1 : 0 Torinfos in de Ticker Quincy Promes 23. / Schot met rechts
2 : 0 Torinfos in de Ticker Luc Castaignos 55. / Schot met rechts
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 76. / Schot met links
3 : 1 Torinfos in de Ticker Dušan Tadić 88. / Penalty

90'
Het zit erop in Enschede. Twente wint met 3-1 van Heracles Almelo. De thuisploeg kwam via Luc Castaignos al snel op 2-0 en zag vlak daarna Jeroen Veldmate een onterechte rode kaart kregen. Het leek een gelopen koers te zijn, maar Twente vergat de wedstrijd te beslissen. Dankzij een fout van Quincy Promes kon Mark Uth de wedstrijd beslissen. Verder dan dat kwam Heracles niet, omdat Dušan Tadić een penalty benutte.
90'
90'
Twee minuten extra tijd!
88'
Doelpunt voor FC Twente, 3:1 door Dušan Tadić
Kiezelhard ramt Tadić de bal achter Pasveer. En daarmee beslist de uitblinker van Twente de wedstrijd. De strafschop kwam tot stand door een overtreding van Bruns op Đorđević. Voordat Bruns de invaller van Twente neerhaalde, was er sprake van een kansenregen. Wonder boven wonder werden die kansen niet benut.
87'
PENALTY TWENTE
84'
Twente met elf man terug op eigen helft, Heracles probeert de aanval te zoeken. Tot nu toe kan de ploeg nog weinig verzinnen om Twente te doen sidderen.
81'
Nog iets minder dan 10 minuten en een paar minuten blessuretijd heeft Heracles om er een slotoffensief uit te persen.
77'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
77'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
77'
Wissel uit bij FC Twente -> Luc Castaignos
77'
Wissel in bij FC Twente -> Luka Đorđević
76'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:1 door Mark Uth
Heracles plotseling terug in de wedstrijd dankzij een schitterend doelpunt van Uth. Op eigen helft krijgt hij zomaar in de voeten gespeeld door Promes. De Duitser gaat op avontuur, slalomt door de Twente-defensie en stuurt daarmee vier Tukkers het bos in. Zijn schot gaat hoog en hard in het doel, en laat Marsman volkomen kansloos.
72'
Tadić zet Promes ter hoogte van de penaltystip in een vrije schotkans. De maker van de 1-0 vergeet de bal richting mee te geven en ziet dat Pasveer de bal makkelijk kan vangen.
72'
Gele kaart voor Mike te Wierik (Heracles Almelo)
71'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
71'
Wissel in bij FC Twente -> Jesús Corona
68'
Even wat opwinding als Castaignos ter aarde stort. Hij zoekt het contact met Pasveer, terwijl de doelman uit wil trappen. De spits doet het veel erger voorkomen dan dat het is.
68'
Gutiérrez en Tadić combineren er lustig op los en betreden het strafschopgebied. Tadić komt uiteindelijk tot een schot, maar hij staat te ver tegen de zijlijn om echt gevaarlijk te worden. Zijn schot is een prooi voor Pasveer.
65'
Als Twente iets scherper omgaat met de ruimte die het momenteel krijgt, dan kan de ploeg uitlopen naar een ruime zege. Heracles is het na de 2-0 en de rode kaart helemaal kwijt.
64'
Heracles wordt zo nu en dan even weggetikt. En dan met name door smaakmaker Tadić. Met een paar fraaie acties legt hij spelers van Heracles in de luren.
62'
Twee man heeft Rosales voor het uitkiezen: Mokhtar of Castaignos. De rechtsback krijgt de bal niet bij één van zijn ploeggenoten, omdat zijn voorzet te slecht is en daardoor een prooi wordt voor Pasveer.
60'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
60'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Christian Dorda
58'
Schitterende vrije trap! Tadić toont zijn handelsmerk maar weer eens. Een vrije trap van ver draait naar rechts en spat uiteen op de kruising.
56'
Rode kaart voor Jeroen Veldmate (Heracles Almelo)
Zuur, heel zuur voor Heracles. Veldmate trekt de doorgebroken Mokhtar naar de grond. Rood is in zo'n situatie uiteraard op zijn plaats, maar de aanvaller van Twente stond in buitenspelpositie en dus had Heracles een vrije trap moeten krijgen in plaats van een rode kaart.
55'
Doelpunt voor FC Twente, 2:0 door Luc Castaignos
Gutiérrez krijgt alle ruimte om de rand van het strafschopgebied van Heracles op te zoeken. Hij geeft de bal op tijd aan de startende Castaignos. De spits van Twente komt oog in oog met Pasveer. Zijn eerste inzet kan nog gekeerd worden door de goalie, maar in de rebound is Pasveer alsnog geklopt.
53'
De 'storm' van de eerste minuten in de tweede helft is gaan liggen. Heracles op dit moment met een fase van veel balbezit.
48'
Spel golft ineens even heen en weer. Behalve de kans van Linssen, komt ook Twente een paar keer dreigend richting het doel van Heracles. Het ontbreekt de Tukkers aan accuratesse in de pass.
47'
Heracles goed uit de startblokken. Linssen is los van de defensie van Twente, maar de pass op de Heraclied is net iets te hard.
46'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Kwame Quansah
46'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
46'
45'
Twente leidt met 1-0 en op basis van een sterke openingsfase is dat terecht. Na de 1-0 van Promes zakte het niveau van de thuisploeg ver terug en kwam Heracles iets beter in het spel. Verder dan een paar speldenprikjes kwamen de Almeloërs niet. Als Hercles het spel in de tweede helft weet te verbeteren, zijn er best kansen voor de ploeg van Jan de Jonge.

Graag tot straks in de tweede helft!
45'
44'
Meer dan een afzwaaier levert de vrije trap niet op en stevenen de ploegen af op een 1-0 ruststand.
44'
Twente mag op slag van rust nog aanleggen voor een vrije trap op een gunstige plek.
37'
Pasveer voorkomt 2-0! Promes met een hard schot in de rechterhoek. De bal lijkt keihard tegen de touwen te gaan, ware het niet dat Pasveer een uitstekende reflex in huis heeft. De doelman is boos op zijn defensie, omdat Heracles niet voor het eerst in deze wedstrijd slecht staat te verdedigen.
36'
Mokhtar heeft te veel tijd nodig om uit te halen. De vleugelaanvaller krijgt de bal in zijn voeten, omdat Heracles slecht uitverdedigt. Hij doet echter niets met deze mogelijkheid.
34'
Daar komt Veldmate heel erg goed weg. Met een compleet mislukte pass stelt hij Twente bijna in staat om voor de 2-0 te tekenen. De verdediger weet zijn fout net op tijd te herstellen.
30'
Ruim een half uur onderweg in de Grolsch Veste. Twente op 1-0, maar Heracles weet ondertussen beter de gang naar het doel van de gastheren te vinden.
30'
Bij Twente loopt Koppers zich warm, omdat Schilder niet helemaal okselfris meer is.
29'
Cziommer heeft dit wel eens beter gedaan in zijn carrière. Van ver heeft hij niet meer dan een afzwaaier in huis.
27'
Uth doet bijna wat terug! Met een beetje geluk krijgt Uth de bal in zijn voeten. Hij pingelt zich door een meute Twente-spelers en haalt uit. Zijn schot in de lange hoek wordt gepakt door Marsman.
25'
De treffer van Promes betekent alweer zijn negende competitietreffer en dat is toch knap voor een speler die vorig seizoen nog met Go Ahead Eagles in de Jupiler League speelde.
23'
Doelpunt voor FC Twente, 1:0 door Quincy Promes
Kwame Quansah levert ongelukkig in, Twente neemt over en het eindstation van de aanval is Quincy Promes. De aanvaller van de Tukkers krijgt van Davidson alle tijd om uit te halen en dat doet Promes met verve. Een schot in de lange hoek is onhoudbaar voor Pasveer en dat bekent de voorsprong voor Twente.
22'
Opeens is daar Heracles! Een uitstekende voorzet vanaf rechts door Rosheuvel stelt Te Wierik in staat om de bal in te koppen. Dat vergeet hij en kan Twente opgelucht adem halen.
20'
De hoekschop levert ook nog bijna een doelpunt op. Twente neemt de corner kort en via een steekpass op Mokhtar ontstaat er plotseling een kans. Het is echter weer Veldmate die erger voorkomt van Heracles door de pass richting Castaignos te onderscheppen.
19'
Promes probeert het maar eens van ver. Zijn schot levert een hoekschop op.
15'
Twente heeft het in het eerste kwartier goed onder controle. De ploeg kwam al een paar keer dreigend voor het vijandelijke doel en heeft tot nu toe weinig te duchten van Heracles. De gasten hanteren te veel de lange bal.
14'
Schilder bekroont een fraaie aanval niet. Tadić geeft Rosales met een fraai hakje alle tijd om de bal voor te geven. Uiteindelijk belandt de bal bij Schilder, die de bal niet goed raakt en daardoor gaat de bal naast.
11'
Castaignos! De spits ontdoet zich makkelijk van Veldmate en betreedt het strafschop. Zijn schot gaat naar de korte hoek, maar Pasveer redt met de voet.
8'
Weer reageert Veldmate attent. Hij onderschept een scherpe pass op Castaignos vakkundig en voorkomt daarmee dat de spits van Twente door kan op het doel van de Almeloërs.
7'
Het spel ligt even stil vanwege een flinke bloedneus van Linssen.
4'
Het is Veldmate die de bal van de lijn kopt. Doet hij dat niet, dan had Castaignos de bal voor het inkoppen.
4'
Van de lijn! Heracles staat even te slapen bij een snelle ingooi van Twente. Een voorzet vanaf links kan maar net van de lijn worden gekopt door de bezoekers.
1'
Eerste kansje voor Heracles is al een feit. Een verre ingooi valt precies voor de voeten van Linssen. Hij haalt meteen uit en ziet zijn schot in de handen van Marsman belanden.
1'
Heracles heeft afgetrapt en daarmee is de Eredivisie weer begonnen.
1'
Goedenavond! Welkom bij de hervatting van de tweede competitiehelft. De Eredivisie begint vanavond met de Twentse derby tussen FC Twente en Heracles Almelo. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van het duel, dat om 20.00 uur begint.

Op papier is het treffen tussen Twente en Heracles een echte derby, Enschede ligt immers op een klein half uurtje rijden van Almelo. Maar is Twente - Heracles in de praktijk nog wel een derby? Dat lijkt er niet op, tenminste de wedstrijd lijkt niet echt te leven bij de supporters van Heracles. Waar je bij deze derby een bomvol uitvak verwacht, is het vak van de Almeloërs slecht gevuld. Van de 1200 beschikbare kaarten stuurde Heracles vijfhonderd tickets terug naar Twente. Dat betekent meer kaarten voor Twente, maar ook de thuisclub had eerder vandaag nog beschikbare kaarten.

Weinig transferperikelen

De wel aanwezige supporters gaan vanavond zien hoe beide ploegen uit de winterstop zijn gekomen. Zowel Twente als Heracles beleefde op spelersgebied een vrij rustige winterstop. Bij Twente kwam aanvaller Torgeir Børven over van het Noorse Valerenga. Hij zit vanavond op de bank. Bij Heracles werd gisteren Berry Powel verwelkomd. De 33-jarige aanvaller is op amateurbasis aan de selectie toegevoegd, maar is vanavond nog niet speelgerechtigd.

Deze week werd wel bekend dat Twente in zee gaat met investeringsgroep Doyen Sports Group. De investeringsgroep geeft Twente financiële injecties in ruil voor een percentage van de transfersom van sommige Twente-spelers. Doyen investeert echter niet in spelers, maar in de club. Het eerste doel van Twente en Doyen is de bouw van een nieuw trainingscentrum.

Garantie voor doelpunten

Twente - Heracles staat de laatste drie wedstrijden garant voor veel doelpunten. In die duels werd er elke keer maar liefst vijf keer gescoord. In 2011 haalde Twente met 5-0 uit, een jaar later was Heracles met 2-3 te sterk en afgelopen jaar trok Twente met 3-2 aan het langste eind. Eerder dit seizoen was Twente in Almelo met 3-0 te sterk.

Rasmus Bengtsson, Kyle Ebecilio en Dušan Tadić waren in het Polman Stadion de doelpuntenmakers. Dit drietal is er vanavond ook weer bij en beginnen in de basis, die weinig verrassingen kent. Quincy Promes is terug van een knieblessure en dat gaat ten koste van Jesús Corona. Bij Heracles vervangt Kwame Quansah de zieke Ben Rienstra. Benieuwd de complete opstelling van Twente en die van Heracles? Klik linksboven op de button 'Wedstrijddetails'.

Ik zie u om 20.00 uur graag terug als de ploegen aftrappen in Enschede. Tot straks!