15.12.2013 18:35

Doelpuntrijk half uur genoeg voor uitoverwinning PSV

Memphis Depay was weer belangrijk voor PSV.

In Eindhoven hebben ze er maar liefst 143 dagen op moeten wachten, maar op bezoek bij FC Utrecht was het eindelijk zover. PSV wist weer eens een uitwedstrijd in winst om te zetten en dat deed met ruime cijfers. In de Domstad werd Utrecht op een 1-5 over de knie gelegd, terwijl PSV na een half uur al vier keer had gescoord.

Er werd een moeilijke middag in Utrecht voorspeld voor PSV, maar na vier minuten opende Adam Maher al de score. De middenvelder wilde vanaf links voorzetten, maar zag tot zijn verbazing de bal in de verre hoek verdwijnen. Niet veel later stond het alweer 0-2, toen Memphis Depay alert was na een schot van Jürgen Locadia. FC Utrecht leek rijp voor de slacht, maar een domme overtreding van Karim Rekik in het strafschopgebied leek de thuisploeg terug in het zadel te helpen. Steve de Ridder miste de penalty echter, waardoor het bij 0-2 bleef. PSV rechtte de rug, bleef aanvallen en had binnen een half uur een comfortabele voorsprong van 4-0 te pakken dankzij een treffer van Locadia en de tweede van Depay.

In de tweede helft vond PSV het wel best en dat kwam het spel niet ten goede. FC Utrecht kreeg genoeg kansen, maar kon geen snelle aansluitingstreffer scoren. Toen De Ridder zijn tweede gele kaart kreeg na een schwalbe leek het helemaal voorbij, maar opeens was daar Dave Bulthuis, die een solo langs de zijlijn knap afrondde. FC Utrecht kreeg nog kansen op de 2-4, maar zag dat PSV vlak voor tijd nog een penalty kreeg. Bulthuis uitte zijn frustratie, kreeg een tweede gele kaart en een penalty tegen. Utrecht-doelman Robbin Ruiter was stond echter op zijn post om de vijfde treffer te voorkomen. Hij haalde de bal uit de linkerhoek, maar moest enkele minuten later toch vissen. Maher besloot met zijn tweede treffer van de avond de wedstrijd.

Door de overwinning kan PSV de weg naar boven weer langzaamaan opzoeken. De ploeg staat nog steeds dertien punten achter op koploper Vitesse, maar deze overwinning zal vertrouwen geven. FC Utrecht blijft ondanks de nederlaag boven PSV staan, maar mist nu de aansluiting met de subtop.