1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 38. / Schot met links  (Ruud Vormer)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 65. / Kopbal  (Ruben Schaken)

90'
Samenvatting

Feyenoord heeft een eenvoudige zege op RKC Waalwijk geboekt. Het spelbeeld in de tweede helft bleef onveranderd. Na een uur spelen kreeg invaller Daniël de Ridder een grote mogelijkheid om op gelijke hoogte te komen na miscommunicatie tussen Miquel Nelom en Erwin Mulder, maar faalde in de afronding. Even later scoorde Graziano Pellè de 2-0, waarna de wedstrijd gespeeld was.
90'
90'
Blom mag wel affluiten, want er zal weinig meer gebeuren in de blessuretijd.
90'
Blom trekt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Nog een paar minuten te spelen in De Kuip. Kan RKC nog een doelpuntje maken?
86'
De Ridder probeert het maar eens van afstand. Het schot van de invaller gaat ruimschoots naast.
84'
Daar is-ie dan hoor Beauguel. Een beetje laat alleen.
84'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Jean-David Beauguel
84'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Kenny Anderson
82'
Erg veel indruk maakte Sno niet bij de Stadionclub. De fysiek sterke middenvelder bloeide pas echt op in Waalwijk.
81'
Je zou het bijna vergeten, maar Sno heeft natuurlijk ook een verleden in Rotterdam. De middenvelder werd geboren in Dordrecht en speelde tussen 2005-2006 in dienst van de Rotterdammers.
80'
RKC heeft een wonder nodig om nog terug in de wedstrijd te komen. Het wil maar niet lukken bij de Waalwijkers.
78'
De Ridder mag de vrije trap nemen. De aanvaller krult de bal over de muur, maar ook naast het doel.
77'
Stefan de Vrij krijgt de bal op de borst geschoten, maar Blom ziet er hands in. Vrije trap voor RKC op een mooie plek.
77'
Feyenoord probeert de wedstrijd rustig uit te spelen, maar is af en toe ontzettend slordig. De Rotterdammers moeten oppassen voor een tegentreffer.
74'
Erwin Koeman heeft nog altijd Beauguel op de bank zitten. Als RKC nog wat wilt, dan is het handig om de Franse aanvaller snel te brengen.
71'
Duits lijkt voorlopig gewoon door te kunnen spelen.
70'
Duits en Immers botsen met de koppen tegen elkaar aan. Blom fluit snel voor een behandeling. Verstandig en begrijpelijk! Duits leek flink aangeslagen te zijn.
69'
Na de 2-0 van Pellè begint het Legioen zich te roeren. Dat had 65 minuten eerder ook wel gemogen.
69'
Feyenoord staat met 2-0. De Rotterdammers moeten de wedstrijd nu rustig uit kunnen spelen.
67'
Prince laat zich bijna verrassen door Schaken, maar doelman Van Dijk let op en kan de bal van de schoen van Schaken plukken. Dat had ook anders kunnen aflopen.
65'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Graziano Pellè
Daar is-ie weer hoor! Pellè met de 2-0. Invaller Schaken heeft een goede voorzet vanaf de rechterflank in huis. Wie anders dan Pellè komt hoger dan iedereen en kopt de bal in de linkerhoek. Doelman Van Dijk is kansloos: 2-0.
63'
Kansje voor Immers. De middenvelder krijgt de bal aangespeeld en haalt uit. Maar wordt geblokt.
60'
Weer een mogelijkheid voor Pellè. De Italiaan kan zijn hoofd tegen een voorzet van rechts zetten, maar hij kan de bal onvoldoende richting meegeven.
60'
Wat een kans! RKC komt bijna op gelijke hoogte. Miscommunicatie tussen Nelom en Mulder, waardoor De Ridder zijn voet tegen de bal kan zetten. De poging van de invaller gaat maar net naast het doel.
59'
Er is volop gewisseld. Vormer en Verhoek hebben het veld verlaten bij Feyenoord. Vilhena en Schaken zijn in het veld gekomen. Bij RKC heeft Damiano Schet het veld verlaten. Hij wordt vervangen door Daniël de Ridder.
58'
Wissel in bij RKC Waalwijk -> Daniël De Ridder
58'
Wissel uit bij RKC Waalwijk -> Damiano Schet
57'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
57'
Wissel uit bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
57'
Wissel in bij Feyenoord -> Tonny Vilhena
57'
Wissel uit bij Feyenoord -> Ruud Vormer
56'
Castelen kent tot dusver nog geen gelukkige rentree in De Kuip. De rechtsbuiten speelt in de punt bij RKC en dat gaat niet al te goed.
54'
Kansje voor Pellè. De Italiaan wordt aangespeeld door Immers en besluit uit de draai te schieten. Het schot van de spits wordt door Van Hoevelen geblokt.
53'
RKC moet iets veranderen om terug in de wedstrijd te omen. Jean-David Beauguel en Daniël de Ridder zitten nog op de bank bij RKC.
51'
Het spelbeeld blijft onveranderd. Feyenoord moet het spel maken en RKC loert op de counter.
48'
Klein kansje voor Feyenoord. Immers lanceert Verhoek op de rechterflank. De rechtsbuiten probeert Van Dijk in de korte hoek te verrassen, maar schiet naast.
47'
Eerste poging van de tweede helft komt van RKC. Het is Evander Sno die het Rotterdamse doel onder vuur probeert te nemen, maar het schot van de middenvelder vliegt over het doel.
46'
We zijn weer begonnen in De Kuip. Feyenoord heeft afgetrapt.
46'
45'

Er valt weinig te beleven in de eerste helft van Feyenoord - RKC Waalwijk. Feyenoord had het meeste balbezit, terwijl RKC op de counter loerde. De Rotterdammers kregen na 24 minuten spelen een aardige kans, maar de kopbal van Lex Immers werd van de doellijn gehaald. In de 38e minuut kwam Feyenoord op voorsprong. Op aangeven van Ruud Vormer kon Graziano Pellè raak schieten. Even later had Pellè zijn tweede van de middag moeten maken, maar het stiftje van de Italiaan miste precisie.
45'
45'
Blom trekt er nog één minuut blessuretijd bij.
45'
Sander Duits probeert het ineens en dwingt Mulder tot een redding. De sluitpost van Feyenoord heeft het moeilijk met de zwabberbal van Duits.
45'
Vrije trap voor RKC. De bal ligt op een meter of dertig. Gaat RKC het ineens proberen?
44'
Boëtius komt in aanraking met doelman Van Dijk. Een flinke botsing, maar vooral goed gekeept van Van Dijk. Na een oplapbeurt kan hij verder.
42'
Eerste poging van RKC staat genoteerd. Aurélien Joachim krijgt de bal van Castelen en besluit te schieten. De aanvaller produceert een slap rollertje die naast het doel van Erwin Mulder gaat.
42'
Het is bijna rust in Rotterdam. Kan RKC voor de theepauze nog wat terugdoen?
40'
Oef! Wat een heerlijke combinatie tussen Immers en Pellè. De Italiaan mag het vervolgens afmaken en stift de bal over doelman Van Dijk heen. De bal gaat echter voorlangs. Dit had de 2-0 moeten zijn!
39'
Vier wedstrijden mocht Pellè niet meedoen, maar de Italiaan is bij zijn terugkeer gelijk weer trefzeker voor de Rotterdammers.
38'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Slordig balverlies van Castelen. Via Boëtius komt de bal bij Vormer terecht. Vormer brengt Pellè in stelling en de Italiaan haalt verwoestend hard uit met links. Doelman Van Dijk is kansloos: 1-0.
37'
Gele kaart voor Kenny Van Hoevelen (RKC Waalwijk)
Van Hoevelen wordt gedold door Boëtius en haalt de vleugelspeler naar de grond. Terecht geel voor Van Hoevelen.
36'
Verhoek speelt vandaag in de basis bij Feyenoord, maar de rechtsbuiten kan nog niet overtuigen.
33'
Feyenoord blijft zoeken naar openingen in de Waalwijkse defensie, maar is tot dusver weinig succesvol.
30'
Ondanks het feit dat er de laatste minuten een aantal kansjes vielen te noteren is het nog altijd geen groots spektakel in De Kuip. Nogmaals: een doelpunt zou deze wedstrijd openbreken.
27'
Het is duidelijk welke ploeg aanspraken maakt op een voorsprong: Feyenoord. De Rotterdammers hebben nu al een aantal kansen gecreëerd.
26'
Weer een goede mogelijkheid voor Feyenoord. Immers wordt gelanceerd op de rechterflank. De middenvelder wil Jean-Paul Boëtius in stelling brengen, maar Kenny Van Hoevelen werkt de bal op tijd weg.
24'
Oei! Wat een kans voor Feyenoord. Voorzet van Daryl Janmaat vanaf de rechterkant. Pellè zet zijn hoofd tegen de bal, waarna Lex Immers kan koppen. Immers kopt en lijkt te scoren, maar de bal wordt van de doellijn gehaald.
22'
Jordy Clasie loopt tegen Mitch Apau op in het strafschopgebied van RKC. De supporters denken aan een strafschop, maar Blom geeft een vrije trap aan RKC. Was dit geen strafschop?
21'
Aardige mogelijkheid voor Feyenoord. Het is weer Nelom die een voorzet geeft vanaf de linkerflank. Pellè kan koppen, maar zijn inzet verdwijnt over het Waalwijkse doel.
19'
Kevin Blom is vandaag de scheidsrechter. De leidsman staat tot dusver niet veel toe. Veel kleine overtredingen worden snel afgefloten door de arbiter.
17'
Vormer neemt de vrije trap en draait hem richting verre hoek. De bal draait net te veel af, waardoor de inzet van de middenvelder naast het doel verdwijnt.
16'
Overtreding van Prince op Pellè. Feyenoord krijgt een vrije trap op een mooie plek.
14'
Nog weinig spektakel in Rotterdam-Zuid. Deze wedstrijd heeft een doelpunt nodig om tot leven te komen.
11'
Eerste poging van Pellè. De Italiaan gaat de combinatie aan met Vormer en schiet vervolgens op doel. Arjan van Dijk moet redding brengen.
11'
Het spelbeeld blijft onveranderd. Feyenoord moet het spel maken en RKC probeert er af en toe snel uit te komen. Er wordt nog weinig gevaar gesticht.
9'
Eerste mogelijkheid voor Feyenoord. Nelom geeft de bal voor vanaf de linkerkant. Pellè kan zijn voet net niet tegen de bal zetten, waardoor de kans verkeken is.
9'
Kenny Anderson staat vandaag in de basis bij RKC. Peter Jungschläger zit daardoor op de bank. Anderson heeft meer diepgang, waardoor Erwin Koeman voor Anderson gekozen heeft in plaats van Jungschläger.
7'
Feyenoord speelt vandaag in een gewijzigde samenstelling. Het feit dat Pellè speelt in plaats van Mitchell te Vrede is geen verrassing, maar ook Bruno Martins Indi, Tonny Vilhena en Ruben Schaken spelen niet. Zij worden vervangen door Miquel Nelom, Ruud Vormer en Wesley Verhoek.
5'
Het moge duidelijk zijn dat Feyenoord vanmiddag het spel moet maken. RKC Waalwijk trekt zich terug en zal loeren op de counter.
5'
Feyenoord heeft al drie keer geprobeerd om Graziano Pellè door middel van een voorzet te bereiken, maar geen enkele keer kwam de bal aan.
4'
Overigens keert ook Romeo Castelen terug in De Kuip. De rechtsbuiten kende in het verleden een succesvolle periode in het shirt van Feyenoord.
2'
Het is vanmiddag weer een broedertwist in Rotterdam-Zuid. Ronald neemt het op tegen Erwin Koeman. Eerder in Waalwijk won Erwin met 1-0. Ronald is dus aan zet.
1'
We zijn begonnen in Rotterdam. RKC Waalwijk heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Feyenoord tegen RKC Waalwijk. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Vanaf ongeveer één uur voor de wedstrijd kunt u hier de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Feyenoord

Feyenoord is bezig aan een goede reeks. Van de laatste vijf wedstrijden werd er alleen van Ajax verloren. Achtereenvolgend speelde de Rotterdammers tegen Ajax (1-2), FC Groningen (2-0), sc Heerenveen (2-0), Go Ahead Eagles (5-0) en Heracles Almelo (2-1). De Stadionclub staat inmiddels dan ook op de tweede plaats met 57 punten uit dertig wedstrijden. De achterstand op koploper Ajax bedraagt acht punten en lijkt onoverkoombaar, waardoor het vizier op de derde plaats is gericht. De Rotterdammers hebben vier punten voorsprong op FC Twente.

RKC Waalwijk heeft het moeilijk. De Waalwijkers staan op de zestiende plaats en moeten vrezen voor degradatie. RKC heeft dertig punten uit dertig wedstrijden, maar ziet dat het gat naar de veilige vijftiende plaats inmiddels vier punten bedraagt. Trainer Erwin Koeman heeft dus een overwinning op broer Ronald nodig. Uit de laatste vijf wedstrijden wist RKC vier punten te behalen en dat is niet genoeg. Achtereenvolgend werd er gespeeld tegen AZ (0-4), ADO Den Haag (1-1), SC Cambuur (2-3), Roda JC (1-0) en Ajax (0-2).

Historie

22 keer eerder werd de wedstrijd Feyenoord – RKC Waalwijk gespeeld. Op basis van de statistieken is Feyenoord de favoriet. Vijftien keer trok Feyenoord aan het langste eind, terwijl RKC slechts één keer wist te winnen in De Kuip. De overige zes keer eindigde vanzelfsprekend in een gelijkspel. Vorig seizoen wist Feyenoord met 2-0 te winnen van de Waalwijkers. Twee doelpunten van Graziano Pellè waren voldoende voor een overwinning.

Feyenoord liet zich eerder dit seizoen verrassen in Waalwijk. RKC wist dat duel met 1-0 te winnen door een treffer van Aurélien Joachim in de blessuretijd. De enige keer dat RKC in Rotterdam wist te winnen was op 26 september 1999. De Waalwijkers wonnen met 2-1 dankzij twee doelpunten van Yuri Cornelisse. Jon Dahl Tomasson was trefzeker voor de Rotterdammers.