van Danny Verbeek in de basis begon. De huurling van Chelsea lanceerde zichzelf in het strafschopgebied van de thuisploeg en schoot van dichtbij op Marco Bizot, waarna hij de rebound dacht te benutten. Op de doellijn bracht Hans Hateboer echter ternauwernood redding voor Groningen, dat vooral gevaarlijk was via Kostić, maar nauwelijks grote kansen creëerde.

Na de theepauze was het snel raak voor de Noorderlingen. Kostić werd neergelegd in het strafschopgebied door Gill Swerts, waarna Nick van der Velden de terecht gegeven strafschop snoeihard voorbij ‘penaltykiller’ Jelle ten Rouwelaar schoot (1-0). Gevolg was een veranderd spelbeeld, waarbij NAC meer initiatief begon te nemen. Dit resulteerde in de 73e minuut in de gelijkmaker van Perica, die zijn tweede grote kans heerlijk benutte. Na een fraaie borstaanname schoof de jonge spits het leer voorbij Bizot (1-1).
In het vervolg gingen beide ploegen op jacht naar de drie punten en waar NAC de meeste aanspraak maakte op de zege, kregen de bezoekers in de slotminuut de 2-1 om de oren. Filip Kostić speelde zich prachtig vrij, waarna hij vanaf zo’n twintig meter snoeihard raak schoot.

Door de nederlaag blijft NAC in de gevarenzone. De ploeg heeft een voorsprong van vier punten op RKC Waalwijk dat onder de degradatiestreep staat en dit weekeinde nog in actie komt. Over twee weken staat  een onderling duel tussen beide ploegen op het programma. FC Groningen is zo goed als verzekerd van de play-offs om Europees voetbal. De Trots van het Noorden staat op de achtste plaats met een voorsprong van zeven punten op achtervolger PEC Zwolle.

Door: Joey Knobben