07.02.2014 10:52

Amerikaan Agudelo: "Alles in mijn stijl is Colombiaans"

Daley Blind (l.) in duel met Juan Agudelo (r.) tijdens FC Utrecht - Ajax. (2-2-2014)
Daley Blind (l.) in duel met Juan Agudelo (r.) tijdens FC Utrecht - Ajax. (2-2-2014)

Juan Agudelo bewees tegen PEC Zwolle zijn klasse. De Amerikaan, die geboren is in Colombia, draaide weg van zijn tegenstander en schoot de bal snoeihard tegen de touwen. 

De 21-jarige Amerikaanse international Juan Agudelo heeft pas drie keer meegedaan bij FC Utrecht, maar vormt inmiddels een levensgevaarlijk koppel met Steve De Ridder. De in Colombia geboren spits is balvast, beweeglijk en heeft een goed schot. Agudelo is de jongste doelpuntenmaker ooit in het Amerikaanse team.

"Op mijn achtste ben ik vanuit Colombia naar New Jersey verhuisd, omdat mijn moeder hertrouwde met een Amerikaanse man. Op mijn veertiende ging ik al uit huis, omdat ik werd uitgekozen voor een highschoolteam. Al snel kwam ik in de nationale jeugdploeg”, zegt Agudelo in gesprek met De Telegraaf.

Agudelo ziet zichzelf als een Latijns-Amerikaanse voetballer. "Alles in mijn stijl is Colombiaans, mijn bewegingen, mijn acties. Alleen in mijn kracht, snelheid én mentaliteit ben ik een Amerikaanse voetballer.” Agudelo was blij met zijn treffer tegen PEC, maar kon niet tevreden over het resultaat. "Het was een mooie goal, maar toch ben ik erg teleurgesteld. Ik had zo graag voor het eerst gewonnen met FC Utrecht. Alles veranderde na de rode kaart voor Sarota. Dat was een slechte beslissing.”

Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner