0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Buijs 38. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Rydell Poepon 61. / Kopbal  (Mats Seuntjens)
1 : 2 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 71. / Kopbal  (Simon Cziommer)

90'
NAC houdt stand en wint in Almelo van Heracles door treffers van Jordy Buijs en Rydell Poepon (1-2). De treffer van Bryan Linssen kwam voor de thuisploeg te laat.
90'
90'
Spanning en sensatie in Almelo, maar NAC lijkt de punten te gaan pakken. Ploeg kiest voor balbezit en moet nog een half minuut de voorsprong verdedigen.
90'
Wissel in bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
90'
Wissel uit bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
90'
Extra speeltijd bedraagt vier minuten.
88'
Gele kaart voor Simon Cziommer (Heracles Almelo).
Harde overtreding van de middenvelder, die met geel niet mag klagen.
86'
Rienstra probeert het met een schot vanuit de tweede lijn, maar daar wordt Ten Rouwelaar niet warm of koud van. Doelman klemt de inzet van de middenvelder.
82'
Wissel in bij NAC Breda -> Danny Verbeek
82'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
82'
Tannane neemt een vrije trap heel erg snel en dat levert bijna de gelijkmaker op! Ten Rouwelaar let echter goed op en brengt redding voor Linssen echt gevaarlijk kan worden.
79'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
79'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
77'
Wissel in bij NAC Breda -> Joey Suk
77'
Wissel uit bij NAC Breda -> Uroš Matić
75'
Powel met zijn eerste gevaarlijke actie! De invaller stuurt de bal met een mooie kopbeweging richting de verre hoek, maar zijn inzet gaat een half metertje naast. NAC onder druk.
71'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:2 door Bryan Linssen.
Cziommer snelt langs twee tegenstanders en geeft de bal uitstekend voor. Linssen, een van de kleinste mensen op het veld, kopt het leder bij de tweede paal tegen de touwen. De spanning is terug!
68'
Een mooie aanval van Heracles Almelo, maar een treffer levert het niet op. Tannane is het eindstation, maar de invaller mikt te hoog.
66'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Berry Powel
66'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
65'
Gele kaart voor Kenny van der Weg (NAC Breda).
De verdediger maakt een overtreding op Tannane en krijgt terecht geel.
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Oussama Tannane
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Mikhael Rosheuvel
61'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:2 door Rydell Poepon.
Daar is-ie dan toch! De verdiende tweede treffer voor de bezoekers. Een voorzet van Seuntjens wordt door Poepon op waarde geschat. Doelman Pasveer kansloos op de harde kopbal van de aanvaller.
59'
Als NAC de counters iets beter uitspeelt, kan de ploeg de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. De Brabanders hoeven niets te vrezen van de thuisploeg, maar verzuimen zelf de 0-2 te scoren. De eindpass is telkens net niet goed.
56'
Gele kaart voor Jeroen Veldmate (Heracles Almelo).
De Heraclied stopt Hadouir door middel van een overtreding af en wordt op de bon geslingerd.
52'
Heracles Almelo speelt zeer slordig en daardoor liggen er kansen voor NAC om de score te verdubbelen. Sarpong heeft een aantal fraaie lichaamsbewegingen in huis, maar besluit zijn actie met een slap rollertje. Geen probleem voor Pasveer.
48'
Eerste gevaar in de tweede helft komt van NAC. Een voorzet vanaf de linkerflank van Sarpong is net iets te scherp voor Poepon, waardoor de bal voorlangs gaat.
46'
Aanvang tweede helft.
45'
Rust in het Polman Stadion met een stand van 0-1 in het voordeel van de bezoekers. De voorsprong voor NAC is verrassend, aangezien de thuisploeg in het eerste bedrijf de bovenliggende partij was. Een fout van Remco Pasveer leidde na 38 minuten de 0-1 in. De doelman liet een corner van Uros Matic glippen, waarna verdediger Jordy Buijs profiteerde.
45'
Einde eerste helft.
45'
Kort voor het verstrijken van de eerste helft nog een kleine mogelijkheid voor Mark Uth. De lange aanvaller kan zijn hoofd niet lekker tegen een voorzet van ploeggenoot Mikhael Rosheuvel zetten en mikt daardoor over.
42'
Gele kaart voor Anouar Hadouir (NAC Breda).
De middenvelder schoffelt op het middenrif Davidson onderuit en wordt terecht bestraft.
41'
Seuntjens lijkt op de linkerflank voorbij zijn tegenstander, maar Schenkeveld geeft extra gas en achterhaalt de Bredanaar. Daarmee voorkomt de verdediger een goede mogelijkheid voor de bezoekers.
38'
Doelpunt voor NAC Breda, 0:1 door Jordy Buijs.
Een gigantische fout van Remco Pasveer leidt de voorsprong voor de bezoekers in. De doelman laat een corner van Uros Matic los, waarna Buijs de bal met links in het doel lepelt. NAC verrassend op voorsprong!
34'
Slordig passes over en weer kenmerken de laatste vijf minuten. Elftallen vinden het lastig om het leder naar een medespeler te passen, waardoor het spel gezapig is.
30'
Het is een pijnlijk feitje na precies een half uur spelen: NAC heeft nog geen enkel keer op doel geschoten. De thuisploeg daarentegen ondernam al twaalf maal een doelpoging.
28'
Aan strijd geen gebrek, maar de amusementswaarde is vooralsnog niet echt hoog. Het spel speelt zich voornamelijk af op de plek van het veld waar dit het minst interessant is: het middenveld.
25'
Mark Uth scoort, maar het feest gaat niet door. De rebound van een schot van Bel Hassani wordt door de Duitser simpel in het lege doel geschoven, maar omdat hij dit in buitenspelpositie doet wordt de treffer geannuleerd.
23'
Na een aardig begin van de bezoekers dicteert Heracles Almelo de wedstrijd. De thuisploeg heeft het meeste balbezit, maar vindt nog niet de opening in de verdedigingsmuur van NAC.
21'
Een deel van het publiek van Heracles Almelo juicht omdat het denkt dat het schot van Rienstra een doelpunt heeft opgeleverd. De inzet van de middenvelder belandt echter in het zijnet, waardoor NAC een doeltrap mag nemen.
18'
Bel Hassani is tot nu toe de meest in het oog springende speler. De linkspoot neemt opnieuw het doel van NAC onder vuur, maar mikt veel te hoog. Zijn inzet belandt op de parkeerplaats.
16'
Heerlijke save van Ten Rouwelaar, die daarmee zijn eigen fout herstelt. Een slordige pass van de doelman belandt bij Rienstra. De Heraclied ziet ruimte voor het schot, twijfelt niet, haalt kiezelhard uit en ziet Ten Rouwelaar redding brengen.
14'
Het grote probleem bij Heracles Almelo dit seizoen is het gebrek aan scorend vermogen. In twintig wedstrijden werd pas 28 keer het net gevonden. Slechts drie clubs in de Nederlandse Eredivisie zijn minder productief: RKC Waalwijk (27), ADO Den Haag (25) en SC Cambuur (21).
11'
Eerste echte gevaar van de wedstrijd! Bel Hassani mag vanaf een meter of twintig uithalen en ziet Ten Rouwelaar met moeite redden. De rebound valt voor de voeten van de instormende Uth, maar opnieuw heeft de sluitpost van de bezoekers het laatste woord.
7'
NAC begint sterk aan het duel. De equipe van Nebosja Gudelj is niet onder de indruk van de ambiance in het Polmal Stadion en zoekt direct de aanval. Kansen levert dat nog niet op, maar het spel is hoopgevend.
5'
Bij de thuisploeg ontbreken vandaag Dario Vujicevic (voet), Kwame Quansah (knie) en Jens Jurn Streutker (niet wedstrijdfit). NAC moet het stellen zonder Kees Kwakman, die op de laatste training geblesseerd moest afhaken.
3'
Heracles Almelo-aanvaller Mark Uth geeft direct zijn visitekaartje af. Niet door een fraaie schijnbeweging of fijne pass, maar door tegenstander Anouar Hadouir omver te kegelen. De toon is meteen gezet.
1'
Aanvang wedstrijd.
NAC heeft afgetrapt, het duel is begonnen!
Scheidsrechter van dienst is Martin van den Kerkhof, die vanavond zijn debuut in de Eredivisie maakt. Zijn assistenten zijn Nicky Siebert en Rob Meenhuis.
De spelers van beide elftallen betreden het kunstgrasveld in Almelo. De wedstrijd staat op het punt van beginnen!
Goedenavond en welkom bij het Eredivisieduel tussen Heracles Almelo en NAC Breda. Mijn naam is Joep van Run en ik doe vanavond verslag van deze ontmoeting. Onder de knop ‘opstelling’ zijn de opstellingen van beide elftallen te vinden. Aftrap van de confrontatie in Almelo is om kwart voor acht.

Hand op de knip

Heracles Almelo kende in aanloop naar het duel met de Bredanaars een vrij rustige week. De Heraclieden hielden tijdens de laatste dagen van de transfermarkt de hand op de knip en zwaaiden slechts één speler uit. Christian Dorda trok de deur van het Polman Stadion achter zich dicht en verdedigt de komende anderhalf jaar de clubkleuren van FC Utrecht. In een eerder stadium verwelkomde Heracles Almelo Berry Powel. De aanvaller trainde al enkele maanden mee en kreeg een contract op amateurbasis aangeboden. De voormalig topscorer van de Jupiler League begint vanavond op de reservebank.

Lurlinggate

In Breda ging het de afgelopen de voorbije weken vooral over Anthony Lurling. De behendige vleugelspeler werd bij de herstart van de competitie door trainer Nebojsa Gudelj buiten de selectie gelaten en plots was een rel geboren. Lurling uitte openlijk kritiek op het beleid van Gudelj en zinspeelde op een vertrek. De aanvaller kreeg met een transfer naar zijn oude werkgever sc Heerenveen zijn zin. Tegenover het verlies van Lurling stond de komst van Urson Matic. De middenvelder kwam over van het Portugese Benfica en tekende een contract voor 2,5 seizoen. De 23-jarige Serviër verschijnt tegen Heracles Almelo direct aan de aftrap.

Eerdere confrontatie

De ontmoeting tussen Heracles Almelo en NAC Breda van eerder dit seizoen eindigde in een zege voor de Brabanders. In het Rat Verlegh Stadion leken de ploegen genoegen te moeten nemen met een gelijkspel, maar Sipe Perica besliste anders. De huurling van Chelsea werd de matchwinner door zeven minuten voor tijd een vrije trap van Jordy Buijs tegen de touwen te koppen: 2-1. Jan de Jonge hoopt dat zijn elftal geleerd heeft van die nederlaag. “NAC is een stugge ploeg. We gaan weer met het mes tussen de tanden spelen, maar dat betekent ook met verstand voetballen”, liet de oefenmeester weten tegenover BN/De Stem.