28.09.2013 22:29

FC Utrecht en Roda JC delen punten in doelpuntenspektakel

De wedstrijden van Roda JC zijn dit seizoen een garantie voor doelpunten. In de eerste zeven speelrondes leverde een duel met de Limburgers gemiddeld vier doelpunten op. Dit gemiddelde werd zaterdagavond opgekrikt. FC Utrecht en Roda JC hielden het tot de laatste minuut spannend en schotelden het publiek in de Galgenwaard een waar doelpuntenspektakel voor. Beide ploegen kwam drie maal tot scoren: 3-3.

In een enerverende wedstrijd was FC Utrecht na 90 minuten de morele winnaar. De thuisploeg kwam in het duel weliswaar twee keer op voorsprong, maar mocht nog van geluk spreken dat het een punt overhield aan het duel met Roda JC. Pas een paar minuten voor tijd poetsten de Utrechters een 2-3 achterstand weg. Jens Toornstra, de aanvoerder van FC Utrecht, schoot kort voor tijd met een rake vrije trap de gelijkmaker tegen de touwen.

Krisztián Németh eiste in de eerste helft een hoofdrol op zich door de 1-1 te maken en even later een penalty te missen. Na een kwartier spelen was FC Utrecht op voorsprong gekomen door een doelpunt van Cedric van der Gun. Hij tikte van dichtbij de 1-0 binnen op aangeven van Steve de Ridder. Na een halfuur spelen maakte Németh met een rake kopbal gelijk, maar verzuimde hij even later om een strafschop te benutten. De thuisploeg profiteerde optimaal van de misser van de Hongaarse spits van Roda JC en maakte een paar minuten voor de theepauze de 2-1.
De 2-1 kwam op naam van Roda JC-doelman Filip Kurto, die onbedoeld een eigen doelpunt maakte. Jens Toornstra schoot een vrije trap op de kruising, waarna de bal via het hoofd van Kurto alsnog het doel in ging. Toch lukte het de Utrechters niet om de voorsprong vast te houden: de tweede helft begon Roda JC beter te spelen en maakte de ploeg van trainer Ruud Brood verdiend de 2-2 en 2-3. Mark Jan Fledderus en Németh zorgden voor de doelpuntenproductie en leken de drie punten mee naar Kerkrade te nemen. Jens Toornstra stak daar echter een paar minuten voor tijd een stokje voor, door met een rake vrije trap - zonder de hulp van Kurto - de 3-3 te maken.