31.01.2014 21:52

Feyenoord en Vitesse schieten niets op met gelijkspel

Opnieuw averij voor Feyenoord en Vitesse in de titelstrijd. In een onderling duel de ploegen niet verder dan een gelijkspel: 1-1. Door het gelijkspel kan koploper Ajax weer verder uitlopen op deze concurrenten.

In een weinig aantrekkelijke eerste helft was het balbezit voor Vitesse, maar zorgde Feyenoord voor de meeste dreiging. Lex Immers joeg de bal twee keer hoog over het doel en Tonny Vilhena kopte de bal naast, omdat hij het leder verkeerd raakte.Vitesse stelde daar met een paar schoten van afstand te weinig tegenover.

Wie anders dan Graziano Pellè wist de ban in de eerste helft te breken. Hij profiteerde van slecht verdedigen van Vitesse-aanvoerder Guram Kashia (foto) en kopte de afgemeten voorzet van Jean-Paul Boëtius achter doelman Piet Velthuizen. Vlak na het doelpunt van de Italiaan had Vilhena de score moeten verdubbelen. Hij vond van dichtbij Velthuizen op zijn pad.

In de tweede helft ging het tempo omhoog en dat kwam het spelbeeld zeker ten goede. Waar Feyenoord aanvankelijk goed uit de kleedkamer kwam, kreeg het toch de gelijkmaker te verwerken. Deze keer was het Kashia zelf die profiteerde van de ruimte die hij kreeg. Stefan de Vrij reageerde te laat op een voorzet van Renato Ibarra en dat stelde Kashia in staat om Vitesse langszij te knikken. Omdat Feyenoord en Vitesse niets hadden aan een gelijkspel, gingen de ploegen op zoek naar de tweede treffer. Ondanks een paar goede kansen aan beide kanten, viel er geen doelpunt en leverde het duel geen winnaar op.

Vitesse heeft na 21 wedstrijden 42 punten en staat een punt achter koploper Ajax, in de wetenschap dat de Amsterdammers zondag nog in actie komen tegen FC Utrecht. Feyenoord blijft de nummer vier van de Eredivisie met 37 punten uit 21 wedstrijden. Het verschil met Ajax bedraagt nu al zes punten.

Door: Steven Koelma