1 : 0 Torinfos in de Ticker Juan Agudelo 24. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Denis Mahmudov 74. / Kopbal  (Mustafa Saymak)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Fred Benson 77. / Schot met rechts  (Jesper Drost)

90'
90'
Ayoub lost het laatste schot van deze avond op het doel van Boer maar laatstgenoemde kan de zachte inzet makkelijk vangen. Zo verliest Utrecht met 2-1 van PEC.
90'
De thuisploeg heeft nog vier minuten blessuretijd om minimaal een punt aan dit duel over te houden. De defensie van PEC houdt tot dusver echter goed stand en zo lijken de Zwollenaren hier voor het eerst in 31 jaar te winnen.
89'
Een afgeslagen corner komt bij de vrijstaande Dorda terecht. Hij besluit uit te halen maar hij raakt de bal compleet verkeerd. De poging gaat dan ook ruim naast.
86'
Druk van de thuisploeg nu. Enkele gevaarlijke voorzetten en corners leveren mogelijkheden maar geen doelpunt op voor de mannen van Wouters. Ze hebben nog vijf minuten om een nederlaag te voorkomen en doen hier alles aan.
85'
Na een tweejarig verblijf in Canada keert Koevermans vanavond terug op de Nederlandse velden. Wouters gaat alles of niets spelen en haalt verdediger Delpierre van het veld.
85'
Wissel in bij FC Utrecht -> Danny Koevermans
85'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Matthieu Delpierre
83'
De Ridder is woest omdat hij van mening was dat hij een strafschop verdiende na een gemeende duw. Er is echter weinig aan de hand en dus moet De Ridder oppassen dat hij na zijn felle reactie niet zijn tweede gele kaart krijgt.
80'
Net als in de eerste helft schiet Van Hintum de bal riskant over zijn eigen goal heen. De voorzet van Oar was gevaarlijk en dus had Van Hintum weinig keus. Gelukkig voor hem belandt het leder niet achter Boer in de goal.
79'
Scheidsrechter Sanders kan bij de Utrecht-aanhang weinig goeds meer doen en de spreekkoren galmen door het stadion. Een oproep van de stadionspeaker om zich hiervan te onthouden, lijkt effect te hebben.
77'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:2 door Fred Benson
Benson zorgt voor de Zwolse voorsprong! Na een corner belandt de bal via de kluts bij Benson. Die bedenkt zich niet en schiet uit de draai raak. Ruiter krijgt er nog wel een hand tegenaan maar kan een doelpunt niet meer voorkomen. Zo draait Zwolle deze wedstrijd in een paar minuten volledig om!
76'
Gele kaart voor Steve De Ridder (FC Utrecht)
De Ridder is woest op de grensrechter en laat dit weten ook. Sanders geeft hem daarom geel.
74'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Denis Mahmudov
En daar is de gelijkmaker al! Met zijn eerste balcontact kopt Mahmudov op fraaie wijze de bal achter Ruiter. De voorzet van Saymak was perfect voor de invaller van PEC Zwolle die zo zijn eerste doelpunt namens de Zwollenaren maakt.
72'
Sainsbury heeft het veld geblesseerd moeten verlaten en dus loopt zijn debuut niet zoals hij zich dat had voorgesteld. Na de wissel gaat PEC vol op jacht naar een doelpunt en gaat het met drie verdedigers spelen.
72'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Denis Mahmudov
72'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
71'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
71'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mateusz Klich
70'
Saymak stond op het punt gewisseld te worden, maar die wissel gaat voorlopig niet door als Sainsbury tijdelijk geblesseerd is.
66'
Gele kaart voor Joost Broerse (PEC Zwolle)
Broerse moet een foute pass van een medespeler herstellen middels een overtreding op Agudelo. Zijn onbenullige sliding wordt bestraft met geel, terecht.
64'
De thuisploeg laat zich na de rode kaart van Sarota inzakken en gaat op de counter loeren. Het is nu aan PEC om het spel te maken.
61'
Het Utrechtse publiek is het duidelijk niet eens met de beslissing van Sanders en laat dit weten middels fluitconcerten. Utrecht zal de hulp van het publiek nog nodig hebben om de overwinning over de streep te trekken.
58'
Rode kaart voor Adam Sarota (FC Utrecht)
Utrecht moet verder met tien man! Sarota neemt de bal verkeerd aan en probeert zijn fout te herstellen met een sliding. Hij raakt hierbij de voet van Fernandez en Sanders besluit dat het rood is. Dat lijkt wat zwaar gestraft.
56'
Saymak weet met een vrije trap het hoofd van verdediger Sainsbury te vinden maar de Australiër staat buitenspel en dus houdt het op voor Zwolle.
52'
De sfeer in de Galgenwaar zit er aan het begin van de tweede helft eigenlijk voor het eerst lekker in. De supporters van Utrecht moedigen hun elftal aan om de tweede goal te maken.
48'
De Ridder raakt de lat! Vlak na rust is Utrecht direct gevaarlijk! De Ridder maakt ruimte voor het schot en haalt uit vanaf randje zestien. Zijn poging spat via de handen van Boer hard uiteen op de lat en dus zwijnt Zwolle.
48'
De bal rolt weer in Utrecht en er is in de rust flink gewisseld.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thanasis Karagounis
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Christian Dorda
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Jordy van der Winden
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Gevero Markiet
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kai Heerings
46'
45'
De eerst helft in Utrecht werd gekenmerkt door veel slordigheden en weinig grote kansen. De thuisploeg was iets sterker en staat dan ook verdiend met 1-0 voor. Amerikaans international Agudelo maakte zijn eerste treffer in Utrechtse dienst en deed dit op fraaie wijze. Zijn schot vloog snoeihard in de kruising. PEC kon aanvallend weinig creëren en behoudens een harde uithaal van Saymak werd Ruiter niet getest.
45'
45'
Vlak voor het rustsignaal krijgt Zwolle nog een vrije trap. De trap van Broerse vliegt langs alles en iedereen en wordt eenvoudig gepakt door Ruiter.
42'
Karagounis heeft het veld na een korte behandeling weer betreden en lijkt verder te kunnen.
40'
Karagounis blijft met pijn aan het hoofd op het veld achter na een duel met de Fransman Delpierre. Het is te hopen voor PEC dat de aangeslagen Griek door kan.
38'
Een voorzet van Van de Maarel wordt door Boer attent gepakt bij de eerste paal. Zo zorgt de verdediger weer voor enig gevaar namens de thuisploeg.
34'
Voor het eerst deze avond moet Ruiter echt in actie komen. Saymak snelt het strafschopgebied van Utrecht in en haalt hard uit vanaf de rand van dit gebied. Het schot in de korte hoek wordt door Ruiter naast getikt.
32'
Heel Utrecht schreeuwt om een strafschop als Drost hands maakt in het strafschopgebied. Toornstra lijkt de bal tegen de hand van de verdediger aan te schieten, maar Sanders geeft geen strafschop.
28'
Agudelo levert de bal van binnen het zestienmetergebied bij De Ridder. Zijn aanname is niet goed en dus wordt de hoek om te scoren erg moeilijk. Dankzij goed optreden van Boer lukt dit dan ook niet. Zo blijft de thuisploeg gevaarlijk.
24'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Juan Agudelo
Agudelo maakt op schitterende wijze zijn eerste doelpunt voor FC Utrecht! Nadat Zwolle de bal zomaar inlevert bij Ayoub, kan Oar er na een pass van Ayoub aan de linkerkant vandoor. Zijn voorzet wordt door de debutant Sainsbury niet goed verwerkt en komt terecht bij Agudelo. Die draait weg van zijn man en schiet de bal vanaf een metertje of veertien afstand snoeihard in de kruising.
22'
Agudelo besluit vanaf een meter of 25 maar eens uit te halen maar hij ziet zijn inzet ruim naast het doel van Zwolle-doelman Boer verdwijnen.
20'
Toornstra zorgt voor gevaar als hij door de Zwolse verdediging slalomt en op goal wil schieten. Zijn compleet mislukte schot vliegt echter ruim naast.
17'
Klich speelt Fernandez aan in het strafschopgebied en de spits van Zwolle heeft veel ruimte. Fernandez' actie mislukt echter volledig en dus levert het voor PEC niets op. Daar had hij meer mee moeten doen!
17'
De bezoekers krijgen in kort tijdsbestek drie corners achter elkaar, maar alle drie blijven ze zonder gevaar. Zo zijn er nog geen grote kansen te noteren geweest in Utrecht.
14'
Wat een verschil vanavond in Utrecht qua entourage vergeleken met afgelopen zondag toen Ajax op bezoek kwam. Er zijn veel lege plekken in het stadion en de sfeer is nog niet top.
10'
Van Hintum werkt de bal bijna in het eigen doel! Oar heeft vanaf de linkerflank een prima voorzet in huis die gevaarlijk de zestien in zeilt. Van Hintum schiet de voorzet vervolgens over zijn eigen doel heen, maar het zag er gevaarlijk uit. Zo'n bal moet je wel goed raken.
8'
Het is met name de thuisploeg die in de openingsfase het spel probeert te maken. Doordat veel passes niet aankomen, oogt het echter allemaal slordig.
4'
Gravenbeek mag blij zijn dat scheidsrechter Sanders de kaarten voorlopig op zak houdt. Na een goede individuele actie van Oar, waarna er voor Utrecht veel ruimte ligt, haalt Gravenbeek hem naar de grond. Zo komt er een einde aan de aanval van Utrecht en ontsnapt de speler van Zwolle aan een kaart.
3'
Danny Koevermans zit bij de thuisploeg voor het eerst op de bank. Wellicht maakt de oud-international vanavond zijn rentree op de Nederlandse velden.
1'
PEC Zwolle heeft afgetrapt in de Galgenwaard, dat lang niet uitverkocht is. De regen komt met bakken uit de lucht maar we zijn begonnen!
1'
Welkom bij het duel FC Utrecht – PEC Zwolle dat op deze laatste avond van de huidige midweekse speelronde op het programma staat. De wedstrijd wordt gespeeld in Stadion Galgenwaard en start om kwart voor zeven. Scheidsrechter tijdens de confrontatie is Jeroen Sanders. Mijn naam is Roel Egberts en ik doe vanavond voor u live verslag van deze partij.

Huidige positie
Het duel tussen FC Utrecht en PEC Zwolle gaat tussen de nummer negen en de nummer twaalf van de ranglijst. De thuisploeg heeft in dit kalenderjaar nog geen overwinning in competitieverband bij kunnen schrijven. De laatste keer dat het elftal van coach Jan Wouters in de Eredivisie won, was tijdens de thuiswedstrijd tegen NEC daterend van zes december 2013. Vanwege de vele blessuregevallen waarmee Utrecht het hele seizoen al heeft te kampen, heeft de ploeg moeite om te presteren. Het behaalde punt tegen Ajax van vorige week werd door de Utrechtenaren dan ook gevierd als een overwinning. PEC begon het seizoen zo fantastisch maar zag aan het einde van het afgelopen kalenderjaar de ploegen onderin snel dichterbij komen. De dip waarin het team zat, lijkt inmiddels na twee overwinningen op rij weer te boven en van de degradatiezone is enigszins afstand genomen. Winnen de Zwollenaren vanavond ook, dan zijn de onderste regionen van de ranglijst voorlopig definitief uit zicht. Tot dusver won het elftal uit Zwolle zeven keer, speelde het zeven keer gelijk en verloor het zeven keer.

Statistieken
De confrontatie tussen Utrecht en PEC stond in Eredivisieverband in Utrecht dertien maal eerder op het programma. Van deze ontmoetingen wonnen de bezoekers er slechts één: 31 jaar geleden werd het 2-3 voor de Zwollenaren. Vorig seizoen werd het in de Galgenwaard 1-1. De doelpuntenmakers van vorig jaar, Edouard Duplan en Darryl Lachman, zijn vanavond beiden geblesseerd. Eerder dit seizoen eindigde de wedstrijd in Zwolle ook in 1-1. Willem Janssen en Stef Nijland zorgden destijds voor de doelpunten. PEC Zwolle-speler Joost Broerse, die afgelopen zijn contract met een jaar verlengde, speelde in het verleden vijf jaar voor FC Utrecht.

Selecties
Naast de geblesseerden Lachman en Duplan missen beide trainers vanavond nog de nodige spelers. Wouters kan niet beschikken over Dave Bulthuis, Willem Janssen, Johan Mårtensson, Cedric van der Gun en Jacob Mulenga, allen in verband met blessures. Zijn collega Ron Jans kan geen beroep doen op Maikel van der Werff, Leroy Labylle, Kamohelo Mokotjo en Ryan Thomas, ook zij zijn geblesseerd. De Australiër Trent Sainsbury maakt daarom vanavond zijn debuut voor PEC. Verdediger Sainsbury kwam afgelopen vrijdag over van het Australische Central Coast Mariners en start direct in de basis. De complete opstellingen van FC Utrecht en PEC Zwolle zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijddetails’.