05.02.2014 13:56

PEC-aanwinst begint in de basis

Trent Sainsburg begint donderdagavond in de basis. PEC Zwolle neemt het dan op tegen FC Utrecht. De Australische verdediger, koud vijf dagen binnen, profiteert van de blessures van Maikel van der Werff en Darryl Lachman.

De 22-jarige Sainsbury maakt op trainer Ron Jans een goede indruk. Twijfels om hem op te stellen zijn er dan ook niet. "Er zit een frisse kop op en de oogjes glinsterden toen hij hoorde dat hij meteen moest spelen." Het aantal blessures is in de week verder toegenomen, naast Van der Werff, Lachman en Mokotjo (dinsdag geopereerd aan de knie) zijn ook Ryan Thomas (heup) en Leroy Labylle (scheenbeen) afwezig.

Het betekent dat vooral in de achterhoede de keuzes beperkt zijn, Giovanni Gravenbeek krijgt een plaats op het middenveld. Toch denkt Jans dat zijn team in Utrecht punten kan pakken. "We hebben een goed elftal staan, bovendien speelt Utrecht ook met de nodige nieuwelingen. Die hebben het uitstekend gedaan tegen Ajax, maar voor hun is de wedstrijd tegen PEC Zwolle ook een ander verhaal."

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner