31.01.2014 11:25

Sleutelwedstrijd speelronde 21: Feyenoord - Vitesse

Welke ploeg kan de aanvallende kracht van de ander stoppen?
Welke ploeg kan de aanvallende kracht van de ander stoppen?

Aanhaken of bijblijven, daar gaat de sleutelwedstrijd van speelronde 21 om. Dit duel staat vrijdagavond al op het programma en wordt gespeeld tussen Vitesse en Feyenoord.

Een strijd tussen de nummers twee en vier van de Eredivisie is natuurlijk altijd interessant. Als het dan gaat om twee ploegen die in vorm steken dit seizoen wordt dan alleen maar interessanter. Zowel Vitesse als Feyenoord presteert beter dan vorig seizoen en daarom zijn de drie punten van vrijdagavond zo belangrijk. Toevallig ontkwamen beide ploegen in de vorige speelronde niet aan puntverlies en daardoor is er een gat gevallen met koploper Ajax. De Amsterdammers nemen het op tegen FC Utrecht, waar de huidige landskampioen het altijd moeilijk mee heeft. Nog meer redenen dat de winnaar van de wedstrijd Feyenoord - Vitesse goede zaken kan doen.

Feyenoord presteerde de laatste wedstrijden prima. Er werd vijf keer op rij gewonnen van lastige tegenstanders als FC Utrecht, sc Heerenveen en PSV. Tegen ADO Den Haag kon deze reeks echter geen goed vervolg krijgen. De Rotterdammers kwamen met 2-0 achter, kwamen terug tot 2-2, maar kregen daarna direct weer de deksel op de neus. Het puntverlies kwam hard aan en het idee om mee te strijden om de titel mocht weer even de ijskast in. Het is absoluut geen onmogelijke opgave, maar dan moeten er wel punten worden gepakt in de Nederlandse competitie.

Vitesse bleef heel lang in het spoor van Ajax. In totaal sloot de ploeg uit Arnhem vijf speelrondes af als koploper in de Eredivisie. Daarna kwamen de Amsterdammers met een gelijk aantal punten ook bovenaan te staan en door het gelijkspel van Vitesse tegen NEC van vorige week staat de ploeg nu op een tweede plek. In de Eredivisie speelden Feyenoord en Vitesse 57 keer tegen elkaar. De thuisploeg won in totaal 27 keer en speelde 22 keer gelijk tegen Vitesse. De Arhemmers hielden 8 keer de volle buit over na een duel tegen Feyenoord. Slechts tweemaal wist Vitesse daadwerkelijk te winnen in Rotterdam.

Door: Jos Boesveld

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner