19:45 uur
Roda JC Kerkrade
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Ryan Thomas 19. / Schot met links  (Joost Broerse)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Mitchell Donald 62. / Schot met rechts  (Guus Hupperts)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Guyon Fernandez 77. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Fred Benson 90. / Schot met rechts

90'
Samenvatting tweede helft PEC Zwolle wint moeizaam van Roda en ze hebben het lang spannend gehouden. Uiteindelijk wint de ploeg met 3-1, door doelpunten van Thomas, Fernandez en Benson. Roda kon wat terug doen via Donald, maar de ploeg van Tomasson was te wisselvallig om echt een kans te maken vanavond tegen PEC.
90'
90'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 3:1 door Fred Benson
Roda JC speelt alles of niets in de slotfase en het wordt uiteindelijk niets. Klich passeert de hele achterhoede en schiet dan egoïstisch op doel. Kurto pakt de bal nog, waarna Benson het mag afmaken en de 3-1 binnenschiet.
90'
Vier minuten blessuretijd heeft Roda nog om een doelpunt te forceren. Hupperts wordt gezocht op de rechterkant, hij opent op links richting Van Peppen. De linksback slingert de bal in het strafschopgebied, maar zonder succes. Spannende laatste minuten!
89'
Gele kaart voor Mateusz Klich (PEC Zwolle)
89'
Opnieuw de bal ingebracht door Marc Höcher, ditmaal via een hoekschop en is het Mitchell Donald die bijna zijn tweede van de avond maakt. Hij kopt de bal net over het doel van PEC Zwolle.
88'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Guy Ramos
88'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Martijn Monteyne
87'
Een gekkenhuis voor het doel van Diederik Boer, maar de bal gaat er niet in! Marc Höcher mag zomaar op de rechterflank doorlopen en geeft vanaf de achterlijn de bal voor. Daar zou iemand alleen maar tegen de bal aan hoeven lopen, maar dat doet niemand. Zwolle kan de bal opruimen.
85'
Het is niet echt de avond van Ard van Peppen. Hij stond te slapen met de bal aan de voet en dat gaf Karagounis de gelegenheid om hem de bal te ontfutselen. De combinatie met Fernandez volgt, maar Van Peppen onderschept net op tijd weer de bal, zodat Karagounis niet op doel kan schieten.
81'
Een blessurebehandeling voor Ryan Thomas, die hard getackeld werd en daar toch wel last van heeft. Aan de zijlijn is hij behandeld door de wonderdokter van de thuisploeg en hij is inmiddels weer binnen de lijnen.
81'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Marc Höcher
81'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Mitchel Paulissen
77'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 2:1 door Guyon Fernandez
Overtuigend genomen door Guyon Fernandez, hard in de linkerhoek en Kurto is kansloos. De zevende van het seizoen voor de spits en de 2-1 voor PEC Zwolle.
76'
Gele kaart voor Bart Biemans (Roda JC Kerkrade)
Overtreding op Ryan Thomas, met een penalty als gevolg. Ook is Biemans nu geschorst voor het volgende duel.
76'
Penalty voor Zwolle! Ryan Thomas wordt van de bal gelopen door Biemans vindt scheidsrechter Kuipers. In de herhaling zien we dat Biemans niet zoveel doet, maar Kuipers geeft de strafschop!
74'
De tweede helft is al een stuk aantrekkelijk dan de eerste 45 minuten. Roda is meer gaan aanvallen en dat heeft kansen en een doelpunt opgeleverd. PEC moet nu echt vechten voor de overwinning en dat laat de werkelijke verschillen zien tussen deze twee teams. Nog een kwartier te gaan.
73'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Fred Benson
73'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
71'
Zwolle is weer eens gevaarlijk in de tweede helft, ditmaal door Karagounis. Bart van Hintum is als linksback opgestoomd aan die linkerkant en geeft een prima voorzet, maar de Griek schept de bal teveel en zo verdwijnt de bal over het doel van Kurto.
68'
Wat wisselingen achterin bij PEC dus bij het uitvallen van Lachman. Gravenbeek gaat nu als rechtsback fungeren, terwijl Bram van Polen zich waagt aan een plekje centraal in de achterhoede naast Broerse.
67'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Giovanni Gravenbeek
67'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Darryl Lachman
65'
Het zit PEC ook niet mee centraal achterin: eerst valt Van der Werff uit met een blessure en nu moet ook Lachman het veld gaan verlaten. Hij heeft teveel last van zijn blessure, opgelopen een paar minuten geleden in een duel met de inmiddels gewisselde Skourtis.
64'
Wissel in bij Roda JC Kerkrade -> Wiljan Pluim
64'
Wissel uit bij Roda JC Kerkrade -> Vasil Skourtis
62'
Doelpunt voor Roda JC Kerkrade, 1:1 door Mitchell Donald
Een opmerkelijk doelpunt, dat begint met een blessure van verdediger Lachman op de middenlijn. Het spel gaat verder en Hupperts lijkt zich vast te lopen op drie verdedigers. Hij komt er wonderwel tussendoor en legt de bal af op Donald, die koel binnenschiet. 1-1 en het is weer echt een wedstrijd.
61'
Sutchuin probeert de bal van links voor te geven, maar Bram van Polen voorkomt dat ten koste van een hoekschop. Paulissen neemt de hoekschop, waar Boer de bal met één vuist kan weg boksen.
58'
Bij de hoekschop van Roda is er wat ruzie in het doelgebied van Zwolle. Donald en Mokotjo hebben het aan de stok met elkaar en scheidsrechter Kuipers moet de twee kemphanen uit elkaar halen. De hoekschop van Van Peppen kunnen we vergeten, want er komt geen gevaar uit.
54'
Zelfs de man in vorm, Guus Hupperts, heeft erg veel moeite om zich vanavond te laten zien in Zwolle. De buitenspeler krijgt de bal van Donald en wil een voorzet geven. Hij mikt op het strafschopgebied, maar ziet zijn bal de tweede ring invliegen: doeltrap dus.
51'
Roda laat zich al iets meer zien in deze tweede helft, dus de toespraak van Tomasson in de rust is aangekomen bij de spelers. Er wordt verder vooruit gevoetbald en dat levert meer kansen voor de uitploeg op.
48'
Grote kans voor Van Hintum! Een enorme kans voor de linksback van PEC Zwolle. Een driehoekje op het middenveld en dan de lange bal van Klich, die zo Van Hintum een-op-een zet met de doelman van Roda. Maar dat Van Hintum geen spits is, zien we ook meteen want hij schiet de bal in het zijnet.
46'
We zijn begonnen aan de tweede helft bij PEC Zwolle tegen Roda JC. Een wijziging bij de ploeg van Ron Jans: Van der Werff heeft teveel last van een blessure opgelopen in de eerste helft en zijn vervanger is Darryl Lachman.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Darryl Lachman
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
46'
45'
Samenvatting eerste helft Een matige eerste helft tussen PEC en Roda JC, maar wel met een doelpunt. In de 19e minuut was het Ryan Thomas die scoorde bij een rommelige hoekschop en zo de score op 1-0 bracht. Met die score gaan we ook aan de thee, om straks te kijken hoe beide ploegen zich in de tweede helft gaan presenteren.
45'
45'
Één minuut extra speeltijd in een matige eerste helft tussen PEC en Roda JC. De bezoekers laten zich steeds meer zien, maar echt gevaarlijk wordt het niet voor doelman Boer van PEC.
42'
Eindelijk een grote kans voor Roda! Mitchell Donald is de gevaarlijkste man aan de kant van Roda en hij zorgt voor het eerste grote gevaar voor de bezoekers. Hij controleert de bal door hem iets op te wippen, om vervolgens van 18 meter uit te halen. Boer ziet de bal maar net voorlangs zeilen.
40'
Trainer Jon Dahl Tomasson mag alvast beginnen aan het schrijven van zijn speech in de rust, want zijn ploeg heeft nog niks laten zien in dit duel. Het moet echt beter in de tweede helft, anders mag Roda met nul punten terug naar Kerkrade.
37'
Gele kaart voor Mitchel Paulissen (Roda JC Kerkrade)
Tot nu toe heeft middenvelder Paulissen van Roda een slechte avond. Hij zit niet in de wedstrijd, raakt makkelijk de bal kwijt en uit nu zijn frustratie af in een sliding op Klich. Kuipers grijpt meteen naar de gele kaart.
35'
Filip Kurto mag weer een opmerkelijk moment aan zijn lijstje toevoegen. De Poolse doelman kwam ver uit zijn doel, schreeuwde dat Van Peppen van de bal af moest blijven, om vervolgens met een prachtige snoekduik de bal weg te koppen bij Fernandez. Het blijft een opmerkelijke doelman...
32'
Bij Roda en PEC staan er twee vergelijkbare spelers op het veld. Het gaat om Kali en Mokotjo. Beide spelers staan kort voor de verdediging, grijpen hard in als het moet, maar bepalen tegelijkertijd het ritme van de opbouw in balbezit. Twee prima middenvelders, die het verschil kunnen maken vanavond.
29'
Mooie actie van Karagounis aan de rechterkant van het veld. Hij tikt de bal rechts om Van Peppen heen en versnelt zelf via de linkerkant, om zo weer herenigd te worden met de bal. De voorzet is ook prima, maar Fernandez kopt de bal naast. Doeltrap voor Roda JC.
27'
Het team van Jon Dahl Tomasson wekt niet echt de indruk dat ze met een goed resultaat in de bus willen stappen. Aanvallen komt niet in het woordenboek voor en PEC krijgt alle ruimte om zelf aanvallen op te zetten.
24'
De Griek Karagounis laat zich weer eens zien voor PEC. Hij dribbelt, hij versnelt en uiteindelijk haalt hij eens uit met links. De bal is lastig genoeg voor Kurto, die de bal nog maar net uit de hoek kan tikken. Hoekschop voor Zwolle.
22'
Zo vertel je dat het een saai duel is en zo valt twee minuten later het eerste doelpunt van dit duel. Het wordt waarschijnlijk zo'n wedstrijd met weinig kansen en mooie acties, maar toch een spannend avondje met effectief voetbal. We gaan het zien!
19'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:0 door Ryan Thomas
Een rommelige hoekschop, maar het is Ryan Thomas die zijn eerste doelpunt van het seizoen maakt. De hoekschop belandt voor de voeten van Joost Broerse die de bal naar de verre hoek schiet, waar Thomas de bal binnenglijdt: 1-0 voor PEC!
17'
Een matig en nogal saai begin van het duel tussen PEC Zwolle en Roda JC. De bezoekers uit Kerkrade hangen achterover en hopen op de snelheid van Hupperts in de omschakeling. Bij PEC moeten ze het spel maken, maar qua passing zijn de mannen van Ron Jans nog niet echt gelukkig.
14'
De eerste hoekschop van Roda is een feit. Dat betekent dat de lange mannen van Tomasson mee naar voren gaan, zoals Biemans en Kees Luijckx. Maar ze mogen meteen weer terug naar achteren sprinten, want de hoekschop vliegt hopeloos over hun heen.
12'
Het is duidelijk dat ze bij PEC weten dat de nieuwe aankoop Karagounis echt een meerwaarde voor de ploeg kan zijn. De Griek wordt nadrukkelijk gezocht aan de rechterkant en dan doet hij meestal ook wat goeds met de bal. Tot nu toe speelt hij een goede wedstrijd.
9'
De volgende aanval van de thuisploeg is ook veelbelovend. Van Polen passt in op de spits Fernandez, die op zijn beurt Karagounis bedient aan de rechterkant van het veld. De Griek dribbelt het strafschopgebied in, maar faalt erin om een teamgenoot te vinden. Roda kan nu gaan counteren.
8'
PEC Zwolle begint het duel rustig en speelt op balbezit. Zo voelt iedereen het leer aan zijn schoenen en kan de ploeg bouwen aan een aanval. Het gaat over links met Van Hintum die een voorzet geeft, maar die bal belandt in de handen van Kurto.
5'
Na vijf minuten voetbal staat de eerste vrije trap voor de thuisploeg al genoteerd. De supporters weten dan wat er gaat komen: een poging van de linksback Bart van Hintum. Een prima trap in zijn linkerbeen, maar deze poging gaat ruim over. Doeltrap voor Kurto.
4'
Bij PEC Zwolle staat Karagounis verrassend in de basis. De Griek werd in de winter aangetrokken door coach Ron Jans en mocht de afgelopen weken zijn debuut maken en minuutjes pakken als invaller. Vandaag staat hij vanaf het begin op het wedstrijdformulier en mag hij de Nederlandse supporters laten ziet wat hij waard is.
1'
Er is afgetrapt in Zwolle voor het duel tussen PEC Zwolle en Roda JC. Een lange busreis heeft de bezoekende ploeg erop zitten. Nu hopen voor de Limburgse aanhang dat hun team mooi voetbal kan laten zien hier in het IJsseldeltastadion. We zijn begonnen!
1'
Darryl Lachman was één van de namen die in de afgelopen transferperiode veel genoemd werd. Hij kon naar PSV, hij kon naar FC Twente, maar dat hij zou vertrekken bij PEC Zwolle was eigenlijk wel zeker. Sinds drie dagen is de kogel door de kerk: Lachman gaat na dit seizoen spelen in het shirt van FC Twente. Vandaag zit hij op de bank, omdat Van der Werff en Broerse het centrale duo vormen.
Goedenavond dames en heren en welkom bij het derde duel van speelronde 21. Een duel tussen PEC Zwolle en Roda JC: respectievelijk de nummer negen en de nummer vijftien van de Eredivisie op dit moment. Uw verslaggever bij dit duel is Brent van Ooijen.

De ploeg uit Kerkrade wil vooral naar boven kijken: ze staan maar twee punten boven de degradatiestreep en met de nieuwe trainer Jon Dahl Tomasson moet de ploeg weer punten pakken. PEC Zwolle staat negende en trainer Ron Jans zou daarvoor tekenen aan het einde van dit seizoen. Onderaan het linkerrijtje is een prima prestatie voor de ploeg met één van de laagste begrotingen in de Eredivisie.

De overwinning vorige week tegen NAC Breda, kwam als geroepen voor PEC. De ploeg uit Zwolle boekte zijn laatste competitieoverwinning op 20 oktober vorig jaar tegen ADO Den Haag (6-1). Daarna kwamen twee maanden van gelijke spelen en veel verliespunten. Ron Jans wil nu weer drie punten en dat zal vanavond in het IJsseldeltastadion moeten gebeuren, tegen Roda JC.

Opvallend genoeg kan hetzelfde verhaal gebruikt worden bij de club uit Kerkrade. Vorige week werd er nog gewonnen van FC Utrecht, maar daarvoor was er een periode van weinig vreugde. Op 27 oktober won Roda voor het laatst in 2013: 2-1 werd het in het thuisduel tegen PSV.

Bij Roda JC ontbreken nogal wat spelers. Frank Demouge heeft een blessure aan zijn teen, Fledderus aan zijn lies, Dijkhuizen heeft teveel last van zijn hamstring en spits Krisztián Németh is geschorst. Aanwinst Timo Letschert is nog niet speelgerechtigd voor dit duel. PEC Zwolle is wel op volle oorlogssterkte. Rochdi Achenteh vertrok deze winter naar Vitesse, dus zal de linksbackpositie worden ingevuld door Bart van Hintum.