27.10.2013 17:17

Zwak Feyenoord imiteert concurrentie en verspeelt dure punten

Feyenoord heeft zondagmiddag verzuimd om de koppositie in de Eredivisie te veroveren. De Rotterdammers lieten zich in De Kuip verrassen door Heracles Almelo, dat met 1-2 won. Niet alleen verloor het team van Ronald Koeman de wedstrijd, maar ook sterkhouder Graziano Pellè. De Feyenoord-aanvoerder werd één minuut voor tijd met rood naar de kant gestuurd, nadat hij een kopstoot aan Mike te Wierik uitdeelde.

Eerder dit weekend verspeelden concurrenten Ajax, PSV en FC Twente dure punten en daar had Feyenoord optimaal gebruik van kunnen maken. Na minder dan een minuut spelen had de club uit Rotterdam al op voorsprong kunnen komen. Een mislukte buitenspelval van Heracles zorgde ervoor dat Pellè vrij voor doelman Remko Pasveer kwam. De Italiaan had de keuze tussen een schot en het aanspelen van een medespeler en koos voor de eerste optie. Dat kwam hem duur te staan, want zijn inzet eindigde een metertje naast de verkeerde kant van de paal.

Ook Bruno Martins Indi kon in de beginfase van de wedstrijd niet voor de openingstreffer zorgen. De verdediger kreeg na een goede actie van Lex Immers een schietkans van tien meter, maar scoorde niet. Het was Pasveer die zijn ploeg op de been hield door knap redding te brengen op de inzet van Martins Indi. Aan de andere kant was Heracles zelden gevaarlijk, maar kwam het vlak voor rust wel op voorsprong.

Het was Miquel Nelom die per ongeluk zijn eigen doelman passeerde. Een zwakke corner van Iliass Bel Hassani kwam per toeval op het been van de linksback van Feyenoord, waarmee hij de 0-1 maakte. Het antwoord van Feyenoord liet echter niet lang op zich wachten: met een prachtig schot zette Jean-Paul Boëtius nog voor rust de gelijkmaker op het scorebord. Heracles-doelman Pasveer kon alleen maar naar het schot kijken, dat via de onderkant van de lat in de kruising vloog.

Feyenoord-trainer Ronald Koeman zal in de rust ongetwijfeld tegen zijn spelers hebben gezegd dat zij bij winst de koppositie in de Eredivisie veroveren, maar in de tweede helft ging het mis voor de Rotterdammers. Na een klein uur spelen kwamen de bezoekers uit Almelo voor de tweede keer op voorsprong. Met een hard schot, dat via de binnenkant van de paal erin vloog, maakte Mikhail Rosheuvel de 1-2.

Met onder andere de inbreng van John Goossens en Otman Bakkal probeerde de thuisploeg in het vervolg van de wedstrijd de gelijkmaker te forceren, maar die kwam er niet. De deceptie werd voor Feyenoord in de laatste minuut van de wedstrijd alleen nog maar groter, toen Pellè van het veld werd gestuurd. De gefrustreerde Italiaan deelde een kopstoot uit aan Te Wierik en dat kwam hem op een rode kaart te staan.

Door de nederlaag tegen Heracles heeft Feyenoord niet geprofiteerd van het puntenverlies van de concurrenten. De Rotterdammers blijven met 17 punten steken op de achtste plaats in de Eredivisie. Heracles Almelo stijgt van de vijftiende naar de twaalfde plaats en heeft maar vijf punten minder dan koploper FC Twente.