20.01.2014 14:30

Rode kaart met een vleugje buitenspel

Het zit ook niet altijd mee..
Het zit ook niet altijd mee..

Voetbal kent in elk seizoen, in elke speelronde en in elke wedstrijd winnaars en verliezers. Niet alleen qua uitslag, maar ook qua veldspel. De ongelukkigen in een speelronde maken alsnog kans op een prijs: Schlemiel van de Week!

Tien minuten na rust. Je staat met 2-0 achter en in de kleedkamer ben je net opgepept door je trainer. De aansluitingstreffer maken, dat is het doel. Met je team strijden en alsnog gaan voor die punten. Een teamgenoot lijdt dom balverlies op het middenveld en dan gaat het snel. Een prima steekbal door het midden en jij bent de enige die er nog iets aan kan doen. Ik stel jullie voor aan Jeroen Veldmate, verdediger van Heracles Almelo.

Met een uiterste krachtinspanning probeer je Youness Mokhtar tegen te houden. Een watervlugge speler, maar wel een lichtgewicht. Zoals in elk duel zoek  je contact met je tegenstander. Zachtjes aan het shirt of een arm trekken, dat gebeurt wel vaker. Nu is Mokhtar echter doorgebroken, en nadat je hem zachtjes aan zijn arm trekt gaat de speler van FC Twente neer. Verdorie. Reinold Wiedemeijer komt al aanlopen met zijn boekje en haalt er een rode kaart uit. Verdorie.

De kans om een nederlaag te ontlopen lijkt na je rode kaart wel nihil. Vloekend – verdorie – zoek je de kleedkamer op. Er staat een televisie. Je zit net op tijd voor de buis om te zien dat Dusan Tadic de vrije trap neemt. Hij krult de bal schitterend richting de rechterkruising. Verdor.. nee, op de paal! Een geluk bij een ongeluk. Dan herhaalt FOX Sports jouw vervelende moment. Een ruk aan de arm, een vallende Mokhtar en een rode kaart. Maar het beeld blijft even stilstaan. Er verschijnt een witte lijn onder jouw voeten en die dekselse speler van FC Twente loopt aan de verkeerde kant van die lijn! Buitenspel! Verdorie..

Door: Jos Boesveld

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner