15.12.2013 16:36

Heracles Almelo pakt drie punten tegen AZ: 2-0

Het is Heracles Almelo gelukt om de drie punten in eigen huis te houden tegen AZ. In Almelo kwam de thuisploeg vroeg op een voorsprong. Na een ware stormloop van AZ maakte Heraclied Oussama Tannane er namens in de extremis 2-0 van. 

AZ begon prima aan de wedstrijd en stichtte veel gevaar. Het was echter Heracles Almelo dat op voorsprong kwam. Linssen profiteerde van een rommelige situatie en begon aan een knappe solo. Hij speelde Jeffrey Gouweleeuw door de benen en schoof de bal kalm achter Esteban. Ook na de tegentreffer bleef AZ goed voetballen, maar de goal viel maar niet voor de Alkmaarders. 

Ook de tweede helft bleef het spelbeeld hetzelfde. AZ viel aan en Heracles Almelo moest achteruit. Door wat slimme omzettingen kreeg de thuisploeg meer grip op AZ, maar het bleef éénrichtingsverkeer. De grootste kans was voor invaller Denni Avdić, die een voorzet van Mattias Johansson vrij mocht inschieten. De spits gleed naar de bal toe, maar mikte recht in de handen van de uitstekend keepende Remko Pasveer. Na dat moment werd de ruimte achter de verdediging van AZ snel gevonden door Heracles en kon Tannane profiteren na een steekbal. Hij kon door op het vijandelijke doel en verschalkte al glijdend Esteban voor de tweede keer.

Door de overwinning kan Heracles Almelo weer iets kalmer aan doen. De ploeg staat slechts vier punten boven de gevarenzone, maar laat toch nog veel ploegen achter zich. AZ haakt door deze verliesbeurt voorlopig af in een strijd om een plek in de top drie.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner