12.04.2014 09:28

Ten Rouwelaar: 'Huilen helpt niet'

Hoewel de zorgen van NAC Breda met de week groter worden, blijft aanvoerder Jelle ten Rouwelaar nog altijd positief. ''Ik kan wel gaan huilen of schreeuwen, maar dat helpt niet'', zei de doelman vrijdag na de onfortuinlijke nederlaag in blessuretijd tegen FC Groningen (2-1). ''Ik heb hier een NAC gezien dat ik over 2 weken ook wil zien, dan gaan we 3 punten pakken.''

De club uit Breda staat nog net boven de nacompetitiestreep, maar kan zich in de volgende wedstrijd tegen directe concurrent RKC Waalwijk veilig spelen. ''Dat wordt een finale, daar komen weer andere dingen bij kijken. Gelukkig hebben we het nog in eigen hand.''

Ten Rouwelaar vond dat NAC in de Euroborg meer had verdiend. ''De eerste helft gaven we niet thuis, maar na rust hebben we alles gegeven en waren we de betere ploeg. Ik denk dat we meer hadden verdiend, maar als je zelf de kansen niet afmaakt, weet je met de spelers die FC Groningen heeft dat die goal nog aan de andere kant kan vallen. Dat gebeurt ons de laatste weken iets te vaak.''