07.04.2014 11:30

Schaken rekent niet op feestje bij tweede plaats

Ruben Schaken (l.) snelt voorbij Hans Hateboer (r.) tijdens FC Groningen - Feyenoord. (9-3-2014)
Ruben Schaken (l.) snelt voorbij Hans Hateboer (r.) tijdens FC Groningen - Feyenoord. (9-3-2014)

Feyenoord is bezig aan een goede reeks. De Rotterdammers wonnen vijf keer op rij, maar Ruud Vormer stelde zondag na het duel met RKC Waalwijk dat ook dan de wrange smaak nog zal overheersen. Daar is Ruben Schaken het absoluut niet mee eens.

"Het spijt me voor Ruud, maar dat vind ik supporterspraat", zegt Schaken tegen Sp!ts. "Het is veel te gemakkelijk om te zeggen dat we bovenaan hadden kunnen staan als we tegen bepaalde clubs geen punten hadden laten liggen. Daar hebben alle ploegen last van en dat zal volgend jaar niet anders zijn."

Volgens de onlangs 32 jaar geworden buitenspeler van Feyenoord mogen de Rotterdammers blij zijn als Feyenoord straks voorronde Champions League speelt. "Het is hartstikke mooi als we op de tweede plaats eindigen, daar mogen we echt trots op zijn. Al hoeft een feestje voor mij dit keer niet. Twee jaar geleden was het spontaan, omdat we van heel ver kwamen. Maar als we het net als toen nu weer gaan vieren, wordt het lachwekkend."

Schaken moest zondagmiddag op de bank beginnen omdat trainer Ronald Koeman de voorkeur gaf aan Wesley Verhoek. "Ik was eerlijk gezegd verbaasd dat ik niet mocht starten, omdat het de laatste weken steeds beter met me gaat. Maar de concurrentie is nu eenmaal groter geworden", beseft Schaken.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner