1:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Graziano Pellè 39. / Kopbal  (Jean-Paul Boëtius)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Guram Kashia 57. / Kopbal  (Renato Ibarra)

90'
Feyenoord en Vitesse schieten weinig op met dit gelijkspel. Guram Kashia bracht Vitesse in de tweede helft op gelijke hoogte. De wedstrijd leek open gebroken, maar met name de Arnhemmers wisten niet door te drukken. De winst had ook naar Feyenoord kunnen gaan, omdat de Rotterdammers nog voldoende dreigend waren.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer. Ik wens u nog een fijn weekend!
90'
90'
Goossens brengt de hoekschop het strafschopgebied in. De bal blijft gevaarlijk hangen, Feyenoord denkt aan hands, maar Vitesse countert. Ook de counter levert geen doelpunt op.
90'
3 minuten extra tijd en een hoekschop voor Feyenoord.
90'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Vejinović trekt Schaken neer en gaat op de bon.
88'
Vitesse blijft aandringen, Feyenoord houdt voorlopig stand.
85'
Wie durft in de slotfase nog dat extra beetje risico te nemen? Aan een gelijkspel hebben beide ploegen, zeker wanneer Ajax dit weekend weet te winnen bij FC Utrecht. Vitesse lijkt op het oog nog de meeste energie te hebben voor een tweede doelpunt.
84'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
84'
Wissel in bij Vitesse -> Zakaria Labyad
82'
Feyenoord schreeuwt om een strafschop als Immers naar de grond gaat. Maar de roep om een penalty krijgt terecht geen gehoor.
80'
Wissel uit bij Feyenoord -> Jean-Paul Boëtius
80'
Wissel in bij Feyenoord -> John Goossens
78'
Feyenoord neemt geen risico met Janmaat en haalt de rechtsback naar de kant. Van Beek neemt zijn positie over.
78'
Wissel uit bij Feyenoord -> Daryl Janmaat
78'
Wissel in bij Feyenoord -> Sven van Beek
75'
Dit ziet er niet goed uit voor Janmaat. Hij grijpt naar zijn hamstring en verbijt de pijn voorlopig.
74'
Feyenoord kan voorin op het moment weinig meer brengen, terwijl Vitesse steeds meer en beter de aanval kiest. Hoe gaat Feyenoord dit oplossen, want met een punt schiet de thuisploeg ook niets op.
73'
Mulder! Uitstekend! Van Aanholt krult de bal naar de verre hoek. Het schot is fraai, maar de reflex van doelman Mulder mag er ook zijn. Hij maakt met een goede save het schot onschadelijk.
70'
Vitesse zal in de slotfase blijven hopen op een escape die de ploeg al vaker kende dit seizoen. Zo werd er bij Heerenveen, Ajax en Zwolle in de absolute slotfase al gewonnen.
66'
En weer duikt Janmaat op in het strafschopgebied. En weer doet hij er niet voldoende mee. Deze keer mist zijn schot richting en gaat de bal naast. Het tekent wel de aanvallende intenties van de Rotterdammers.
65'
Armenteros naar de kant gehaald door Ronald Koeman. Hij stond een paar keer aan de basis van een paar dreigende aanvallen en kan zo terugkijken op een prima wedstrijd.
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Ruben Schaken
64'
Martins Indi met een hoge bal het Arnhemse strafschopgebied in. Immers springt hoog naar de bal, maar Velthuizen springt hoger.
63'
Het doelpunt van Kashia komt de wedstrijd zeker ten goede, in de laatste minuten gebeurt er van alles in De Kuip. Vooral Feyenoord is na de tegentreffer een paar keer dreigend geweest.
60'
Oh, oh Pellè! Dit hebben we de Italiaan wel eens beter zien doen. Hij staat frank en vrij, krijgt de bal, maar vergeet de bal achter Velthuizen te koppen. In plaats van zijn hoofd achter de bal te zetten, komt hij er te veel onder en is de kans verkeken.
57'
Wissel uit bij Vitesse -> Mike Havenaar
57'
Wissel in bij Vitesse -> Bertrand Traoré
57'
Doelpunt voor Vitesse, 1:1 door Guram Kashia
Waar Kashia Pellè veel te veel ruimte gaf bij de 1-0, krijgt de verdediger nu zelf alle tijd om een kopbal te promoveren tot doelpunt. De Vrij gaat veel te laat naar Kashia toe, nadat Ibarra de bal voorgeeft. De aanvoerder van Vitesse kan er zijn hoofd tegen zetten en scoort: 1-1!
54'
Daar komt Martins Indi goed weg. Hij geeft Ibarra een vervelend tikje na. Dat zou nog wel eens vervelende gevolgen kunnen krijgen voor de verdediger van Feyenoord.
50'
Feyenoord begint overtuigender aan de tweede helft dan aan de eerste helft. Er wordt meer druk op Vitesse gezet en ook het tempo wordt omhoog geschroefd. Dat geeft meteen al een heel ander beeld van de wedstrijd.
48'
Een goede aanval van Feyenoord over veel schijven wordt niet bekroond door Janmaat. Hij krijgt de bal in het strafschopgebied, maar heeft te veel tijd nodig om de bal voor zijn goede been te krijgen.
46'
Vitesse heeft afgetrapt voor de tweede helft. Beide ploegen zijn de tweede helft begonnen met dezelfde elf.
46'
45'
Vitesse dicteerde de eerste helft door vooral veel balbezit te hebben. De Arnhemmers wisten geen grote kansen te creëren, wat ook gold voor Feyenoord. Het was wel Feyenoord dat de score opende in de vrij saaie eerste helft. Graziano Pellè ontsnapte aan de aandacht van Kashia en kopte de 1-0 tegen de touwen. Kort daarna had Vilhena de 2-0 op zijn schoenen, maar hij vond Velthuizen op zijn pad.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
43'
Vilhena stuit op Velthuizen! Pellé legt de bal achter de verdediging van Vitesse en Vilhena gelooft er in. Met een felle sprint komt hij aan de bal en haalt hij halverwege het strafschopgebied. Zijn knal komt terecht op het lichaam van Velthuizen. Hier had de middenvelder van Feyenoord de score kunnen verdubbelen, misschien wel moeten verdubbelen.
42'
Pellè is door zijn doelpunt nog maar twee doelpunten verwijderd van zijn vijftigste doelpunt voor Feyenoord.
39'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Graziano Pellè
Het balbezit is voor Vitesse, het doelpunt voor Feyenoord. En dat doelpunt mag Kashia zich aan rekenen. Bij de voorzet van Boëtius naar Pellè staat de aanvoerder te slapen. De Italiaan kruipt voor Kashia en kopt de bal door de benen van Velthuizen in het doel.
37'
Gele kaart voor Kelvin Leerdam (Vitesse)
Uitgerekend het 'kind van De Kuip' krijgt een gele kaart. Hij is te laat met een tackle op Martins Indi. Terechte kaart.
35'
Armenteros brengt de bal na een goede actie het strafschopgebied in. Pellè kan niet koppen, maar Immers krijgt zijn voet achter de afvallende bal. Zijn schot is niet beheerst genoeg en gaat hoog over.
34'
Pröpper schiet nu een stuk beter dan zijn schot eerder dit duel. Dit afstandsschot gaat over de rechter kruising.
33'
Vorig seizoen troffen de ploegen elkaar in speelronde 31 in De Kuip. Dat duel was belangrijk in de strijd om de tweede plaats. Feyenoord stapte destijds als winnaar van het veld door met 2-0 te winnen. Ondanks de zege werd Feyenoord geen tweede.
27'
Dit zag er wel goed uit van Feyenoord. Via Boëtius komt de bal bij Janmaat. De rechtsback brengt de bal het strafschopgebied in en vindt het hoofd van Vilhena. De middenvelder van Feyenoord raakt de bal helemaal naast, waardoor de bal naast gaat.
24'
Feyenoord slaagt er niet in om de bal lang in bezit te houden. Dat komt omdat Vitesse goed afjaagt, maar Feyenoord is zelf niet accuraat genoeg in de passing.
22'
De ploegen vermaken het publiek nog niet echt. Heeft vooral te maken met de speelwijze van Vitesse. De Arnhemmers slagen er namelijk in om de bal lang in bezit te houden en de bal rustig van A naar B te spelen. Feyenoord heeft daar nog geen passend antwoord op.
19'
Pröpper heeft alle tijd en ruimte om van ver aan te leggen voor een schot. Zijn schot is niet meer dan een slap rollertje en dat zorgt ervoor Mulder de bal makkelijk op kan rapen.
15'
We zijn een kwartier onderweg in Rotterdam. Feyenoord heeft het meeste balbezit en zorgt ook voor de meeste dreiging. Tot uitgespeelde kansen heeft dat nog niet geleid. Vitesse laat zich in aanvallend opzicht nog niet zien, maar had met de counter van zojuist veel meer moeten doen.
14'
Een korte vrije trap van Feyenoord mislukt compleet, omdat Pellè de bal compleet mist. Vitesse is er vervolgens razendsnel uit. De counter eindigt bij Atsu, die voldoende ruimte heeft om doelman Mulder te testen. Aan de rand van het strafschopgebied schiet hij de bal huizenhoog over.
12'
Vitesse duikt voor het eerst op rondom het strafschopgebied van Feyenoord. De Arnhemmers proberen tevergeefs een gaatje te vinden, omdat Feyenoord goed georganiseerd staat te verdedigen.
8'
Boëtius zoekt de kaats met Immers, en dat gaat de twee Feyenoorders goed af. Boëtius kan daardoor aan de rand van het strafschopgebied uithalen, maar zijn schot gaat net naast het doel.
8'
Clasie is inmiddels weer terug op het veld. Hij heeft een korte blessurehandeling gehad en lijkt voldoende hersteld.
6'
Heel attent gekeept van Velthuizen. Hij snelt zijn doel uit om een voorzet te onderscheppen. Doet hij dat niet, dan had Armenteros de bal vrij voor het inschieten. Opvallend overigens hoeveel ruimte de aanvaller krijgt.
5'
Vitesse speelt sinds lange tijd weer met een shirtsponsor. Youfone prijkt de rest van het seizoen op het shirt van de Arnhemmers.
3'
Eerste serieuze dreiging van Feyenoord komt vanaf rechts. De pass richting Pellè van Armenteros wordt geblokt door een Vitesse-speler. In de uitbraak die daarop volgt komt Piazon hard in botsing met Clasie. Feyenoord even door met tien man.
1'
Het duel in Arnhem eerder dit seizoen was een prooi voor Feyenoord. De Rotterdammers wonnen met 1-2.
1'
Feyenoord heeft afgetrapt in de eigen Kuip.
1'
Goedenavond! Welkom bij de 21e speelronde van de Eredivisie, die u van begin tot eind weer kunt volgen bij Voetbal.com. We beginnen dit weekend direct met onze sleutelwedstrijd: de nummer vier tegen de nummer twee, ofwel Feyenoord - Vitesse. Ik ben Steven Koelma en ik doe verslag van dit duel.

Waarom een sleutelwedstrijd? Beide teams willen namelijk niet verder achterop haken bij koploper Ajax. Feyenoord heeft na twintig wedstrijden zeven punten achterstand op de aartsrivaal uit Amsterdam, Vitesse geeft slechts twee punten achterstand. Vooral Feyenoord kan dus geen nieuw puntverlies permitteren. Gebeurt dat wel, dan kunnen we de Rotterdammers voorlopig afschrijven voor de titel.

De ploeg van Ronald Koeman leed vorige week al duur puntverlies op bezoek bij hekkensluiter ADO Den Haag: 3-2. Ook Vitesse, dat voor aanvang van vorig weekend nog op gelijke hoogte stond met Ajax, wist niet te winnen. In de Gelderse derby tegen NEC kwamen de Arnhemmers in de eigen Gelredome niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Vooral Feyenoord heeft gezien het resultaat in Den Haag iets goed te maken tegenover het eigen publiek.

De supporters van de Rotterdammers mogen dat ook verwachten, omdat Feyenoord in De Kuip tegen Vitesse altijd goed presteert. Het is namelijk al negen jaar geleden dat Vitesse drie punten mee naar huis nam. Vitesse-trainer Peter Bosz weet helemaal niet wat winnen van Feyenoord is. Bosz, die in het verleden als speler en technisch directeur in dienst was van de Rotterdammers, won in zijn elf wedstrijden als trainer tegen Feyenoord nog nooit.

Vanavond wil Vitesse daar verandering in brengen, want in aanloop naar het duel gaf Bosz al aan dat hij voor een overwinning gaat. Dat gaat de ploeg doen in een vertrouwde opstelling waarin aanvoerder Guram Kashia terugkeert en dat gaat ten koste van Dan Mori. Dat betekent ook dat Kelvin Leerdam start bij de geel-zwarten. Hij speelde inclusief zijn jaren jeugdjaren, acht jaar voor Feyenoord. In het shirt van Feyenoord vierde Leerdam zijn debuut in de Eredivisie. Afgelopen zomer maakte hij transfervrij de overstap naar Vitesse.

Bij Feyenoord speelt Terence Kongolo op de positie van Joris Mathijsen, die afwezig is vanwege een oogblessure. Voorin krijgt Samuel Armenteros de voorkeur boven Ruben Schaken. De complete opstellingen kunt u vinden onder de knop 'wedstrijddetails'. Deze button vindt u linksboven aan deze webpagina.

Ik zie u graag om 20.00 uur terug, als Feyenoord en Vitesse beginnen aan dit interessante competitieduel. Tot straks!