01.02.2014 21:45

NAC bezweert crisis met zege bij Heracles Almelo

Jordy Buijs scoorde de 1-0 voor NAC Breda tegen Heracles Almelo.

Voor minstens een halve week zal het woord crisis niet meer in Breda vallen. Na twee nederlagen op rij boekte NAC zaterdagavond op bezoek bij Heracles Almelo de eerste zege van 2013: 1-2.

Bij de bezoekers was er een basisplaats voor Uros Matic, de middenvelder die afgelopen week van Benfica werd overgenomen. De 23-jarige Serviër stond na 38 minuten voetbal aan de basis van de openingstreffer van NAC. Een corner van Matic werd niet goed verwerkt door doelman Remco Pasveer, waarna verdediger Jordy Buijs de 0-1 tegen de touwen kon werken.

Die voorsprong kwam uit de lucht vallen, aangezien de thuisploeg het spel dicteerde en via Ben Rienstra een goede mogelijkheid kreeg om te scoren. De middenvelder zag zijn schot van afstand prima gekeerd worden door Jelle Ten Rouwelaar, die eveneens een antwoord had op inzetten van Iliass Bel Hassani en Mark Uth. Na de treffer van Buijs bleef het spelbeeld hetzelfde: Heracles had de bal en de ideeën, NAC loerde op de counter, maar gescoord werd er voor rust niet meer.

In het tweede bedrijf nam de thuisploeg meer risico en daar profiteerden de Bredanaars na ruim een uur spelen van. Mats Seuntjens bewaarde op de rechterflank het overzicht en legde de bal op het hoofd van Rydell Poepon: 0-2. Het leek de beslissing in de wedstrijd, want ondanks het vele balbezit, waren echte kansen voor de Heraclieden schaars.

Een kleine twintig minuten voor tijd bracht Bryan Linssen de spanning toch helemaal terug. De aanvaller kopte bij de tweede paal een voorzet van Simon Cziommer achter een kansloze Ten Rouwelaar. In de resterende speeltijd stond NAC met de rug tegen de muur, maar ondanks mogelijkheden voor wederom Rienstra en Linssen trokken de gasten de zege over de streep.

Door: Joep van Run